Меркел: Работим да няма Трета световна война!

Германският канцлер иска правителство с 50% жени
16 авг 2017 22:38, Петя Славова
83
Меркел: Работим да няма Трета световна война!
Снимка: БТА

Германският канцлер Ангела Меркел, която е в кампания за парламентарните избори на 24 септември, насочи днес вниманието си към младите хора, като отговаряше на живо на въпроси, задавани й от четирима известни германски  потребители в YouTube, предаде Франс прес.

Меркел заяви, че ще се стреми да състави правителство, в което жените да са 50 процента. Тя уточни, че ако нейната партия ХДС спечели изборите, тя ще състави коалиционно правителство, а това значи, че броят на жените в кабинета няма да зависи само от нея, пише БТА.

От разговора с 63-годишната Меркел стана ясно, че любимият й емотикон е усмихнатото личице, а когато денят й е добър - усмихнато личице със сърце. Меркел каза, че би искала да бъде с тениска, на която е нарисувана вълната, която е символ на нейния избирателен район - на брега на Балтийско море.

Канцлерът говори и за различията си с американския президент Доналд Тръмп и за това колко важно е младите хода да се мобилизират да участват в изборите.

На въпрос дали смята, че ще има Трета световна война, германският лидер отговори с "не", посочи, че се прави всичко, това да не се случи и добави, че освен това тя не забелязва, че има такъв страх, предаде ТАСС.

За севернокорейската криза Меркел каза, че тя може да бъде уредена единствено с преговори и заяви, че е твърдо против "риторичния арсенал, който използват всички страни", предаде Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: Германияангела меркел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правят всичко възможно да се случи, но въпреки това няма да се случи, защото не им се воюва. Само дребни риби шляпат, ако нямат подходяща защита срещу световни акули.
36
0
 
3
 
! Отговори
Богнострокулум преди 6 години
До Къпан милиционерТа кой казваш зпочнал двете световни войни? Ако изобщо може да се говори за две войни, а не за една война, провела се на два етапа...
35
0
 
2
 
! Отговори
Уточнение преди 6 години
До BurzumА не си ли чувал за Канцлер акт? Явно не си, щом ръсиш такива бисери?
34
2
 
1
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Меркел върти цялата Земя на пръста си като оня филм на Чаплин...........
33
2
 
0
 
! Отговори
тъй тъй преди 6 години
До германците: само дето за разлика от нас германците след всяка война са по-богати и икономически по-силни а ние още по бедни и изостанали...
32
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм надъхан за една нова война, а вие ? Не сме имали хубава война от 70 години.
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ало бабке... ,тя третата световна е почнала отдавна,само вие с дружките ви от Франция и Хамерика не сте почнали да раздавате автоматчетата .Кво се праиш на луда !!! Ако не вярваш питай Аллялях Акубар и Исусчето Христово,те щъ.. светнат .
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази дърта чанта досущ като нашите гаменовци - лъже, че се не трае. ЖЕНА- ПОЛИИТИКА-СИГУРНА ТРЕТА СВТОВНА .Да ме извеняват жените,нищо лично.
29
1
 
10
 
! Отговори
германците преди 6 години
До МеркелТе винаги започват всички световни войни и винаги биват победени!Ние сме им вечните съюзници! Заедно започваме, вървим и заедно ни бесят!
28
1
 
11
 
! Отговори
Къпан милиционер преди 6 години
Като се сетя кой започна и как свършиха първите две световни войни, малко ми е трудно да повярвам на тая климaктеpчина лелка :(
27
0
 
3
 
! Отговори
Неа преди 6 години
аа защо ли може да има война .? Чакай да помисля ...
26
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че то ***'//зацията на Европа е по-лошо и от война. Да довлечеш някакви примитивни от гз на географията и всички да трябва да се съобразяват с тази
25
0
 
3
 
! Отговори
? преди 6 години
?
24
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отвратително женище. Има защо да се мразят тези, които са се прежалили с бабката...
23
0
 
15
 
! Отговори
Логично преди 6 години
Има ли световна - накрая Германия го отнася :)
22
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дърта комунистическа кукумявка, работи за евреите и дебелия си ***, най вероятно за 10 кила суджук, щото е проста не като Бойко. Ех , ако той беше началник на 80млн. германци....... УХАААААА!!!! Щеше да ги върне на 100кинта пенсия, ако са бачкали 200години.
21
3
 
15
 
! Отговори
кака Стрина преди 6 години
Тази изкуфяла бабичка вече е политически труп,който на предстоящите избори през есента в Германия ще се сгромоляса с гръм и трясък от политическата сцена на страната !
20
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти, стара вещице, работиш, за да я изгубим!!!
19
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо е без фередже бабата? Къде го е забравила?
18
0
 
20
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Третата световна е само въпрос на време.В евро.ейският казан,ври взривоопасна смес от местни народи,чиито противоречия са само туширани,а тази от снимката добави и няколко милиона чалмос-а-ни.