Великобритания повиши нивото на национална заплаха

"Ислямска държава" пое отговорност за атентата в Лондон
Обновена: 15 сеп 2017 23:12 | 15 сеп 2017 22:34, Петя Славова
34
 Великобритания повиши нивото на национална заплаха
Снимка: БТА

"Ислямска държава" пое отговорност за атентата във влак на лондонското метро, при който пострадаха 29 души , предаде АФП.

Още по темата

Съобщението бе разпространено от новинарския сайт Амак, пропагандния орган на джихадистката групировка, в социалните мрежи.

ИД пое отговорността за всички терористични атаки, извършени във Великобритания и други европейски страни през последните месеци, пише БТА.

Взривът избухна в доста натоварено сутршено време, когато хората бързат за работа. Мястото на атентата е станция "Парсънс грийн". Повечето от пострадалите имат изгаряния по лицето и тялото. Някои са получили наранявания не от бомбата, а от възникналата паника след нея. Осем от постъпилите в болница след атентата вече са пуснати за домашно лечение.

В същото време премиерът Тереза Мей обяви, че равнището за терористична опасност във Великобритания е повишено на "критично", което е максималното, съобщи Ройтерс.

Това означава непосредствена опасност от атентат. Мей предупреди в телевизионно изявление, че през следващите дни по улиците ще се движат въоръжени полицаи и военнослужещи. "За този период военни ще заменят полицаите при охраната на някои обекти, които не са публично достъпни", каза Мей.

По последни данни 29 души са пострадали от изгаряния от самоделното взривно устройство, което се възпламени във влак на станция "Парсънс Грийн" в сутрешния час пик. Отговорност за нападението пое джихадистката групировка "Ислямска държава".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: лондонметроатентат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са "културни особености", не трябва да се нагнетява напрежение срещу невинните мюсюлмани. Това е религията на мира и толерантността, все пак.
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом са вдигнали нивото на заплаха, значи няма страшно ... Сега като изкарат и малко войници да си разхождат автоматите по улиците, работата съвсем ще заспи. Важното е да не се поддаваме на ислямофобията заради 5 атентата за 8 мес. и половина, дело на психично нестабилни хора. Това е най-голямата опасност. Даже Василковски от Нова го знае това - от един спретнат гладко избръснат пакистански шофьор на такси.
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 24Само заради кефа на мюслите, няма да я бъде. ислямът е назадничава идеология, основана на омраза, завист и потисничество и един ден ще бъде навряна в миша дупка.
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде всички българи да се връщат,докато не са станали жертва на мюслите.
23
1
 
11
 
! Отговори
българина преди 6 години
само вдигането на заплахата до небето ще ви спаси, нещастиници! само допреди 20 г европа беше най сигурното място, спокойно и хубаво за живеене, за отглеждане на деца. сега е ***, ци ганизирана, гетообразна, ислямски анклави във всеки голям град, скоро ще има толко много рефендуми за отцепване на части от държави, части от градове и т.н. че няма да могат да ги преброят. а междувременно ще се разхождат по улиците не хора а жандарми. приятен престой в милитаризирана европа роб на сащ
22
3
 
3
 
! Отговори
НЕма атентат засега преди 6 години
Полицаите подават невербално че Не е имало атентат
21
4
 
3
 
! Отговори
от снимката тренират преди 6 години
Провеждат учения з а проследяване на милиони цели едновременно вкл през импланти на полицаи и военни .. на снимките от последните дни се засичат нови високо сложни импланти в ляво подребрие вероятно панкреас.Имат проследяващи маркери около главите в центрове з а контрол съзнание/вижте ги на снимката в мултиспектрален режим/следят ги с точност до 3 микрометра обемно проникващо
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 6На теб ти трябва някой да те издири кой си.
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко мъка са донесли бритаците по света... за съжаление децата им ще плащат дълговете:/
18
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Великобритания не дава работни визи на нормалните и образовани бели еврооейци, унижава ги всячески, а приемат и осигуряват даже жилища, помощи и ред други екстри на ислямисти... Що за логика германска и английска???
17
2
 
8
 
! Отговори
Да преди 6 години
До Анонимен 17Точно !
16
2
 
25
 
! Отговори
Европеец Горд преди 6 години
Най-важното сега е да се каже, че Исляма е религията на мира и любовта, както и да се свика задължителнияне в подобни случаи Гей Парад!
15
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лошо, меченцата свършиха, цвята все още има но и те са на свършване. Но ще пеят песнички, това поне не струва пари. Вместо да забранят Мирния ислям, изгонят всички агресивни имами и затворят джамиите, "повишават нивото на сигурност". ОФце!!
14
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изпълнителя на това да не би да е взел тяхното GCSE по нещо? Имам чувството, че 90% от държавата им е от имперско-колониално ***. Егати атентата - почти спукана бака от боя! Цялата история все едно е английска комедия.
13
1
 
31
 
! Отговори
Странно преди 6 години
Някой да не би да си е помислил, че със кмет мюсюлманин, Лондон ще цъфне??? И по-зле ще стане!
12
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Мей предупреди в телевизионно изявление, че през следващите дни по улиците ще се движат въоръжени полицаи и военнослужещи."Ахаа, по изключение ще раздадат пистолети на пародията си на полиция.
11
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Великобритания повиши нивото на национална заплаха"Значи вече са в готовност да изкарат плюшените мечета и сърчицата.
10
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е к,какво от това?Терорът си върви с пълна сила...Трябва да се затворят границите за "търсещите по-добър живот",които живеят на наша издръжка.Тези които са вече тук,да се проследяват ежедневно и връщат,откъдето са дошли.
9
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да събират още талибани и после защо ги гърмят?Дали няма връзка помежду им?
8
1
 
3
 
! Отговори
До 8 преди 6 години
То..., всичко убууу, *** н' ти ли требе един бор, в задният двор!?