Меркел: Работим да няма Трета световна война!

Германският канцлер иска правителство с 50% жени
16 авг 2017 22:38, Петя Славова
83
Меркел: Работим да няма Трета световна война!
Снимка: БТА

Германският канцлер Ангела Меркел, която е в кампания за парламентарните избори на 24 септември, насочи днес вниманието си към младите хора, като отговаряше на живо на въпроси, задавани й от четирима известни германски  потребители в YouTube, предаде Франс прес.

Меркел заяви, че ще се стреми да състави правителство, в което жените да са 50 процента. Тя уточни, че ако нейната партия ХДС спечели изборите, тя ще състави коалиционно правителство, а това значи, че броят на жените в кабинета няма да зависи само от нея, пише БТА.

От разговора с 63-годишната Меркел стана ясно, че любимият й емотикон е усмихнатото личице, а когато денят й е добър - усмихнато личице със сърце. Меркел каза, че би искала да бъде с тениска, на която е нарисувана вълната, която е символ на нейния избирателен район - на брега на Балтийско море.

Канцлерът говори и за различията си с американския президент Доналд Тръмп и за това колко важно е младите хода да се мобилизират да участват в изборите.

На въпрос дали смята, че ще има Трета световна война, германският лидер отговори с "не", посочи, че се прави всичко, това да не се случи и добави, че освен това тя не забелязва, че има такъв страх, предаде ТАСС.

За севернокорейската криза Меркел каза, че тя може да бъде уредена единствено с преговори и заяви, че е твърдо против "риторичния арсенал, който използват всички страни", предаде Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: германияангела меркел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отвратителна и безформена бабичка. Типична студенокръвна германка със стоманено-сиви очи. Безскруполна сметкаджийка. Без капчица човещина и топлина в погледа. Тръпки ме побиват от хладината и егоистичната природа на такива хора...
16
0
 
24
 
! Отговори
немска демокрация преди 6 години
платената немска преса избягва неудобните върпоси за бежанците, вместо това пита за любимите и емотикони. отврат
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а тука като минеш социалната граница от 425 лв общ доход направо ти удрят брадвата ,няма детски надбавки.
14
0
 
22
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
Германия за 100 години ще *** майката на света за три пъти.
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая до каквото се докосне и го оплесква. По-добре да не работи срещу Третата Световна, а за нея. Като ѝ се нагледахме на компетенцията със сигурност ще се провали и в това си начинание и мирът ще бъде спасен :D.
12
10
 
2
 
! Отговори
математик преди 6 години
Меркел 4 мандата х 4 години = 16 годиниПутин 4 мандата х 4 години = 16 годиниМеркел = ПутинМатематика за 1-ви клас
11
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от 1 октомври детските надбавки се вдигат с 25 евро отгоре в Германия ...
10
1
 
5
 
! Отговори
тичаме си преди 6 години
Ние да догоним Германия и питаме:Кога най сетне немското правителство ще е съставено от 100% жени?Кога Германия ще пусне 20 милиона бежанци в една година? Кога бабо?
9
1
 
13
 
! Отговори
Пурко преди 6 години
Тук вече съм съгласен с изперкалата бабичка - дойчовците от световни войни разбират. Може да се каже че са експерти дори!!!
8
1
 
28
 
! Отговори
оф преди 6 години
Тази жена не разбира ли, че създаде условия за начало на война. Какви ги говори сега. Германците не трябва на есен да гласуват за тази лъжлива жена.
7
1
 
17
 
! Отговори
ку ку преди 6 години
Абе тя може да иска и сто процента жени, но това не зависи от нея. Ясно е, че този бабет е прегорил гарнитурата на двигателя и следващ мандат ще види на куково лято след всичките си поразии с "мигрантите". Пожелавам й дъъъъъъъъълги години в затвора.
6
2
 
19
 
! Отговори
Trolland Dump преди 6 години
А на мен ми се струва, че работят точно за избухването на световна война...
5
2
 
9
 
! Отговори
капиталист преди 6 години
трябва да емигрират още поне 100-150 млн в Европата че да има на кого да продаваме.за нас няма значение цвета на кожата,етноса,езика и религията.Важното е ДА ХАРЧИ. КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
4
5
 
23
 
! Отговори
Sightseeing преди 6 години
Не си личи,бабо Меркел.По-скоро работите за Трета световна война и за гражданска война едновременно,заради новата вълна европейци,която никой не иска.
3
24
 
3
 
! Отговори
бивш преди 6 години
че имате да търчите зад Меркел и Германия 1000 години и пак не може ги стигнете.поздрави от Дойчланд . бъдете живи и здрави :)
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Германия трябва да въведат ограничени за канцлерство от рода на два мандата. И тя като гнома се поуля с властта, особено след поразиите с нелегалните престъпници.
1
27
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е жена с силно самочуствие на която всеки политик би завидил като орбан торбан пьрдан и джордан.