Юнкер: Първо миналото, после бъдещето с Лондон

Има огромен брой въпроси, които трябва да се уредят
Обновена: 29 авг 2017 20:53 | 29 авг 2017 20:44, Елка Василева
8
Юнкер: Първо миналото, после бъдещето с Лондон
Жан-Клод Юнкер. Снимка: архив, Reuters

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви категорично, че никакви преговори за отношенията между Европейския съюз и Великобритания след Brexit-а няма да започнат, докато не се решат въпросите, свързани с раздялата между Брюксел и Лондон, предаде Франс прес.

"Трябва да бъде пределно ясно, че няма да започнем никакви преговори по новите отношения между Обединеното кралство и Европа, особено икономическите и търговските, преди да бъдат решени всички въпроси, свързани с чл. 50 (от Лисабонския договор) и развода", заяви Юнкер пред постоянните представители на страните членки на ЕС в Брюксел.

Още по темата

"Първо трябва да уредим миналото, преди да планираме бъдещето", подчерта той, придържайки се към позицията на ЕС от началото на преговорите за Brexit-а.

Юнкер се изказа критично за огласените през последните дни британски позиции.

"Прочетох внимателно всички изготвени от правителството на Нейно Величество документи и нито един от тях не ме удовлетворява, така че има огромен брой въпроси, които трябва да се уредят", отбеляза той.

"Проблемът за границата между Република Ирландия и Северна Ирландия след излизането на Великобритания от ЕС е много сериозен, а ние нямаме дефинитивен отговор", подчерта председателят на ЕК, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БРИТАНИЯ НИКОГА НЕ Е ДАВАЛА, САМО Е ПРИБИРАЛА. ЗАТОВА Е ВЕЛИКА БРИТАНИЯ.СКОРО ПАК ЩЕ ПЕЯЬТ С ПЪЛНО ГЪРЛО "ВЛАДЕЙ, БРИТАНИЙО МОРЕТАТА..."
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КРИВИ СА МУ СМЕТКИТЕ НА ЮНКЕР. БРИТАНИЯ НИЩО НЯМА ДА ПЛАТИ, А ЕДРИЯ ЯПОНСКИ БИЗНЕС ЧАКА С НЕТЪРПЕНИЕ, ЗА ДА НАВЛЕЗЕ НА БРИТАНСКИЯ ПАЗАР.
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даааа, лирата от днес вече е 2,10 и пада якатА...скоро и по-ефтина от еврото ще стане. Преди няколко години беше 2.7. Ай честито! Сега ЕС как ще ви го набалбучи ви е бедна фантазията и ще се чудите откъде ви е дошло.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От умрял писмо.
1
3
 
21
 
! Отговори
Ах-ах-ах преди 6 години
Разбира се, че трябва първо да се разведеш ,преди да се ожениш повторно. Брититата са си направили погрешна сметка , Тереза е инат, но нещата не стават така, трябва си дипломация. Как ще убедиш всичките държави на ЕС да гласуват за това което ти си обещавал и лъгал прреди референдума да се случи, е въпрос без отговор. Британия ще се самоизолира и ще загуби много.