Заплашва ли наистина Русия националната ни сигурност?

Политолог: Всичко се дължи на извадени от контекста думи!
19 сеп 2017 12:52, Екип на Bloomberg
116
Заплашва ли наистина Русия националната ни сигурност?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Имаме системен проблем с разчитането на правителствените доклади. Голяма част от истерията, която беше произведена миналата седмица, се дължи на извадени от контекста думи, които представени по определен начин предизвикаха отзвук от двете страни на едно поляризирано обществено мнение. Това коментира политологът Стойчо Стойчев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Има изострен лов от страна на медии, анализатори и коментатори на такива малки неща, за които ако се хванем, може да развием огромна тема на такава малка основа".

По думите му тълкуванието, че Русия е заплаха за мирна Европа, идва от ангажимента на Русия в украинския конфликт.

"Той има съвсем друго измерение, не става въпрос за вътрешна сигурности и тероризъм, а за преначертаване на държавни граници в 21 век – нещо, което в Европа беше мислено съвсем до скоро за недопустимо".

Политологът припомни, че Русия и САЩ бяха гарант за териториалната цялост на Украйна по споразумението за ядрено развъоръжаване на Украйна.

"Всъщност сделката тогава беше Русия, гарантирайки териториалната цялост на Украйна, да вземе всичките ядрени оръжия, които се намираха на територията на Украйна и те не бяха никак малко".

Стойчев добави, че нарушаването на териториалните граници и окупирането на територия в Европа оставя държавата, която го извършва, в много силна международна изолация, генерира напрежение, конфликт и сблъсък.

Ще преосмисли ли Европа санкциите си, наложени срещу Русия? 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
9
 
7
 
! Отговори
ОЩЕ БОТЕВ Е КАЗАЛ: преди 6 години
"РУСИЯ ..Е ЕДНА ОГРОМНА ТЮРМА".......ЗАЩОТО И ХР.БОТЕВ Е БИЛ НАЯСНО С "РОБСТВОТО НА КРЕПОСТНИЧЕСТВОТО",....... което далеч не може да се сравнява с СВОБОДНОТО ДВИЖЕНИЕ НА БЪЛГАРИТЕ ИЗ ЕВРОПА И БЛИЗКИЯ ИЗТОК!РУСИЯ --НЕ МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА БЕЗ ДИКТАТУРАТА ---ЗАЩОТО Е МНОГОНАЦИОНАЛНА ИМПЕРИЯ ОТ .."СОЦ--РОБИ НА ТРУДА"/абсолютно неграмотни и безимотни../!!!!
71
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 72А краварския ботуш миришел на ливанто (по тогавашния речник)
70
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 73А центаджиите изопачават и заблуждават слабо четящия народец, който работи по 18 часа в денонощието, че на наши великани са ругаели Русия. Много центове се изливат за предатели на нацията ни, много. Но центаджиите си остават теляци и нищо повече.
69
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 73Слушай и се кефи на помашкия фолклор... Там също има много песни за "омразните" московци и "подвизите" на Осман паша....
68
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам, в последните години Русия бие само православни християни.Украинците ядат бой.Грузинците ядоха бой.Скоро и беларусците ще ядат.Така че не се знае.
67
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 69"Цитат от писмо на Васил Иванов Кунчев-Левски до Каравелов:"Може ли да посочиш къде може да видим автентичния ръкопис на този цитат? Защото чух за него едва когато ..... измислиха интернет?!
66
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Копейкаджиите не четат Левски и Захари Стоянов, те слушат шума на париците
65
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"...миризлив казашки ботуш..."няма сантименти, няма вечна дружба - просто, кратко и ясно
64
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
цитат от Захари Стоянов:Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, християнската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв! Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти!
63
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
цитат от Захари Стоянов:Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския.
62
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цитат от писмо на Васил Иванов Кунчев-Левски до Каравелов:Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова (това НЕ е Христо Ботев) сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките. - В. Лъвский
61
7
 
2
 
! Отговори
помнещ преди 6 години
До Анонимен 62Ти можеш ли изобщо да четеш? или само слушаш алфа или подобни помии.И край последно потта започна да избива.
60
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма как да обичаш едновременно България и Русия - родината е само една
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До помнещАма ти за "умен" ли се имаш бе, мозък.... Питай някой друг да ти каже какво мисли за умствените ти качества, щото такива "самооценки" не са здравословни!
58
3
 
5
 
! Отговори
помнещ преди 6 години
Оттеглям се все пак не искам да изпадна в положението на св.Кирил философ :"..попитали Константин-Кирил Философ"Защо си потен философе"Спорих с ***" бил отговорът
57
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
факта е че нямаме един патриот , истински ..като Левски , Ботев и другите такива които да харесват Русия ! Няма такъв и съм готов да споря с всеки на тази тема! Вие гъ.зо.бл.изци знаете повече от Левски и Ботев?
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисля, че воденето на този спор у нас е заплаха за националната сигурност.
55
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 61Аха... щото България "не дразни" ингилизите, затова Чърчил е искал да ни окастри територията и благодарение на омразния ти чичко Сталин си запазваме предвоенната територия, въпреки че сме били съюзници на Хитлер!? А по времена 1-та Световна въобще не е имало френски и ингилизки войски срещу българите! по време на Освободителната война "въобще" не са били за запазване на границите на Османската империя любимите ти ингилизи и франсета! Чети повече и се информирай!
54
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 55Много се съмнявам че България ти е родна а не руската *** тогава щеше да знаеш че това не дразни и не е дразнело никоя западна държава а единствено до ден днешен Русия заради тия пусти проливи . Но нямам намерение да ви ограмотявам правете каквото искате, язък за децата ви ако вече не сте ги пратили на запад като *** , съпартийците и и всичките руски управници начело с ***.
53
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До помнещТи си знаеш какъв "член" си бил, но чети различни източници, а не само така едностранчиво, деде... Той и Стамболов много е мразил руснаците, а е бил доста противоречива личност!