Германският "Фокус" за Габриел: Facebook, трепери!

Доскоро само малцина в Брюксел познаваха българката, но...
Обновена: 5 сеп 2017 08:20 | 5 сеп 2017 08:15,
59
Германският "Фокус" за Габриел: Facebook, трепери!
Снимка: Reuters

"Facebook трябва да се страхува от тази жена" - под това заглавие германското списание "Фокус" помества обширен портрет на българската еврокомисарка Мария Габриел, която отговаря за цифровата икономика.

Габриел, която пое ресора от германеца Гюнтер Йотингер, обяснява пред "Фокус", че възнамерява да продължи неговата работа, като ѝ придаде свой личен оттенък. По-нататък в публикацията четем:

Още по темата

"Трябва да направим още в областта на дигитализацията", казва Мария Габриел. И още: "Ние в Европа имаме голям потенциал". Обтекаеми изречения, под които всеки би се подписал. Габриел все още изглежда малко несигурна, когато говори за своите задачи. Това е първата ѝ среща с журналисти, откакто пое ресора преди осем седмици. Личи ѝ, че гледа най-вече да не допусне някоя грешка", пише авторката на статията Мириам Мол и разказва за приоритетите на Мария Габриел - например да отстрани последните препятствия пред премахването на така наречения "геоблокинг" и да насърчава изграждането на мрежи за безжичен интернет в села и градове.

Българската еврокомисарка дори има визия за обща телеком-мрежа на страните от ЕС и се надява, че до 2027 година дигиталният вътрешноевропейски пазар вече ще дава принос от 415 милиарда евро годишно към европейската икономика.

"Така могат да възникнат стотици хиляди нови работни места", казва Габриел пред списанието, в което по-нататък четем: "Много ангажирана и компетентна".

"На сърцето ѝ лежи най-вече борбата срещу фалшивите новини, които се разпространяват в социални мрежи като Facebook. Сформира се например група от експерти, които трябва да предложат параметрите на една бъдеща общоевропейска инициатива по въпроса. И да изработят насоки за взаимодействието с Facebook, Тwitter и Сие. След последната атака на вируса "Wonacry" българката има планове и за борбата срещу кибертерора: "Европа трябва да си вземе поука", казва тя. Идеята ѝ е да бъде изготвен план за бързата реакция на ЕС в случай на такава атака.

След кратък преглед на биографията на Мария Габриел в публикацията за нея четем: "Фракционният лидер на Европейската народна партия Манфред Вебер (ХСС) казва, че Габриел е "много ангажирана и компетентна". И че работи и "отвъд границите на своята партийна принадлежност": "Тя е човек, който може да се бори за ясна собствена линия - и в същото време да търси консенсус". Но Габриел поддържа добри контакти не само с фракционния лидер.

Филоложката, която има и политологическо образование, е отлично омрежена вътре в своята партия: съпругът ѝ, французинът Франсоа Габриел, е близък с лидера на ЕНП Жозеф Дол, който дори е кумувал на сватбата на семейство Габриел. Детето им израства в Брюксел с два езика. У дома Мария Габриел говори български, а мъжът ѝ - френски".

Авторката на статията във "Фокус" припомня, че 38-годишната Габриел е най-младата еврокомисарка и със симпатия описва дружелюбното ѝ отношение към околните и към членовете на екипа ѝ.

Източник: "Дойче веле"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименили в Брюксел ? ссссссс
29
15
 
4
 
! Отговори
Дельо преди 6 години
Умно момиче,браво ! Еххх...де да беха всичките девойки кат нея...
28
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прилича на третополов травестит
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГерберГербер, ние сме честни и с достойнство. А ти заработваш ли към Партията? Общинско жилище? Евтин наем? Някой от родата на хубав пост тук или в Брюксел уредили?
26
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гербер 25, стига глупости бе ! Тая ли е хубавото ви лице бе ! Ми те като я видят децата се напикават от страх бе ! Ега ти поръчителската статия !
25
11
 
4
 
! Отговори
Гербер преди 6 години
По коментарите ви си личи че ниско образованите, безработни и съсипани хора са против герб, докато образованите и хубавото лице на България стоят плътно зад Герб, трябвало е да учите за да не пишете сега такива неща по форумите!
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГерберЗа Герберите една крадлива, корумпирана, безлична *** е "най-доброто нещо, което може да се случли на тази държава", че дори се кълнат във вярност "до края". *** Гербери, не сте ли хора преди всичко или и вие като комунистите и болшевиките, пратията вие е по-важна от всичко останало
23
2
 
4
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До ГерберГЕРБ=Граждани за еврейско разбиване на България
22
2
 
5
 
! Отговори
Гербер преди 6 години
Тая може да бъде ролеви модел на всяка ***. Без да го казва, го показва: дръжте се правилната чурка и може и еврокомисар да станете.
21
14
 
2
 
! Отговори
Гербер преди 6 години
Браво на Герб и лидерът им Бойко Борисов, отново супер добро решение, отново ни показват в блестяща светлина пред Европа и Брюксел! Късмет Мария! Бойко, ти отново доказа че си най-доброто нещо което може да се случи на тази държава! С теб до края!
20
1
 
9
 
! Отговори
Stonewall Jackson преди 6 години
Национални предатели нихилисти сребролюбци българоубийци и мразещи България са издигани за ръководни постове не само в България но и в ЕС .... тази женица е поредното доказателство ! Нищо българско и никаква полза за България !
19
0
 
15
 
! Отговори
Габриел, преди 6 години
Е не само несигурна.Тя е много семпла по въпроса,но трябва да си защитава огромната заплата. Там е пълно с кухи хрантут...ници на европейците.
18
1
 
18
 
! Отговори
:) преди 6 години
Голям смях! Нашата комсомолска секретарка от ГЕРБ била заплаха за FB :)
17
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мара далаверата е тази. Общински жилища, стокиране, кумове, братя, съпрузи, гешефти.
16
12
 
1
 
! Отговори
До 13 преди 6 години
Ти работил ли си с нея или това си го чул от някой, който е работил?
15
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дойче Веле не пропуска да ни благослови с поредната пропагандна статия за поредния славен партиен борец.
14
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие кого ли няма да оплюете, че и тази жена да не подминете.Жалка работа сме. Така до никъде не се стига - да се оплюва всеки човек, независимо как, но да се оплюва. Болести.
13
2
 
36
 
! Отговори
678 преди 6 години
"дружелюбно ѝ отношение към околните и към членовете на екипа ѝ" Хахаха всеки, който е работил с Грабиел, ще ви каже за отвратителното и отношение към околоните и хората от екипа и. За арогантността граничеща с маниакалност, за нарцисизма и, за безмерния и егоизъм. Единственото от което се интересува тази *** са власт и пари и за тях е готова на всичко и с всеки. Отвратителна е тази.
12
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ква е таа димукрацее ? Диктатура са задава ..
11
1
 
25
 
! Отговори
Бандит преди 6 години
"Всичката Мара втасала....."