Юнкер: Първо миналото, после бъдещето с Лондон

Има огромен брой въпроси, които трябва да се уредят
Обновена: 29 авг 2017 20:53 | 29 авг 2017 20:44, Елка Василева
8
Юнкер: Първо миналото, после бъдещето с Лондон
Жан-Клод Юнкер. Снимка: архив, Reuters

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви категорично, че никакви преговори за отношенията между Европейския съюз и Великобритания след Brexit-а няма да започнат, докато не се решат въпросите, свързани с раздялата между Брюксел и Лондон, предаде Франс прес.

"Трябва да бъде пределно ясно, че няма да започнем никакви преговори по новите отношения между Обединеното кралство и Европа, особено икономическите и търговските, преди да бъдат решени всички въпроси, свързани с чл. 50 (от Лисабонския договор) и развода", заяви Юнкер пред постоянните представители на страните членки на ЕС в Брюксел.

Още по темата

"Първо трябва да уредим миналото, преди да планираме бъдещето", подчерта той, придържайки се към позицията на ЕС от началото на преговорите за Brexit-а.

Юнкер се изказа критично за огласените през последните дни британски позиции.

"Прочетох внимателно всички изготвени от правителството на Нейно Величество документи и нито един от тях не ме удовлетворява, така че има огромен брой въпроси, които трябва да се уредят", отбеляза той.

"Проблемът за границата между Република Ирландия и Северна Ирландия след излизането на Великобритания от ЕС е много сериозен, а ние нямаме дефинитивен отговор", подчерта председателят на ЕК, цитиран от БТА.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БРИТАНИЯ НИКОГА НЕ Е ДАВАЛА, САМО Е ПРИБИРАЛА. ЗАТОВА Е ВЕЛИКА БРИТАНИЯ.
СКОРО ПАК ЩЕ ПЕЯЬТ С ПЪЛНО ГЪРЛО "ВЛАДЕЙ, БРИТАНИЙО МОРЕТАТА..."
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КРИВИ СА МУ СМЕТКИТЕ НА ЮНКЕР. БРИТАНИЯ НИЩО НЯМА ДА ПЛАТИ, А ЕДРИЯ ЯПОНСКИ БИЗНЕС ЧАКА С НЕТЪРПЕНИЕ, ЗА ДА НАВЛЕЗЕ НА БРИТАНСКИЯ ПАЗАР.
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Даааа, лирата от днес вече е 2,10 и пада якатА...скоро и по-ефтина от еврото ще стане. Преди няколко години беше 2.7. Ай честито! Сега ЕС как ще ви го набалбучи ви е бедна фантазията и ще се чудите откъде ви е дошло.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От умрял писмо.
2
3
 
20
 
! Отговори
Ах-ах-ах преди 1 година
Разбира се, че трябва първо да се разведеш ,преди да се ожениш повторно. Брититата са си направили погрешна сметка , Тереза е инат, но нещата не стават така, трябва си дипломация. Как ще убедиш всичките държави на ЕС да гласуват за това което ти си обещавал и лъгал прреди референдума да се случи, е въпрос без отговор. Британия ще се самоизолира и ще загуби много.
1
11
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХА-ХААААААА преди 1 година
ТИЯ СА ТОЛКОВА СТИСНАТИ :)))
НЕ ИМ ПУКА НИТО ЗА МИНАЛО, НИТО ЗА НАСТОЯЩЕ, НИТО ЗА БЪДЕЩЕ,
КАРАТ СЕ КОЙ НА КОГО КОЛКО ДЪЛЖИ, КОЙ НА КОГО ТРЯБВА ДА ПЛАТИ,
ПАРАТА ПРАВИ ИГРАТА, АКО ПЪК СИ МИСЛЯТ, ЧЕ ЩЕ ИЗКОПЧАТ ПАРИ ОТ АНГЛЯ,
НАПРАВО СА ИЗТРЕЩЕЛИ :))))
ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААААААААААААААААААААААААААААА