След ада в Барселона – тишина! "Рамбла" затворена и пуста

Районът остава затворен след атентата, отнел животи
Обновена: 18 авг 2017 10:14 | 18 авг 2017 07:00, Петя Славова
38
След ада в Барселона – тишина! "Рамбла" затворена и пуста
Снимка: БТА

Туристическата улица "Рамбла" в центъра на Барселона, където вчера беше извършен атентатът с бус, остава затворена, предаде ТАСС.

Още по темата

Представители на полицията заявиха, че улицата остава отцепена за пешеходци и пътни превозни средства. Разрешава се да преминават единствено туристите от околните хотели.

В центъра на Барселона навсякъде дежурят служители на правоприлагащите органи. Полицията засега не може да каже кога ще бъде възстановен достъпът до улицата, съобщава БТА.

В резултат на атентата са пострадали граждани на най-малко 18 страни, съобщи Франс прес, като се позова на местните власти.

Двама мъже са арестувани след атентата с бус в Барселона и те са свързани със случилото се, но нито един от тях не е шофьорът, заяви полицията, цитирана от Ройтерс.

Шофьорът на буса е напуснал автомобила и е тръгнал пеша и както изглежда, не е въоръжен, заяви каталунската полиция на пресконференция.

Тя съобщи още, че единият от двамата арестувани е мароканец, а другият е от испанския анклав в Северна Африка Мелиля. Арестувани са в два различни града в Каталуния, Рипол и Алканар.

Отделно от това, полицията заяви, че атентатът с буса изглежда има връзка с експлозия в жилище в Алканар в ранните часове на вчерашния ден, при която един човек загинал, а друг бил ранен.

Според Франс прес загиналите при взрива са двама и са били нанесени значителни материални щети на съседна сграда.

Каталунски полицейски представител, цитиран от Ройтерс, заяви, че атентатът очевидно е бил терористична атака, имала за цел да бъдат убити възможно най-много хора.

Той заяви също, че няма данни, че ще има друг атентат.

В момента се провежда операция за откриване на шофьора на буса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: атентатБарселона
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Осъждаме терора!И на мен ми се иска да ги линчуват публично тия ***, но е твърде вероятно причината, поради която го правят е точно защото някой някъде вече им е разрушил семейната къща и им е разгонил фамилията до трето коляно.
23
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съвсем нормално е, след като в целия свят има войни, до достигнат и Европа! Тя се бърка в Азия и Африка, а както знаем, всяко действие има равно по сила и обратно по посока противодействие! Има още доста жертви да дава Европа, докато настигне мизериите които сътвори в близкия изток!
22
5
 
10
 
! Отговори
Пак съм аз преди 6 години
Просто съм бесен. Трябва незабавно тази религия да бъде забранена в Европа! Ако някой иска да я изповядва да си ходи в арабия! В Европа трябва да има тотални забрани! И преследване! Няма друг път и друг изход
21
2
 
7
 
! Отговори
Осъждаме терора! преди 6 години
Както казват евроТолерастите: Ще борим терора с плюшени играчки. Това е ефективно! И ще "осъждаме" действията. Много е важно да се "осъждат" действията. Не да им сриташ ***, да им разрушиш семейната къща и да им разкатаеш фамилията и родата до 3то коляно ... а да "осъждаш" действията! И да не забравяме плюшените играчки! Те са много важен елемент от борбата с *** главорези. Ако сте се чудили как се води битка.... вече знаете. С изявления, осъждащи декларации и плюшени мечета.
20
2
 
3
 
! Отговори
По-голям терор преди 6 години
При атентата в черквата Света Неделя загиват 134 души, ранените са 500; повечето от които умират от раните си. # Умират 12 генерали, 15 полковници, 7 подполковници, 3-*** майори, 9-*** капитани, 3-*** депутати и множество граждани, включително деца. # Целта на атентата е да бъде ликвидиран военният и политическият елит на страната, включително и цар Борис III. # Т.е.: БАШ-ТЕРОРИСТИТЕ са в БКП (БСП) и са ОБУЧЕНИ и ФИНАНСИРАНИ от МОСКВА . . . а СТАНИЩЕВ СЕ ИЗВИНИ САМО на МЕСТАН и любовно ГО целуна в устата . . .# от Уикипедия.
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро някаква ге_йска организация беше упрекнала Испания и Италия, че оставят бежанците да се давят. Американците за Куба са го решили много добре, ако стигнеш брега получаваш статут на бежанец. Защо никоя организация от сорта на БХК не заплашва Америка със съд и т.н. Ще ти идват в държавата някакви, които не се съобразяват със законите и културата на местни и някакви си ти там ще им говорят за права. Докато ей тия организации не бъдат закрити със закон ще има още атентати!
18
3
 
