Германският "Фокус" за Габриел: Facebook, трепери!

Доскоро само малцина в Брюксел познаваха българката, но...
Обновена: 5 сеп 2017 08:20 | 5 сеп 2017 08:15,
59
Германският "Фокус" за Габриел: Facebook, трепери!
Снимка: Reuters

"Facebook трябва да се страхува от тази жена" - под това заглавие германското списание "Фокус" помества обширен портрет на българската еврокомисарка Мария Габриел, която отговаря за цифровата икономика.

Габриел, която пое ресора от германеца Гюнтер Йотингер, обяснява пред "Фокус", че възнамерява да продължи неговата работа, като ѝ придаде свой личен оттенък. По-нататък в публикацията четем:

Още по темата

"Трябва да направим още в областта на дигитализацията", казва Мария Габриел. И още: "Ние в Европа имаме голям потенциал". Обтекаеми изречения, под които всеки би се подписал. Габриел все още изглежда малко несигурна, когато говори за своите задачи. Това е първата ѝ среща с журналисти, откакто пое ресора преди осем седмици. Личи ѝ, че гледа най-вече да не допусне някоя грешка", пише авторката на статията Мириам Мол и разказва за приоритетите на Мария Габриел - например да отстрани последните препятствия пред премахването на така наречения "геоблокинг" и да насърчава изграждането на мрежи за безжичен интернет в села и градове.

Българската еврокомисарка дори има визия за обща телеком-мрежа на страните от ЕС и се надява, че до 2027 година дигиталният вътрешноевропейски пазар вече ще дава принос от 415 милиарда евро годишно към европейската икономика.

"Така могат да възникнат стотици хиляди нови работни места", казва Габриел пред списанието, в което по-нататък четем: "Много ангажирана и компетентна".

"На сърцето ѝ лежи най-вече борбата срещу фалшивите новини, които се разпространяват в социални мрежи като Facebook. Сформира се например група от експерти, които трябва да предложат параметрите на една бъдеща общоевропейска инициатива по въпроса. И да изработят насоки за взаимодействието с Facebook, Тwitter и Сие. След последната атака на вируса "Wonacry" българката има планове и за борбата срещу кибертерора: "Европа трябва да си вземе поука", казва тя. Идеята ѝ е да бъде изготвен план за бързата реакция на ЕС в случай на такава атака.

След кратък преглед на биографията на Мария Габриел в публикацията за нея четем: "Фракционният лидер на Европейската народна партия Манфред Вебер (ХСС) казва, че Габриел е "много ангажирана и компетентна". И че работи и "отвъд границите на своята партийна принадлежност": "Тя е човек, който може да се бори за ясна собствена линия - и в същото време да търси консенсус". Но Габриел поддържа добри контакти не само с фракционния лидер.

Филоложката, която има и политологическо образование, е отлично омрежена вътре в своята партия: съпругът ѝ, французинът Франсоа Габриел, е близък с лидера на ЕНП Жозеф Дол, който дори е кумувал на сватбата на семейство Габриел. Детето им израства в Брюксел с два езика. У дома Мария Габриел говори български, а мъжът ѝ - френски".

Авторката на статията във "Фокус" припомня, че 38-годишната Габриел е най-младата еврокомисарка и със симпатия описва дружелюбното ѝ отношение към околните и към членовете на екипа ѝ.

Източник: "Дойче веле"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НиколоваА с общинското и жилище имаше ли удоволсвието да се запознаеш? Пита ли я дали може да ти уреди и на теб, както е уредина на брат си?
49
6
 
0
 
! Отговори
Николова преди 6 години
Имах удоволствието да се запозная с нея/ не по политически повод/. Направи ми прекрасно впечатление като човек. Желая ѝ много успехи напук на зложелателите!
48
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПомакиняИ за Надежда Михайлова (Неински) се чудехме защо такаедно съвсем невзрачно момиче изведнъж бе катапултирано в политическата върхушка.После разбрахме, че има и еврейска, и помашка жилка в рода й.
47
0
 
