Меркел спечели и загуби! Ще има ли кабинет до края на 2017-а?

Със сигурност изключва варианта за правителтво на малцинството
25 сеп 2017 08:23,
26
Меркел спечели и загуби! Ще има ли кабинет до края на 2017-а?
Снимка: Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел не можа да каже дали до края на годината ще може да състави ново правителство на Германия, но изключи възможността за правителство на малцинството, предаде ДПА.

На въпрос за евентуално бъдещо управление в малцинство тя отговори: "Не виждам това".

Още по темата

Меркел добави, че има намерение Германия да разполага със "стабилно правителство". Тя отбеляза, че очаква трудни преговори за образуването на управляваща коалиция, но не можа да каже дали новият кабинет ще възникне до края на календарната година.

По повод декларацията на лидера на социалдемократите Мартин Шулц, че те ще излязат в опозиция канцлерът отбеляза, че "живеем в трудни времена" и че всички партии трябва да обмислят своите отговорности.

Пред тв канал А Ер Де Ангела Меркел допусна възможността за коалиция с либералната Свободна демократическа партия и екологичната партия Зелени.

По последни данни на Федералната избирателна комисия на Германия Съюзът (ХДС/ХСС) на канцлера Ангела Меркел побеждава на изборите за Бундестаг, получавайки 33% от гласовете на избирателите.

На второ място е Германската социалдемократическа партия, за която са гласували 20,5% от германците.

За крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" вота си са дали 12,6% от избирателите.

За Свободната демократическа партия – 10,7%, за "Зелените" – 8,9%, докато за Лявата партия – 9,2 процента от гласоподавателите.

Еманюел Макрон, президент на Франция: "Обадих се на Ангела Меркел да я поздравя. Ще продължим с решимост нашето важно сътрудничество, за Европа и за нашите страни".

Мариано Рахой, премиер на Испания: "Поздравявам Ангела Меркел за нейната победа с ХДС на общите избори. Силна Германия в по-добра Европа".

Ларс Льоке Расмусен, премиер на Дания: 4Поздравления, Ангела Меркел. Нужна ни е стабилност в Европа. Очаквам да работим съвместно".

Бенямин Нетаняху, премиер на Израел
: "Поздравления за истинския приятел на Израел Ангела Меркел за нейното преизбиране като канцлер на Германия".

Анджелино Алфано, външен министър на Италия: "Поздравления за Ангела Меркел. Германия отново избра Народната партия, а не популистите. Здравият разум надделя".

Марин Льо Пен, лидер на френския Национален фронт: "Поздравления за нашите съюзници от "Алтернатива за Германия" за този исторически резултат! Това е нов символ на възраждането на европейския народ".

Матео Салвини, лидер на италианската Северна лига: "Надеждата за промяна нараства. Зависи от нас".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВСЪЩНОСТ И МЕРКЕЛ И ШУЛЦ ЩЕ ИМАТ ПО-МАЛКО ДЕПУТАТИ КАТО БРОЙ , ОТКОЛКОТО ДОСЕГА.ЧАСТ ОТ ДОСЕГАШНТЕ ИМ ДЕПУТАТИ ОТИДОХА ПРИ СвДП И АЛТЕРНАТИВАТА.ЛЕВИЦАТА СЪЩО ЩЕ ИМА 4 ДЕПУТАТИ ПОВЕЧ(Е.
10
6
 
5
 
! Отговори
Пустиняк преди 6 години
а най-смешното е, че алтернатива за германия смята и бг *** за ***, но те я възхвалят. Както възхваляват и всеки, който би ги смачкал като ***. А това, че точно на баба им Меркел се крепи разграбената им територия, те не могат да осъзнаят. алтернатива за германия би спряла веднага евро фондовете и после *** ще се тюхка без пари за некоя магистрала или голям проект. ЦЪРКВИТЕ се възстановяват с европейски пари, докато *** се репчи на неква ужасяваща ислямизация.
9
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Немска Тиква избрана от немските асани и сюлеймани!
8
4
 
7
 
! Отговори
Аналогичен случай преди 6 години
До ПустинякПсуващите *** дали ще могат да понесат и като Путин остане отново на власт?Дали едното оставане и другото оставане нема отнова се мерят по различните "демократични " скали а?
7
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом германците пак си избраха Меркел сами са си виновни че талибаните ги колят,бесят,взривяват и изнасилват!Дреме ми на х..икса!
6
0
 
11
 
! Отговори
Недоумение преди 6 години
Баба иска да надживее полуитически Путин ли що ли?
5
23
 
8
 
! Отговори
Пустиняк преди 6 години
Псуващите *** не могат да понесат, че Меркел отново ще е на власт. И защо не? Тя изведе Германия като едноличен лидер в Европа. Икономиката разцъфтява, износът е над хиляда милиарда, БВПто само на Бавария и Баден Вюртемберг е по-голямо от на расията. Атентатите и тероризмът също не са повече от в расията. Погледнете за миналата година колко жертви има там от тероризъм. А тероризъм има от десетилетия.
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Немисля, че е спечелила.От тук насетне ще се сгъстят облаците над нея.
3
22
 
5
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
Поредният звучен шамар за yшaнки и нaцита.
2
3
 
27
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Ще го докара до Халифат бабетката!Още 4 години са бая време-поне още 4 милиона мюс.ли.та нов внос+приплодът на местните=10% ръст!То на следващите избори само мюсулманските гласове ще и стигнат,както е тръгнало....
1
2
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
алтернатива за германия да даде незабавно меркел на сьд за бежанската криза