Може ли Меркел да бъде изместена? Шулц вярва в това

Германия е добре, но не и всички германци, заяви той
13 авг 2017 20:15, Петя Славова
45
Може ли Меркел да бъде изместена? Шулц вярва в това
Снимка: БТА

Главният съперник на германската канцлерка Ангела Меркел на предстоящите избори Мартин Шулц изрази днес увереност, че може да я измести въпреки голямата й преднина в социологическите проучвания, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Шулц отбеляза по германската телевизия Цет Де Еф, че остават още шест седмици до изборите на 24 септември.
"Мисля, че все още имам добри шансове да оглавя следващото правителство", заяви той, цитиран от БТА.

Германия се радва на рекордно ниска безработица, балансиран бюджет и силна икономика, така че Шулц трябва да води тежка битка, за да победи Меркел. В телевизионното интервю той беше предизвикан да каже защо хората да гласуват за неговата Германска социалдемократическа партия, а не за Християндемократическия съюз на канцлерката.

"Германия се справя добре . . . но заявлението, че Германия се справя добре не означава, че всички германци се справят добре", заяви Шулц. "Ние трябва да сме много по-добре в доста области", каза той.

Шулц отбеляза, че неговите социалдемократи са коалиционен партньор на Меркел в правителството и заслугите за успехите не би трябвало да се приписват само на нея. Той каза, че ще се радва да състави нова т.нар. голяма коалиция след изборите, но под негово ръководство.

По думите му са необходими повече инвестиции в цифровата инфраструктура, програмите за обучение и помощта за семействата с по-ниски доходи.

Според оповестено днес проучване на социологическата агенция "Емнид" за в. "Билд" социалдемократите са увеличили подкрепата си с един пункт до 24 процента, а поддръжката за консерваторите на Меркел остава непроменена на 38 процента.

Шулц отправи критики към германската автомобилна промишленост след скандала с фалшивите дизелови емисии, като каза, чевисокоплатените "мениджъри във "Фолксваген", "Даймлер" са пропуснали бъдещето", като не са инвестирали по-рано в алтернативни технологии.

По думите му сега изглежда се мисли, че шофьорите на дизелови автомобили, пътниците, доставчиците и малките производители, ползващи дизелов транспорт, "би трябвало да платят сметката".
"Твърдо съм против това", заяви той.

"Безотговорните мениджъри от автомобилната промишленост би трябвало да поемат отговорност", каза Шулц.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Танте Меркел защо не е арестувана за хитлеристки вдигнатата ръка?
35
0
 
1
 
! Отговори
Кюфте от луфтханза преди 6 години
Силна икономика друг път.Тотална развала на всичко.Немското качество е в миналото. Нищо не могат да правят.Нищо.Китайците правят копия на Айфон в мазетата си и ги продават по 200 долара, а Сименс не можа да направи смартфон.Германците в електрониката са 20-50 години назад от развитите страни.Затова и автомобилостроенето което им беше силната страна на времето сега издишва. Електрониката навлезе в колите.Даже един Самбал оелек не могат да направят. Купих си немски от Кауфланд, то вътре само сол
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Несменяеми кадри няма! Когато и да я сменят ще е късно. донесе много злини на Европа!
33
0
 
18
 
! Отговори
Циник до Чудомир преди 6 години
Само тотални мулета с капаци на очите , могат да приветстват залеза на европейската цивилизация! Ти не знам къде в Германия си "ходил" , пък и честно казано - не ми дреме! Аз почти 20години живея, и работя там - сърцето ми се свива - като си помисля , къде трябва да живее сина ми! Мултикулти...исляма принадлежи на Германия....десетки милиарди от МОИТЕ ДАТЪЦИ за убийци, терористи, изнасилвачи...социални търтеи...и световна из мет от най-тъмните световни клоаки!
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудомире, ти си удобният *** на глобалистите, ако не виждаш нищо нередно в това което се случва живееш в някакъв балон. *** се радвай на нови богати развити и интересни шаренийки докато все още ги има. Според теб защо Израел не провежда политика на отворени граници. А са винаги европейските държави които са длъжни да приемат всички тези навлеци от африка и близкият изток.
31
8
 
