Правят нова партия – за оставане на Великобритания в ЕС

Началото ще бъде дадено на митинг на 9 септември
16 авг 2017 09:15, Елка Василева
19
Правят нова партия – за оставане на Великобритания в ЕС
Снимка: архив, Reuters

Бивш началник на канцеларията на британския министър за Brexit-а обяви, че следващия месец ще основе нова политическа партия, чиято цел ще е оставането на Великобритания в Европейския съюз, предаде Асошиейтед прес.

Джеймс Чапман каза, че центристката партия "Демократите" ще бъде официално създадена на митинг, наречен "Народно шествие за Европа“, който ще се състои на 9 септември в Лондон.

Чапман работеше за министъра за Brexit-а Дейвид Дейвис до юни. Оттогава той е отявлен критик на британското решение за напускане Евросъюза.

В изявление, разпространено вчера от организаторите на митинга, Чапман отбелязва, че партийната цел ще е "да отмени Brexit-а без втори референдум".

Чапман призова членове с проевропейски виждания както на управляващата, така и на опозиционните партии, да се присъединят към него.

За момента законодателите не са реагирали публично на призива му.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: ВеликобританияBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
3
 
! Отговори
кака Стрина преди 6 години
Всичко това е дело на западно-европейската агентура, която умира отстрах че секне ли близо 200 000 000 годишно финансиране от Англия заЕвропейската Общност и цялата тежест върху подържането на подобниполитически креатури и режими като този на Боко Тиквата у нас и подобните мупроизводни в Гърция и Румъния ще паднат на плещите на Германия ! Същата няма да може още дълго време да "дърпа хомота" още дълго време в тази пропаднала организация, на която и се вижда вече края . . .
16
1
 
4
 
! Отговори
англичанин преди 6 години
Вие хал хабер си нямате за тази нация. Англия е Велика, такава ще си остане. Путк*те са на балканите. Смешни сте вие, не си знаете историята, не тачите никои, щото сте умни в БГ. П. С. Чърчил не обичал България - бомбандирал София. Защо?! Защото го е било страх от българския войн, които е разбивал всички вражески опити!!! Сега в БГ са останали мишки - спикват от бой някой на улицата в 12 на обяд пред голям супер-маркет. Никой нищо не видял и не чул. Мишки!
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 13И не забравяй крадливата Американска нация кой е създал фафло... .Така че на мен няма какво да ми плещиш глупости за Англето, кето му продаваш бира за кинта? и му била скъпа и... ти прави пазари,че да смъкне от цената.Хубаво, че си имат колонии от роби,че да живеят като фараони,иначе и те ксто гърците, работливи че се късат.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 13И кво произвеждат броколи и ягоди и ги изнасят за къде казваш. Ти май и си бил толкова седем години и май толкова си разбрал там за какво става на въпрос. И що се махна ве фафло,шот ти писна да береш ягоди ли. Хубаво че ЕВРОПА набута там БАНКИТЕ И ОФШОРКИТЕ и за това им наливаха купища милиарди,иначе нашия едва ли щеше да искараш и една година там. Що като казаха немците и францизите че ще изнасят банките и Паунда взе да се заиграва и на жилищата им падна малко стойноста,щото си играч и много ги разбираш.Към коя Америка изнася,тази която живее от 10-години на гъба на Европа ли аха...
13
2
 
3
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Лошото е ,че на тази дата BG загина,дано GB има повече късмет
12
5
 
9
 
! Отговори
До 11 преди 6 години
Пич, стабилизирай се!!! Ква рубла, кви фафли. Uk влива огромни пари за бедни и корумпирани държавици като Бг. Не мислиш ли че им е писнало само да дават, а да не взимат. Живях 7 год. в uk и повярвай ми на тези хора ЕС не им трябва, оправят се сами. 90% от стоките са си правени тук, потреблението е огромно. Изнася се за сащ и Азия.....За какво им е ЕС? Не им трябва!
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да вземат иван костов манга..за съветник .и да приватизира останалото държавно имущество
10
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам ама тез... излезат ли от ЕС,паунда ще стане като рублата,а Англия ще стане колония на Нигеро-Пакистан,ще си ходят на почивка там е ще ръфат по-цял ден листа.Сами си сложиха ножа до колала и много добре да наясно,но европеец да блъфира европеец нямама как да стане.Самоубиството е на прага и ***,сатаната дебни и си чака .Шотланци и сие само това чакат,ВеликоБритания,да стане само Британия. Най-голямата к..рва е политиката.
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво. Поведоха се да не гласуват и некакви консервативни пенсии ги набутаха. Ама утре , като им резнат пенсиите първи , ще за плачат. Дано разума надделее и новата партия смени този глупав курс на изолация на некви откачени хора.
8
10
 
7
 
! Отговори
1 преди 6 години
Добре направиха, че се махнаха от еврогейския съюз !
7
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ако останат това ще е фатална грешка просто трябва трезво да мислят че друг шанс ще имат точно никога всички свободомислещи ще бъдат смазани и ще има робска заблуда (както при нас)че живеем по добре и сме свободни трябва да помислят че един ден когато хората се примирят и решат така да живеят ще започне политика на разделяне която ще обхване цяла европа ще има воини за нови граници много жертви обричаме нашето бъдеще така а защо така ще стане много просто за обяснение с две думи ПРОСТО БИЗНЕС
6
4
 
29
 
! Отговори
Фен на GB и EU преди 6 години
Браво!Крайно време е гражданското общество там да се събуди и да разбере,че беше жестоко излъгано,не и без доста "хибридни" усилия от Изток.Да вземат нещата в свои ръце и законно,по демократичен път да елиминират зомбираните им Brexit-политици.Вчера чета по ВВС - 100! милиарда паунда студентски дълг,лихва върху студентските кредити- 6.1% годишно!,повишение на ЖП билетите с 3.6%,които и без това са много скъпи,17 милиарда паунда дупка в пенсионния фонд на университетските преподаватели.Welcome!
5
12
 
18
 
! Отговори
100% преди 6 години
От десетилетия вече това е една западаща империя.
4
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Референдума е добър инструмент на демокрацията само за разумни и отговорни хора. Иначе се ползва от популисти които помагат на просстия народ да се прецака.Не вярвам в колективната мъдрост на просстолпдието.
3
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затова, когато правиш такива важни промени, искаш 2/3 от вота, а не базирали решението си на 1% в полза на едното или другото. Още на другия ден, имаше хора, който казваха, че да си променили мнението, объркали да се и прочие. Пряката демокрация е измишльотина, която може да проработи само в страни, където населението е много малко и е високообразовано, а това не е нещо, което мога да кажа, особено за хората от Ливърпул. (Нищо общо с футбола. Просто са ***)
2
6
 
2
 
! Отговори
Ром преди 6 години
Герб му викат.
1
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
KYSNO E LIBE ZA KITKA