Заплашва ли наистина Русия националната ни сигурност?

Политолог: Всичко се дължи на извадени от контекста думи!
19 сеп 2017 12:52, Екип на Bloomberg
116
Заплашва ли наистина Русия националната ни сигурност?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Имаме системен проблем с разчитането на правителствените доклади. Голяма част от истерията, която беше произведена миналата седмица, се дължи на извадени от контекста думи, които представени по определен начин предизвикаха отзвук от двете страни на едно поляризирано обществено мнение. Това коментира политологът Стойчо Стойчев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Има изострен лов от страна на медии, анализатори и коментатори на такива малки неща, за които ако се хванем, може да развием огромна тема на такава малка основа".

По думите му тълкуванието, че Русия е заплаха за мирна Европа, идва от ангажимента на Русия в украинския конфликт.

"Той има съвсем друго измерение, не става въпрос за вътрешна сигурности и тероризъм, а за преначертаване на държавни граници в 21 век – нещо, което в Европа беше мислено съвсем до скоро за недопустимо".

Политологът припомни, че Русия и САЩ бяха гарант за териториалната цялост на Украйна по споразумението за ядрено развъоръжаване на Украйна.

"Всъщност сделката тогава беше Русия, гарантирайки териториалната цялост на Украйна, да вземе всичките ядрени оръжия, които се намираха на територията на Украйна и те не бяха никак малко".

Стойчев добави, че нарушаването на териториалните граници и окупирането на територия в Европа оставя държавата, която го извършва, в много силна международна изолация, генерира напрежение, конфликт и сблъсък.

Ще преосмисли ли Европа санкциите си, наложени срещу Русия? 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria


116
Още от
Напиши коментар Коментари
97
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А аз се страхувам от такива като тоя "специалист"... В съчетание с образователното ниво и морала на българите е лоша комбинация.
96
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Украйна открадна руски територии с измама. Руснаците не прощават измамите.
95
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не ме притиснява Русия. Страхувам се от васалното "приятелство" със САЩ!
94
1
 
7
 
! Отговори
Млад пък плешив преди 8 месеца
Този мочко не звучи сериозно по теми, на които не е поне осъзнат съвременник. Отявлена ПРОПАГАНДА!
93
3
 
16
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 месеца
факт е че крим е руски а косово люпилник на наркотравик и бандити като на игил.а умните българи мислят че крим ще бъде база на сащ ама сте много тъ.пи. да го разберете
92
3
 
3
 
! Отговори
До № 99 преди 8 месеца
До Сокол 9
Пиле хищно с жълто около човчицата, ако те докопам, за нахалното ти отношение към непознат ще ти оскубя трътката!
91
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Сокол 9
"Случва се всеки ден в момента с всеки новозакупен дом."
Ти сигурно не говориш за домовете, закупени от британци, холандци, немци, японци! Че и кувейтци! Защо се наssирате от кеф, когато такъв контингент купи къщи по морето, в Арабанаси, Ъглен и друго райско кътче на слънчевата ни Родина? Защото сте роби на комплекса си за малоценност, впрочем, напълно разбираем!
90
0
 
19
 
! Отговори
До Сокол 9 преди 8 месеца
Косово е толкова независимо, че нищо не зависи от него, освен наркотрафика. Там е и най-голямата американска база в Европа.
Крим винаги е бил руски, откакто "при царствовании пресветлой Императрицы Екатерины Второй" княз Потемкин не го завладя завинаги! За Крим е пролято море от руска кръв! И сега украинската олигархия щеше да даде Севастопол на 6-ия флот! Но вежливите хора ги изпревариха, лепнаха най-голямото петно на американското самочувствие от Виетнамската война до сега!
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 89
Батка, свръхумен и свръхграмотен си! А и вярваш на митове и легенди! За Вълчан войвода се изказа, остава да кажеш къде прочете писмото му до Императора. А за поп Мартин какво ще кажеш, тази тема ми е много интересна, ще ставам и аз мълвджия...
88
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До ФАКТ НЕОСПОРИМ

Да, като си купихте дипломите за средно образование, сега ще плямпате безумици. Самарското знаме го изработи императорът за да си поделят с Европа Балконите. Нещастни плиткоумци негромотни ... фамилна черта. Подвличахте се нод комунистите, купувахте си с ракия партийните книжки, сега пък - с блюдолизничество - приватизационни имотчета.
87
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Писна ми

Че кого интересуваш ти, бе, та пищиш? Друга кочина не се вижда освен твоята, която е част от теб! Просташки изрази от пропаднало семейство и пияндурски заплахи... Се десе реска отрепка.
86
0
 
4
 
! Отговори
dr Mihail Nikolov преди 8 месеца
Kakvo ste kaze gospodina zurnalista i vsicki podobni umnici za otnemaneto na Kosovo ot Jugoslzvija,makar ce ima rezoljucija na OON namer 1244 garantirasta teritorialnata cjalost na Jugoslavija!?? tova li e vasata demokracija i moral!!!??
85
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В Европа до сега било немислимо прекрояване на държавни граници. Този човек се прави на некомпетентен или просто иска да си изпее, което са му казали? Кой и защо създаде Косово? Разпределителя на дрога за Европа. Кой имаше сметка от това? Първо да отговори на този въпрос и после да коментира други неща.
84
11
 
4
 
! Отговори
Писна ми преди 8 месеца
Стига сте ни занимавали с таз кочина

Сесе серето унищожи Третото Българско Царсто и Годпод го затри!

Същото чака и расииката ако посмее01778
83
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Батка неграмотен си Вълчан войвода е писал до императора на Русия че ще му плати цялото мурабе , което включва и пенсиите на вдовиците за това има легенда за съкровището му
82
0
 
7
 
! Отговори
до 82 преди 8 месеца
През 17-ти век населението се увеличава с донски казаци бягащи от "демократичните" реформи на руския цар Петър Велики, дето уж ги бил цивилизовал, поевропейчил.

ха , ха , ще ме убиеш направа , то в това село през 17 век е имало 4-5 сламени къщи с 20 човека население , дошли двама казаци и станали 22 ма, това ли е великото преселение на народите , я се събуди малко да не те събудя аз с един шамар зад врата
81
5
 
12
 
! Отговори
до 64 преди 8 месеца
факта е че нямаме един патриот , истински ..като Левски , Ботев и другите такива които да харесват Русия

те пък всичките са обичали америка и англия нали , нищо че не са знаели даже къде се намират , даже са и твърдели сигурно че няма робство ами е имало присъствие както ни смениха сега историята тук не говорим кой кого обича а търсим днес кой е агресора в световен мащаб , само че това май се оказват твойте задокеански братя а не Русия
80
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
СЪРБИЯ---Е ЕДНА МАЛКО ДЪРЖАВИЦА!!
СЪРБИЯ-----ИЗОБЩО НЕ Е БИЛА НИКОГА ...... СФРЮ!
СФРЮ---го създаде Сталин, при подялбата на Европа , с куцото куче Рузвелт!
79
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ПЪРВОТО ПРЕНАЧЕРТАВАНЕ НА ГРАНИЦИТЕ В ЕВРОПА ГО НАПРАВИХА САЩ, КОИТО ОТЦЕПИХА ИСКОННАТА СРЪБСКА ТЕРИТОРИЯ КОСОВО И СЪЗДАДОХА НОВА ДЪРЖАВА.
78
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Е, ЧАК ПЪК НЕОСПОРИМ. ДРЪН-ДРЪН.