Меркел констатира: В ЕС има недостиг на солидарност

Само с взаимни усилия можем да борим терора и нелегалната миграция
Обновена: 9 сеп 2017 17:53 | 9 сеп 2017 17:47,
114
Меркел констатира: В ЕС има недостиг на солидарност
Снимка: Reuters, архив

Европейският съюз трябва да проявява солидарност, за да има съществено влияние на международната арена, за да се бори с тероризма и нелегалната миграция. Това заяви днес германският канцлер Ангела Меркел на предизборна проява в град Ройтлинген, предаде ТАСС.

"Има недостиг на солидарност. Ще обсъдим това с нашите партньори от ЕС. Ако не постигнем съгласие, ще обсъдим противоречията помежду ни", заяви тя на митинг преди парламентарните избори на 24 септември.

Меркел отново посочи, че съжалява за решението на британците да напуснат ЕС.

"Оставаме 27, но пак ще имаме достатъчно сили, за да постигаме необходимото. Става дума за свободата на изразяване на мнение, свободата на вероизповедание, на движение, за независимото правосъдие", каза тя, предаде БТА.

"Не можем сами да решим трудните задачи", добави канцлерът на Германия и уточни, че има предвид борбата с международния тероризъм и действията срещу нелегалната миграция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ЕС явно само вашата дума значи солидарност, а питахте ли източна Европа иска ли да приема хора от тотално различна култура?
6
0
 
36
 
! Отговори
Да, има! преди 6 години
Но зависи кой как вижда този недостиг на солидарност.Ние сме градили държави, икономики, традиции, от които се състои европейският тип цивилизация. Сега идват едни хора, които са носители на съвсем други традиции. Те се интересуват главно от социалните фондове на Европа, а на второ място, целите им са насочени към разрушаване на нашия цивилизационен модел и налагане на техните битови порядки.Ние искаме да съхраним идентичността си, но пришълците не са солидарни с нас и искат да я заличат!
5
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европейците са солидарни в това,християнският характер на държавите им,да си остане такъв.Мюсюлманите да си ходят в своите страни,а не да променят нашите.
4
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напротив,всичси в ЕС са солидарни с това,че не искат да приемат повече терористи,които да ги избиват,като мухи.И да им плащат "ол инклузив",за това.
3
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Недостиг на солидарност в превод означаваНЕЖЕЛАНИЕ НА ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ ДА ИЗПЪЛНЯВАТ ЗАПОВЕДИТЕ НА МЕРКЕЛ.
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Солидарност тва не беше ли приом от комунизма ? А ВИЕ СИ МИСЛИХТЕ ЧЕ УБИХТЕ КОМУНИЗМА ?
1
1
 
37
 
! Отговори
Азъ преди 6 години
Тази май не разбра, че справянето с нелегалната емиграция не означава разпределение на тарамбуките по отделните държави, а недопускането им да стъпят в ЕС.