Брюкселски чиновници до София: Биете ли гейовете?

Представихме кандидатурата си за домакин на Европейската агенция по лекарствата
19 сеп 2017 16:00, Екип на Dnes.bg
203
Брюкселски чиновници до София: Биете ли гейовете?
Снимка: visualhunt.com

Хомосексуалните служители на Европейската агенция по лекарствата се притесняват, че правата им ще бъдат ощетени, ако тя бъде преместена в някоя от шестте европейски държави, които не признават еднополовите бракове. Това стана ясно по време на обсъждането на кандидатурата на България за домакин на агенцията, която трябва да промени местоположението си от Лондон в друга европейска държава, след като Обединеното кралство напусне ЕС през 2019 г.

Още по темата

София и още 18 града в Европа се състезават за домакинството на една от най-големите и престижни европейски агенции, която се занимава с лицензирането на лекарства и медицински продукти в ЕС.

Служителите са изпратили писмо до eврокомисията и до медиите, в което изразяват притесненията си за правата си в 6 държави, които се състезават за домакинството, сред които и България. Кандидатурата на страната ни беше представена днес в Постоянното представителство към евроинституциите в Брюксел от зам.-министъра на здравеопазването Мирослав Ненков и от зам.-кмета на София Дончо Барбалов.

"Българите сме отворени хора. Винаги сме живели на кръстопът в Европа и смятам, че хората с различна сексуална ориентация не са дискриминирани у нас", заяви зам.-министърът.

Той подчерта, че хомосексуалните всяка година провеждат своя парад в София и не са обект на несправедливост.

Кандидатурата на България залага основно на цената за издръжката на агенцията и на искането за справедливо разпределение на европейските агенции из ЕС. Според правителството, за европейския бюджет ще бъде най-евтино да пренесе агенцията в София, а справедливостта изисква България да получи поне едно домакинство - 10 години след влизането си в Съюза.

Според зам.-министър Ненков, България е готова да вдигне специална сграда в "София Тех Парк" в столицата, според параметри, зададени от самата агенция, с площ между 30 000 и 40 000 квадратни метра и да я предостави безплатно за ползване през първата година. Освен това, столицата е готова да задели един медицински център, който да обслужва само служителите и техните семейства.

Мирослав Ненков заяви, че здравната система в България "не е толкова лоша" и направо "чудесна за парите, които инвестираме в нея". Той изтъкна, че в София има 29 болници, 9 от тях - университетски, и че спешната помощ е напълно безплатна.

На семействата ще бъде дадена възможност да работят в София, а на децата – достъп до училищата – държавни и частни.

Като предимства на София се изтъкват още евтиният градски транспорт, наличието на 12 000 хотелски стаи и работна сила, от която 60% владее чужди езици. България се промотира и с близостта си до три планини и две морета, както и с възможностите за ски и голф, и със слънчевото време.

По данни на зам.-министър Ненков кампанията за българската кандидатура струва "по-малко от 50 000 евро".

След 10 дни Европейската комисия ще оцени 19-те кандидатури за домакин на ЕМА по 6 предварително зададени от европейските лидери критерии. Те са свързани с качеството на живот, свързаност с Европа, достъп до международни училища и до работа за семействата на служителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ЕС имаме тоалетна хартия и банани!
101
26
 
7
 
! Отговори
Гей преди 6 години
Скоро и в България ще бъдат признати браковете между гейове и в училище децата ще могат да се учат сами да избират пола си. Иначе аут от ЕС!
100
15
 
4
 
! Отговори
НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТ преди 6 години
Комунистите са хомосексуално зависими !
99
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво общо имат браковете, с това, дали някой бие гейове? Единствената достоверна информация за това, дали бием гейове, са данните на полицията. Колко такива регистрирани случая има (бит заради това, че е гей)? Да се провери... А браковете са нещо съвсем различно. Чиновниците ако плануват в бъдеще да се женят, да отидат например в Холандия за сватбата и да си се женят/омъжват там...
98
6
 
23
 
! Отговори
НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТ преди 6 години
Какво да ги бием, да ни болят ръцете после, направо ако може за разтрел ще са, много по-ефикасно ще е. Ще понамалеят вредителите.
97
4
 
15
 
! Отговори
Гол Ям Праз преди 6 години
Не не ги бием, защо стриктно изпълняваме според спуснатите директиви от ЕС и вече много от нас са ге-йове. При това евроатлантици-толерасти, модернолеви - масони, цветнокожи-мюсюлманини , *** -бежанци.
96
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо пък в столицата? Да ги пращат в Каспичан тези пед-а-ли.
95
18
 
4
 
! Отговори
Ас преди 6 години
Бойко, ако е мъж, ще признаее браковете между еднакви и ще им запуши устите на тези кресльовци. Колко държави вече го направиха, и какво. Нищо
94
5
 
18
 
! Отговори
. преди 6 години
Такова не мога да го бия, защото после с тези ръце ще галя детето. Трябва да го бия с латексови ръкавици.
93
3
 
14
 
! Отговори
бияч преди 6 години
Най-вече еврогейовe.
92
4
 
27
 
! Отговори
гейчо преди 6 години
Аз като нормален човек се чуствам дискриминиран от Брюксел.Аз който съм създал семейство отгледал съм поколение че чуствам пренебрегнат от разни хомосексуалисти които в момента управляват Европа и я водят до унищожаване.Нямам нищо против от *** и лисбийките научно е доказано че са психично болни хора те не могат да се насладят от удоволствието когато видиш твоето наследство дете да се грижиш . Господ ги е наказал от това най голямо щастие да имаш наследство.. Секса е друго нещо нещасни
91
6
 
4
 
! Отговори
Топла ласка преди 6 години
Те веднъж като усетят топлото отношение на нашите спецове и жилища ще искат тука.... Душичките ми те, страх ги е да не им повредят фините евро каналчета хахахахаха. Идвайте, че при вас бай *** не цепи евро-басма а тука е друго!
90
1
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Не, не ги бием, някои ги оправят! Макар, че са за бой!
89
2
 
12
 
! Отговори
Щатен м@н@ф преди 6 години
Ели ше ги биеме? Що не, в Щатите що бият нeгpите?
88
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е вярно.Прослушайте отново записа в Б.Б където казва :"Всички ..... да много умни.Ще взема и аз да стана ***"
87
6
 
6
 
! Отговори
Гей преди 6 години
Дано не дойдат тук, и не само те. Нека *** плаща за цялостното си невежество и собствена низост изразена към другите, освен невежеството при избора на управляващите го и търпимостта му към тях 3 десетилетия. Държава(нация) последна дупка на кавала. От 30 години, така и ще продължи гасенето.
86
2
 
19
 
! Отговори
шматка преди 6 години
И къде е връзката между лекарствата и ***.ЕК да се самосезира защото това е изнудване.
85
3
 
12
 
! Отговори
Туск преди 6 години
Ние не просто ги биеме. Ние ги разтрелваме, взривяваме, подпалваме, изпраящаме ги в ураниеви мини и бесем по мостовете тия, дето им защитават правата. Това не са хора, а животни и подлежат на изтребление.
84
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СПОКО! БИЕМ ГИ ОЩЕ КАК.НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ, И ВАС ЩЕ НАБИЕМ.
83
3
 
14
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЙ преди 6 години
Какво значи г,й? Грехота е да се бият болни хора. Хомосексуалността е болест. Те не са имали избор просто са си се родили такива. Но не смятате ли, че тия които стават такива само заради едната мода, не са ли лицемерни, спрямо истинските болни хора от това?