Социалните помощи в ЕС - "доста високи". Да са със стандарт!

Имиграцията - ключов въпрос преди изборите в Германия
10 сеп 2017 13:01, Петя Славова
52
Социалните помощи в ЕС - "доста високи". Да са със стандарт!
Снимка: БТА

Социалните помощи за търсещите убежище в Германия са "доста високи", а трябва да бъдат хармонизирани из цяла Европа. Това твърди в интервю за регионалния в. "Райнише пост" германският министър на вътрешните работи Томас де Мезиер, две седмици преди парламентарните избори, в които имиграцията е ключов въпрос, предаде Ройтерс.

Още по темата

Де Мезиер принадлежи към консерваторите на канцлера Ангела Меркел, които се очаква отново да бъдат най-голямата партия след вота на 24 септември, макар да губят известна подкрепа в полза на антиимигрантската "Алтернатива за Германия".

Вътрешният министър изглежда цели да привлече избирателите, които са особено обезпокоени от притока на мигранти, като казва, че процедурите за убежище и помощи трябва да бъдат уеднаквени в целия Европейския съюз, отбелязва БТА.

"Следващото, от което се нуждаем, е стандартизирана система за убежища в Европа, и в момента преговаряме за това в ЕС - не може стандартите да са толкова различни в Румъния, Финландия, Португалия и Германия", заявява де Мезиер пред вестника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари