Юнкер: Турция се отдалечава с гигантски крачки от Европа!

"Ердоган се опитва да провокира ЕС да прекрати преговорите"
29 авг 2017 21:40, Елка Василева
484
Юнкер: Турция се отдалечава с гигантски крачки от Европа!
Снимка: архив, Reuters

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че Турция, която поражда силни безпокойства във връзка с правата на човека и правовата държава, се отдалечава "с гигантски крачки" от ЕС, съобщава АФП.
       
Турция се отдалечава с гигантски крачки от Европа, посочи Юнкер в реч пред посланиците от ЕС.
       
Юнкер подчерта, че поддържа "добри отношения" с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, но заяви, че го "подозира", че той желае да накара Европа "да каже, че иска да сложи край на преговорите, за да може да натовари с отговорността единствено ЕС, а не Турция".

Още по темата
27 авг 2017 20:45
59

Преговорите за присъединяване на Турция към ЕС, които започнаха през 2005 г., се намират сега в мъртва точка. Но мнозинството от страните от ЕС не искат засега да направят крачката към официално прекратяване на преговорите, опасявайки се, че това ще предизвика окончателен разрив с един ключов партньор по въпросите за миграцията и борбата с тероризма, отбелязва АФП.
        
Въпросът е дали трябва да сложим край на преговорите с Турция. Това е чисто теоретичен въпрос, защото във всеки случай за момента няма преговори, посочи Юнкер.
        
Аз бих искал ние да се държим така, че турците да забележат, че те са тези, тоест "системата Ердоган", която прави невъзможно присъединяването на Турция към ЕС, вместо да падаме в капана, добави той.
      
 Цялата отговорност е на турската страна, подчерта той.
       
Дипломатическите отношения между Анкара и Брюксел силно се влошиха след опита за преврат в Турция през юли 2016 г. Те се обтегнаха допълнително след референдума през април, който засили пълномощията на президента Ердоган.
       
Турция предприе безпрецедентни по мащаб чистки срещу предполагаеми привърженици на движението на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, обвиняван за организирането на опита за преврат, отбелязва АФП, като припомня, че над 50 000 души бяха арестувани, а над 100 000 бяха уволнени.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


484
Още по темата: Жан-Клод ЮнкересТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турците не извършват кръвосмешения- огромният процент умствено изостанали сред тях е абсолютна случайност!
58
4
 
6
 
! Отговори
110 преди 6 години
Имам строителна фирма в Лондон - немам само турци - най евтини са - работят са чаша вода и шепа семки, мен ме устройва - явно и тях бухахахахахахаа
57
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те българите са доста. Ти от кои си? От кутригурите, оногондурите или неизвестен на науката чукундyp?==========================================================Така, дай да те видим колко си невеж, я обясни тия племена кви са и защо точно имат нещо общо с България? Ко не се сещаш ли амебо? Почвай да удряш чело в земята на мига и дано ти дойде акъла в кухата лейка буахахахахаха
56
4
 
8
 
! Отговори
!!! преди 6 години
Личи си от демографските статистики... кой предпочита мъж за жена...оххх слава богу, че изчезвате!
55
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Турция е спокойно и подредено. Само през ден взривяват по 10-15 човека, но пък службите бързо почистват кръвта и костите.
54
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
99. Не си прав - никой себеуважаващ се българин не би докоснал турска помиярка, тва е все едно ти с нормална жена - невъзможно или дет има един филм Мишън Импасъбъл както и турки в западния свят като Аристократите от България които по милост ви дават визи когато коленичите и целунете ръка мухахахахахахах
53
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турците уважават най-много ходжата. Ходжата е умен човек, който знае да брои до сто.
52
4
 
10
 
! Отговори
!!! преди 6 години
Българките са толкоз убави и леки, че българите предпочитат да нямат деца от тях и за това са се топяли с космическа скорост!
51
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По последна информация ертъпан закрил всички бардаци в анатолия - туркините били толкова отвратителни че се налагало те да плащат на клиентите и работели на загуба..... такъв е живота в третия свят бухахахахахах
50
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най "голямата" обида на потурчените ни еничерчета е демографията. Най-благородните животни най бавно се въдят. Най добре с демографията са плъховете и ***!
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най "голямата" обида на потулените ни еничерчета е демокрацията. Най благородните животни най бавно се въдят. Най добре с демокрацията са плъховете и ***!
48
4
 
4
 
! Отговори
92 преди 6 години
Хехехе, по добре да съм Българин от колкото *** като теб дори не знаеш къф си - те турците са си неква смесица от всекви помии - А ти удряш ли челото по пет пъти в земята на ден? Боли ли? Отговаряй невернико бухахахахахах
47
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турците обожават сношения с кози, напомнят им майките им.
46
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де верно ли туркините толко грозни? Щом дори турците викат евала като видят Българка а като ги питам за техните жени навеждат глави..... в смисъл такъв толко ли са зле? Сигурно ви липсва истинска жена? М? Да ви пратя ли некоя снимчица да й се полюбувате? Даже може и да си представите за момент че е вашата жена бухахахахахах
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турците, макар и завършени кретеноиди, считат за нормално да управляват света и да са началници на много по-цивилизовани от тях нации.
44
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На турчетата им се клецца та две не видят - ми тъй де, те жените им толко грозни и аз бих предпочел мъж пред туркиня бухахахахаха
43
1
 
7
 
! Отговори
81 преди 6 години
Явно не си запознат с историята на Османска Имприя невежо ми турченце - да те открехна, познавам истински турци, не като теб некви *** - те всички признават че турция е била повече от 500 робиня на Султаните ви от ИРАН - на секата Османска която няма нищо общо с Турция - та кажи сега робче кофти ли ти е? М?
42
4
 
5
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
До 82...За това ли Вие се топите с космическа скорост?:-) :-) :-)
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турците са много разкрепостени и пичове, но като минават през България увиват жените си като пингвини и мажат сополи по лицата на чаветата, за да не ни стресират като ги гледаме как просперират.
40
1
 
7
 
! Отговори
75 преди 6 години
Как да имаме поне двама турски дядовци като турчин *** не вади, не вдига, все нашенци ви оправят жените с отврат щот са грозни като прадявола - и ти го знаеш бухахахахаха