21
 
! Отговори
Ясно защо ЕС умира преди 6 години
Ясно е защо ЕС си отива. Като гледам филоложката да се занимава с цифровизация на най-високото му равнище, няма да го бъде ЕС. Със сигурност.
46
0
 
19
 
! Отговори
Помакиня преди 6 години
На помакиня ми прилича антропологично. Сигурно е помакиня, т.е. мюсюлманка, та толкова я издигат без всякакви знания и качества. Помакиня е според мен, също като Плевнелиев, и двамата са от Гоце Делчев. Той я вкара в ЕП чрез Герб. А Дол най-много от всичко обича исляма.
45
0
 
22
 
! Отговори
Край преди 6 години
Похвално слово за добре възнаградената посредственост.
44
1
 
22
 
! Отговори
Рамблер преди 6 години
И Фейсбук, Гугъл, Туитър, и цялата Силиконова долина плюс китайските и руски хакери, че и Лаборатория Касперски, и Асанж, затрепериха пред вида на тази гоцедельчевска филоложка, протежето на *** и на любителя на исляма и Местан, кумът й Жозеф Дол.Трепери Касперски, трепери Силиконова долино! Иде Неделчева от гоцедельчевско с френски език .
43
0
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Е точно пък тази посредствена женица едва ли ще причини безсънни нощи на Марк Цукърбърг..
42
0
 
21
 
! Отговори
480 000 лева преди 6 години
Става дума за много пари. Другарката Габриел ще взима около 480 000 лева годишно. Това са пенсиите на около 2 000 български пенсионери. Един българин трябва да работи 40 години, за да заработи тези пари!
41
3
 
14
 
! Отговори
111 преди 6 години
Остро лечице, малки устнички....изглежда ми много зло това женище, дори леко плаши
40
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ангажирана и компетентна Смях :-)
39
1
 
22
 
! Отговори
анадън му преди 6 години
разбира ли нещо тая булка от компютри и ектроника, май хич.ЕК е място където работещите там вземат заплата равна на заплатите на пет хиляди души в държавата българия.Народа мизерства и гладува ,а те свръх богатеят.нямаме нужда ние обикновените хора от ЕК и от тях, нямаме нужда и от тая кумичка.
38
2
 
9
 
! Отговори
питане преди 6 години
А защо САЩ преименуваха подвасалната си територия от "Народна Република България" на "Република България" а нейния кум е шеф на Народна Европейска партия? САЩ защо не преимебуват партият на кума на Мария Габриел от Народа Европейска Партия на Европейса партия както преименувата Народа Република България в Република България?
37
6
 
3
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
ГЕРП ,само най доброто!
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГерберГербер и ти можеш да направиш същото. Потърси си работа, ти си образован, с добра визия и изградено мение и току виж "тази прекрасна жена" те забелязала и теб. Тя има афинитет към успелите, може да се омъжи за теб, или най-малкото за кум да те вземе :)
35
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Каринахаха, абсолютно точно, типична комсомолка! не блести нито с визия (са тази дълга като на заклан петел шия, нито с дар слово, нито говори английски като хората, но за сметка на това е супер послушна и натегачка! Бойко да внимава, защото тази селска тетинка няма и секунда да се церемони и на него да стъпи като на столче, за да се издигне в новото Гестапо - Брюксел
34
2
 
6
 
! Отговори
пиле Гроуър преди 6 години
до # Гербер Че то останаха ли алкохолици необхванати от герп ?!
33
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДельоКое и е умното? Че не може да говори английски, но се опитва да чете без да разбира какво чете и да прознаса думите правилно или това, че дори не умее да прикрива злоупотребите си с власт?
32
16
 
1
 
! Отговори
Гербер преди 6 години
Трима алкохолици сте тук които коментирате и обиждате тази прекрасна жена! Отворете по добре ***-a и си намерете някаква работа и затворете бутилката толкова рано. Оставете коментирането на сериозни статии на хора образовани с изградено мнение и добра визия за развитието на България, вие сте си прости алкохолици !
31
0
 
6
 
! Отговори
factotum преди 6 години
Мирише ми на цензура, фашизъм. Тази за Гьобелс ли се мисли!