Европа се цели в технологичното лидерство на света

Габриел ще гарантира максимална защита на покупките по интернет
45
Европа се цели в технологичното лидерство на света
Снимка: архив "Булфото"

Европа се прицели в ново предизвикателство – да се оформи като световен технологичен лидер.

Това стана ясно то думите на еврокомисаря по цифровата икономика и общество Мария Габриел. Тя анализира вчерашната реч на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Габриел обясни, че изказването му очертава постигнатото, но и задава рамката за бъдещо развитие на ЕС.

"Европа постигна много. Ако погледнем икономиката ще видим, че тя реализира устойчив растеж, намалява безработицата, откриват се много нови работни места. Но от друга страна, Европа все още не е онзи технологичен лидер, който искаме да бъде", каза Габриел, цитирана от екипа си.

Още по темата

Според нея това е огромно предизвикателство – "да направим така, че да видим технологичното лидерство на Европа в близко бъдеще".

Габриел обясни, че технологиите вече определят в голяма степен конкурентноспособността на икономиките, а оттам и възможностите на хората да имат по-добър живот.

Еврокомисарят приветства централната роля, която Жан-Клод Юнкер дава на технологиите при защита правата на гражданите  и сигурността на страните.

"За мен това звучи като послание, че нашето бъдеще е общо, нашето бъдеще е дигитално.", казва Габриел и допълни, че споделя тезата на Юнкер, че киберсигурността трябва да е в центъра на вниманието на държавите в ЕС.

"Много е важно на ниво Европейски съюз да имаме бърз и ефективен механизъм за обща реакция, когато става въпрос за масова  кибератака. Да можем да споделяме информация е от първостепенно значение. Така че гражданите на Съюза, бизнеса, институциите да се чувстват защитени и предпазени", допълни.

Тя обясни, че съвсем скоро ще бъдат разширени функциите  на Агенцията за киберсигурност, които ще я направят по-оперативна и по-ефикасна. Но не само това. "Всеки европейски потребител, който ползва услуга или купува стока през мобилно устройство или компютър, ще бъде още по-защитен чрез предстоящото приложение на европейската схема за сертифициране на сигурността на продуктите", смята еврокомисарят.

Тя подкрепи и посланието на Юнкер за равенство между различните страни членки и равенство на гражданите. "Не" на втора категория граждани, "не" на втора категория работници, "не" на втора категория потребители", категорична бе Мария Габриел.

Тя напомни и вниманието, което шефът на ЕК отдели на Западните Балкани. "Те са приоритет и на българското председателство и българският премиер Бойко Борисов и цялото правителство работят упорито по този въпрос", каза тя.
 


45
Още от
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 38


*** = "чyчeлo" Може и бостанско.
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Мара далаверата

Малограмотна хитра шушумига.тя не знае откъде се пуска компютърът, ще ми ръководи дигитализацияата в Европа. *** с магнетофон.
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До ти да видиш

Не-е, ти във всички случаи ще имаш по-голяма тежест. Но госпожа филоложката с шестмесечна магистратура по международно пълзене във Франция (кой знае в какво колежче ) тежи повече от теб с дисциплината "пълзене и роднинство в ЕС" . Тъй, нищо случайно няма. Кой как я наеди.
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Гошо


Гошо, не "Америка", а САЩ. Както си учил Америка е континент, а САЩ е държавата, за която говориш. Но тя е свикнала да узурпира и анексира, си присвоява и името на континента. Нейсе.
Сега за събирането от САЩ на умове и богаташи от света. Както събираше богати евреи преди и през ВСВ и умове, така събира и неграмотници и престъпници. А когато събира умни и богати престъпници, това силно подпомага просперитета и. Пример - избягалите хитлеристи след ВСВ...разбира се с награбеното..
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А КАК ТАЗИ ГАВРИЛОВА ЩЕ ГАРАНТИРА НЕДОПУСКАНЕТО НА ИЗМАМИ ОТ СТРАНА НА ТЕЛЕКОМУНИКАЦИОННИТЕ ОПЕРАТОРИ, КОИТО С НАЙ-РАЗЛИЧНИ ПРЕСТЪПНИ - ИЗМАМАТА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ - ХВАТКИ ОЩЕТЯВАТ КЛИЕНТИТЕ НАЙ-РЕДОВНО, ЕЖЕМЕСЕЧНО С ПО 10-30-50 ЛВ. ОРИЕНТИРАТ СЕ ПРЕДИМНО КЪМ ВЪЗРАСТНИ ПОТРЕБИТЕЛИ, НЕЩО КАТО ТЕЛЕФОННИТЕ ИЗМАМНИЦИ, НАДПИСВАТ ИМ СУМИ, ВКЛЮЧВАТ НЕИСКАНИ УСЛУГИ, ЕСТЕСТВЕНО - ПЛАТЕНИ, ПРИ ПОДНОВЯВАНЕ НА ДОГОВОР БЕЗ ДА УВЕДОМЯТ, МАХАТ БЕЗПЛАТНА УСЛУГА И СЛАГАТ ТАКАВА НА ОГРОМНА ЦЕНА. ВИД БАНДИТИЗЪМ!
33
0
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 9 месеца
Тази няма как да стане. В Азия са мощните държави Китай, Русия, Индия, Япония. В Америка господства САЩ, събрала умовете на Европа, Азия и вече на Африка. А в ЕС да си видят еврокомисарите -70-80% от тях са нещастници и невежи, не на мястото си хора. Включително г-жа Габриел и Ж.К.Юнкер.
32
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бившите СССР държиви се целят в зимнината и консервите. Така са свикнали . Простете им,че не Ви разбират.
31
0
 