4
 
! Отговори
чудомир преди 6 години
Някой ходил ли е в Германия.Чудно местенце.Хора от цял свят,дошли да учат,работят,пият,ядат и да правят секс.В Берлин някой ходил ли е,1 милион човека на ден посещават града.За жалост България никога няма да бъде такова място.Глобално,развито,интересно,богато,шарено.В Германия има много българи и никой от тях не мисли да заминава за Русия или да се връща в България.Човешката пророда винаги търси новото,развитото,богатото,никой не иска на село.Тук някви лумпели оплакват Германия,смешно е.
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел е заела стойка Хитлер в Нюрнберг.
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ОбзорШрьодер вече е руски гражданин и не може
28
2
 
10
 
! Отговори
Обзор преди 6 години
Може ли Меркел да бъде изместена? Разбира се, че може, но не от Шулц, а от Герхарт Шрьодер, ако той реши да се кандидатира.Може ли Герхарт Шрьодер да бъде отново канцлер на ФРГ?ДА!
27
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
социалиста *** като прасе по коледа
26
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименРЕЕЕЕВ, РЕЕЕЕВ, РЕВИ ДРУГАРЮ РЕВИ, ГЕРБ ВИ РАЗЧЕКНА ПЕТОЛЪЧКАТА КУРВАНЕЛСКА
25
3
 
5
 
! Отговори
за 24 преди 6 години
До АнонименРЕЕЕВ, РЕВ РЕВ РЕВ РЕЕЕЕВВ РЕВ РАЗЧЕКНАТИ ПЕТОЛЪЧКИ ХАХАА
24
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германия БЛАГОДАРЕНИЕ НА МЕРКЕЛсе радва на рекордно ниска безработица, балансиран бюджет и силнаикономика, така че Шулц трябва да води тежка битка, за да победи - НИСКАТА БЕЗРАБОТИЦА, БАЛАНСИРАНИЯ БЮДЖЕТ И СИЛНАТА ИКОНОМИКА И ДА ОКРАДИ КОЛКОТО МОЖЕ ХАХАХА НО НЯМА ДА УСПЕЕ.
23
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 18 Защото е демократ . Глад ,мизерия,бежанци , дву и три полови и г.ей- прайд в Берлин наблюдаван от 2 милиона,, щастливи,, немци .
22
2
 
4
 
! Отговори
ЗА 21 преди 6 години
До АнонименЕВРЕЙКА Е ШУЛЦ НО НЕ ЛАТВИЙСКА А ЧИКИЙСКА
21
1
 
4
 
! Отговори
ЗА 19 преди 6 години
До АнонименРЕВИ, РЕВИИИИИИИИ ДРУГАРЮ РЕВИ И СЕ ДЕРИ ХАХАХХААА МАФИЯТА ВИ МРЕ
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 17 САМО МАЙКА И Е ЛАТВИИСКА ЕВРЕЙКА . ТЯ НЕ Е . АНАДЪММУ!!!!!
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 14 Не социялистическа, а ДЕМОКРАТИЧНА МАФИЯ . ИМЕННО ДЕМОКРАЦИЯТА СЕ КРИЕ ЗАД СОЦИЯЛИСТИ ,ЛИБЕРАЛИ ,ДЕСНИ ,ЛЕВИ .
18
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАКВО МОЖЕ ДА ПРЕДЛОЖИ ШУЛЦ КАТО УПРАВЛЕНИЕ - БЕЗРАБОТИЦА, КОРУПЦИЯ, ПРЕСТЪПНОСТ, БЕДНОСТ... ЗАЩОТО Е СОЦИАЛИСТ.
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименМеркел не е еврейка, но Шулц е еврейка