4
 
! Отговори
Манолски преди 6 години
тихички ли сте ? Още по-тихи ще сте щом поканихте палачите си у вас
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е това е. Европа "сама" си вкара вълка в кошарата - да свиква.
16
1
 
8
 
! Отговори
Има ли изход? преди 6 години
Е какво да очакваме да се случи във "толерантна гейска Европа"? Първо толерираха и наложиха неморалността -става дума за гейовете, после толерираха и приеха мюсюлманите. И какво очакват- талибаните да пеят псалми и да работят като луди? Че по мързеливо и нагло племе от арабите няма! И Европа има един изход само- вече не може да ги изгони тия диваци.Изхода е-консултации от Израел как се води война с диваци! Ако искат да имат успех-ако ли не-ще ги трепят като мухи..
15
3
 
4
 
! Отговори
men преди 6 години
само аз ли не виждам пак снимки с линейки, лекари, парамедици, полицаи, пожарни, микробус, суматоха, хаос, носилки ами само некакви полузалеганли индивиди които уж се крият. къде са видеотата от охранителните камери? цирк брикселистан в действие. атентатите в берлин, ница, париж, шарли, бриксел, мюнхен, сарафово са ментета да се сплашат офсите.
14
5
 
5
 
! Отговори
Българите са измет! преди 6 години
В този сайт пишат само пропаднали о-трепки,пияници,н-аркомани и душевноболни и хора.Всеки е прав и не търпи друго мнение.Обидите валят непрекъснато,коя от коя по-грозни и показващи колко елементарни,г-лупави и п-рости са потребителите.Без възпитание и култура.Вие сте срам за тази държава и пишете тук само за да излеете злобата си.Ограничен и п-рост човешки материал,вие сте безполезни т-вари,които не стават за нищо.
13
10
 
21
 
! Отговори
Бг е кочина преди 6 години
От българското посолство твърдят,че нямало пострадали българи.Преди няколко години след земетресение в Япония,българска студентка се обърнала за помощ към тях с молба да и помогнат да се прибере тук.Момичето било на стипендия и нямала пари за билет.Всички други държави се погрижили за гражданите си,но България и хлопнала вратата и и отказала.При атентата на летището в Турция,българи се опитали да се свържат с посолството за повече инфо,но никой не вдигнал телефоните.Ето колко са загрижени...
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама ГДА джихадисти, гъде ви е толерантноста,това не е език на омразата,а действие!Ти лош човек,ние джамии ви стройм,а вие ни газите!Ама ние няма да ви правим нищо,само ще ви подарим плюшени мечета и някоя свещ!газете ни по внимателно ,моля!
11
0
 
16
 
! Отговори
Az преди 6 години
Абе, спите ли Днес.бг, ИМА втори атентат в Испания, хващайте се за работа !!!!
10
0
 
25
 
! Отговори
География преди 6 години
Бях чел някъде, че столицата на Испания е Мадрид. Явно ми е била дадена грешна информация. Понякога имам чувството, че писачите на тези онлайн статии нарочно пускат по нещо гнило, та да се разпишем и ние.
9
0
 
28
 
! Отговори
Божее, преди 6 години
И продължават да пишат за "испанската столица Барселона"! Я идете в началното училище да си искате парите!8091
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смешни глупави либерали "няма да ни сплашат". Ами те не искат да ви сплашат, те ще ви избият всички до един.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еи *** грозен.Не ми променяй написаното талибан такъв.
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Събират,бoклукът на човечеството всякакви опасни и лоши хора и после защо ни гърмят,бият и палят градовете?Защо бе защо?Дали симпозиум от най-видните испански учени ще даде отговор на тоя въпрос?
5
2
 
14
 
! Отговори
Решение преди 6 години
Пропивядването и разпространяването на тази отвратителна религия да се криминализира. Затвор от 10 години нагоре и изгонване от страната на цялото семейство. Конфискация на имотите и парите им. И смъртно наказание. Убиваш невинни, ще бъдеш убит, не с инжекция, с прегазване с бус.