9
 
! Отговори
ти да видиш преди 9 месеца
Това хубаво аз имам няколко въпроса:

1.В какво точно ще се изразява технологичното лидерство?
2.В кои сфери на технологиите ще гони да е лидер европа и защо?
3.Накакъв план за изпълението да видим да прочетем?
4.Какви ще са предизвикателствата които ще срещне европа по пътя към тази цел?

Иначе и аз мога да ви го кажа същото и ще има абсолютно същата тежест като на госпожата комисар, тоест никаква.
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ей толкова големи "очи" иска. Всички бихме искали да я видим така
29
3
 
6
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 9 месеца
Ако статуквото се задържи, то бъдещето на Европа е федеративен халифат. Денят си личи от сутринта. Бъдещето е на Китай, Япония, Корея. И Кравария не я чака нищо добро
28
3
 
9
 
! Отговори
Ужас!!! преди 9 месеца
Няма такава демагогия! Те (Меркел, Юнкер и Сие), със сатанинската си имиграционна политика, разрушиха Европа и погребаха европейската цивилизация до точка, от която вече връщане назад няма, а в същото време словоблудстват и сквернословят за това, как видите ли, Европа била цъфнала, та и вързала, че и Световен Технологичен Лидер била станала..или щяла била да стане!!! Няма такава демагогия, нямаше я даже по времето на комунизма! СССР и Информ Бюро пасти да ядат!
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Женицата е със сериозни психични проблеми. Много хора, които са работили с нея и я познават, говорят за неадкватно и поведение и за буйни изблици на неосноватен гняв и ярост
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Като я назначи Боко за еврокомисарка си рекох "разгеле, поне от една калинка ще се отървем". Но..не би Продължава да ни докажда с глупавите си речи, със заучени фрази и клишета...
25
0
 
11
 
! Отговори
Додо преди 9 месеца
"Европа се прицели в ново предизвикателство – да се оформи като световен технологичен лидер."

Хахахах, незнам къде се е била "прицелила" Европа, но това което уцели не е съвсем оформяне като световен технологичен лидер, а по-скоро превръщането и в световно Ислямско гето! Когато отвориш границите си и поканиш най-долната утайка на световния цивилизационен отпaдък свободно да се нанесе в държавата ти, не можеш да очакваш резултата да е технологичен бум. Освен, ако не си с психични отклонения де!
24
1
 
7
 
! Отговори
Гуна преди 9 месеца
Попитали наша Марийка-Как стигна до този висок пост? Тя отговорила:Със шепа вълна!
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
след като каза 'УИФИ' и скорост на интернет '30 MB' - разбрах колко разбира от технологии.
22
0
 
12
 
! Отговори
Киро преди 9 месеца
"Европа се прицели в ново предизвикателство – да се оформи като световен технологичен лидер."
=======================

Ама как не бре! С Новите Европейци от Африка, Близкия Изток и Магреба, болшинството от които са високообразовани киберинженери, програмисти и тесни компютърни специалисти, мястото на Европа като световен тек лидер е неоспоримо и самоподразбиращо се! Удриии! Докарвсйте по още 2 милиона програмисти на година от Кения, Мароко, Сирия и Сомалия и Европа ще започне да свети от Хай Тек
21
1
 
13
 
! Отговори
Мара далаверата преди 9 месеца
Способна е да краде и да злоупотребява с власт, че и брат си намесила в далаверите си
20
0
 
11
 
! Отговори
Мнение преди 9 месеца
Истината е, че всеки път когато се изказва, чувам един куп думи в словосъчетания, които не въплъщат нищо в себе си освен способността да се борави с един куп думи, за да кажеш нещо, и то накрая да е НИЩО. Не знам дали е способна в работата, която върши или не, но това е впечтлението, което оставя, г-жа Празни Приказки.
19
15
 
3
 
! Отговори
ким сун преди 9 месеца
Европа е цивилизация,всичко друго е провинция.Така е било и така ще бъде.ЕС става все по мощен.Не спира да се разширява,но с анексиране на територии,а с предлгане на един по добър живот.Дано и Путин се осъзнае и да спре да слючва съюзи с разни ислямски държави и се присъедини към християнска Европа.