Брекзит е болезнена ампутация за Европа

Ще бъде по-тежка за Обединеното кралство, отколкото за ЕС
28 сеп 2017 22:33, Екип на Bloomberg
20
Брекзит е болезнена ампутация за Европа
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Брекзит не е развод, всъщност е ампутация – болезнена и нарушаваща цялостния организъм. Но тази ампутация е много по-тежка за Обединеното кралство, отколкото за ЕС. Това коментира политологът доц. Румяна Коларова в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

При всички положения това е процес, който налага преосмисляне на цялостната динамика на европейската политика и най-вече на европейската икономика, отбеляза политологът.

„Дебат за втори референдум непрекъснато ще има. Още повече, че вече социологическите агенции казват, че мнозинството от гражданите на Великобритания са против Брекзит“.

По думите ѝ това са политически позиции, които например кметът на Лондон трябва да отстоява, защото Лондон беше категорично против Брекзит.

„С други думи всеки политик трябва да има доблестта да говори от името на своите избиратели, а в случая той го прави и това е традиция в Англия“.

Доц. Коларова смята, че освен кмета на Лондон, ще има и много други британски политици, които ще говорят против излизането от ЕС.

Тя допълни още, че сред консерваторите се говори и за отлагане на Брекзит, и за възможно най-скорошно излизане, защото така ще се плати по-малка цена.

„Тези, които искат бърз Брекзит са напълно наясно, че Брекзит получи подкрепата на гражданите чрез изграждане на утопия и чрез една публична заблуда за последиците“.

Защо ампутацията ще бъде по-тежка за Великобритания, отколкото за Съюза? Как ще се отрази на ЕС вотът в Германия? 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Член преди 6 години
Англия от време оно се дърпа...отцепи се от Папата, със САЩ водиха някаква война за колониални претенции... нищо ново.
8
6
 
5
 
! Отговори
Европейският съюз преди 6 години
Европейският съюз да не е Съветския съюз ,че да се разпада. Европейският съюз е най-голямото политическо постижение на човечеството от както свят светува до наши дни. Европейският съюз е сложен жив организъм, който се развива и се променя. Това се случва в момента. Този тип съюзи е бъдещето на човечеството.
7
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази е от прайда разгонени самки, който обикалят де що има телевизия и сеят семето на евроатлатизма.
6
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дрън-дрън, та пляс. "Болезнена ампутация", "политически позиции", хея ми янко. Колкото и да облъчвате, при втори референдум ще се получи идентичен резултат. Защото англичаните са трезвомислеща нация и знаят какво е добро за тях. Излизането от ЕС им позволяват да поемат контрол над съдбата си в един адски несигурен свят. И един ден ще им завиждаме за възможността и взетото от тях решение.
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, тая кукундрела ЗАЩО Я ПОКАЗВАТЕ НА ХОРАТА? "Политолог", егати!К'вото й кажат това приказва. Не стига, че ни я натрапват по телевизията, ами и тук - дубъл на празните приказки.
4
5
 
7
 
! Отговори
ДЪРТА ЧАНТА преди 6 години
без дръжки и с разпорен хастар
3
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Госпожо политолог, не ви подхожда на възрастта- в "трудните" за Англия времена в многомилионния Лондон не знам може по ирония на съдбата или божия намеса , но срещнах няколко мои съграждани от ромски произход , които бяха готови да целуват прокълнатата албионска земя , но да останат там , едните от три години там със закупена в Норич къща , доста по - прилична от панелния ми апартамент, която лично посетих , та ако можете обяснете този "феномен" на нас, родолюбците , които останахме тук
2
12
 
10
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 6 години
толкова ли не разбирате че ес ще се распадне пукнатината започна още със санкциите против русия ес означава колонизиране доброволно колко българия дължи като неможе да си исплати дълга ще мирувате и ще слушате харесва ли ви или не без право на глас леля меркел си знае работата ще ни даде още араби ще ни мюслиминизира арабите раждат много за десет год.българите ще станат малцинство
1
6
 
20
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
Трудно я кара тая без грантове...