Меркел констатира: В ЕС има недостиг на солидарност

Само с взаимни усилия можем да борим терора и нелегалната миграция
Обновена: 9 сеп 2017 17:53 | 9 сеп 2017 17:47,
114
Меркел констатира: В ЕС има недостиг на солидарност
Снимка: Reuters, архив

Европейският съюз трябва да проявява солидарност, за да има съществено влияние на международната арена, за да се бори с тероризма и нелегалната миграция. Това заяви днес германският канцлер Ангела Меркел на предизборна проява в град Ройтлинген, предаде ТАСС.

"Има недостиг на солидарност. Ще обсъдим това с нашите партньори от ЕС. Ако не постигнем съгласие, ще обсъдим противоречията помежду ни", заяви тя на митинг преди парламентарните избори на 24 септември.

Меркел отново посочи, че съжалява за решението на британците да напуснат ЕС.

"Оставаме 27, но пак ще имаме достатъчно сили, за да постигаме необходимото. Става дума за свободата на изразяване на мнение, свободата на вероизповедание, на движение, за независимото правосъдие", каза тя, предаде БТА.

"Не можем сами да решим трудните задачи", добави канцлерът на Германия и уточни, че има предвид борбата с международния тероризъм и действията срещу нелегалната миграция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
27
 
! Отговори
Трябва ли преди 6 години
Госпожо , Меркел , когато България се нуждаеше от солидарността на ЕС за Южен поток , ние не я получихме .
46
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 50Ако си на трибуна ще те замерят с развалени зеленчуци.
45
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освен тези, които ни се "полагат" по държавна квота ,всеки от нас да прибере,храни и издържа поне трима "бежанци", също така поне двама роми (с цел солидарност в интеграцията).Също така всеки да внася доброволно по 10 процента от брутните си доходи във фондове за "закрила на нетрадиционно сексуалните" и неправителствени организации от рода на БХК.Желателно е, всеки да има в резерв по няколко плюшени мечета и прочие аксесоари.ТОВА Е ИСТИНСКАТА СОЛИДАРНОСТ!
44
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-н Путин да освободи немците, които са под американски ботуш от 70-80г.
43
0
 
40
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Когато Баба Зомби канеше тара.мбуките,солидарна ли беше с нас,дето не ги искахме????Сега да си ги гледа самичка!Когато правеха Северен поток,хич не ни и питаха,ама като стана въпрос за Южен-направо ни забраниха!Плюя аз на такава солидарност!Щом ни карат да живеем в стаята под стълбата* на общия европейски дом...*като Х.Потър в приемното семейство.То верно,трябва да сме направо магьосници при това положение.
42
1
 
42
 
! Отговори
Въпрос към бабата преди 6 години
Защо тази ваша солидарност трябва да е избирателна и вие да я решавате? Ето на, в България милиони живеят под прага на бедността, пенсионерите ни живеят като скотове и бездомници, а много от работещите ни са работещи бедни. Защо не сте солидарни с нас и не ни дадете ей така безвъзмездно няколко десетки милиарда евро за да си приближим стандарта към вашия? Бъдете солидарни !
41
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските трологоведа пак се разпенявиха.
40
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо покани нелегалните мигранти,а сега ще се бори с тях.Ех,Меркел,Меркел,май си преуморена и трябва да си ходиш.А ние знаем как да се преборим с нелегалните,само да не бяхме толкова зависими от теб.
39
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Солидарност и култура искат хората от нас, че и толерантност, само че от толкова култура май Европа хвана черните за к#ра
38
1
 
39
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
И аз съм твърдо за европейската солидарност !! Но защо господжа Меркел не е солидарна и е несъгласна с Виктор Орбан ???? Значи "европейска солидарност" според германката означава, всички да са съгласни с нея. А тя не е длъжна да се съобразява с никого ! Те това било "европейска солидарност" , господа европейци !!!
37
0
 
8
 
! Отговори
Cortes преди 6 години
Бре, фамилията на чичко Адо#лф станала срамна бе, чак в цензурират!?
36
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я някои лидери имат недостиг на разум!
35
0
 
8
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Солидарност каза ...то и от туй ще си заминем ...
34
1
 
5
 
! Отговори
Cortes преди 6 години
Kakva ironiq, Hitlеr ne uspq da unishtoji Evropa s cqlata si armiq i tehnika, Merkel samo s dve dumi- " Dobre ste doshli " mangalizira Evropa do neponosimost, a iska i solidarnost, takava naglost moje da se sravni samo s bezkraq na vselenata.91133
33
0
 
19
 
! Отговори
След като преди 6 години
ЕС свърши с бедната ни родина, едновремешния СИВ ще ви се стори като рай, господа евроатлантици. Кой не скача е червен. И да скачате, пак ще храните араби, това не зависи от вас :-) :-)
32
0
 
30
 
! Отговори
Мира преди 6 години
Тая тотално е скъсала всякакви връзки с реалността!!!!! НАГЛО, БЕЗОЧЛИВО, БЕЗСЪВЕСТНО И ПРОТИВНО ЖИВОТНУ!!!
31
1
 
17
 
! Отговори
BX преди 6 години
BULEXIT !!!
30
0
 
19
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Меркел е наследник на полски евреи.. Плана калиегри все някой трябва го изпълнява. Фамилията и е сменена скрита еврейка, връща го на германците пък те и ръкопляскат...
29
0
 
41
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Нямам думи да изразя отвращението си! Тя кани бежанци ,ние не ги искаме ,но ние сме виновни ,защото не сме солидарни... Тя говори за свобода на словото ,но ако кажеш какво мислиш ставаш расист и ксенофоб... Тя иска единна Европа ,но забранява да имаме икономика ,да строим централи и да седим каквото искаме в градините си ,за да ни продават техните стоки и да богатеят все повече. Като са толкова солидарни направете фонд специално за бедните пенсионери в ЕС и изравнете пенсиите им с германските.
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма грозна Меркел, има трезв мъж. А солидарността е доверие взето назаем.