Светът се глобализира, а в ЕС още има разделение в цифровото пространство

Затова е съвсем естествено да се търси единен цифров пазар
29 сеп 2017 21:18, Екип на Bloomberg
10
Светът се глобализира, а в ЕС още има разделение в цифровото пространство
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Очевидно технологията изпреварва регулацията и това поставя предизвикателство пред цялата ни социална система – политически, социално и дори начинът, по който сме организирали живота си като общество до този момент. Това коментира изпълнителният директор на Американска търговска камара Петър Иванов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

„Има сериозно предизвикателство пред ЕС заради това, че ние не сме една държава, а сме обединение на различни държави, които имат имат различни граници, правителства, законодателство“.

Иванов даде пример с това, че има неща, които не може да си поръчваме във всички държави от Съюза.

„На практика това не съответства на основното мото на ЕС за свободно движение на стоки и капитали“.

Именно затова според него е съвсем естествено да се търси единен цифров пазар.

„Може би това е един проект, който е доста сложен за управление. Докато светът се глобализира, ние все още имаме разделение в цифровото пространство“. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудно мие след като плащаме 35 лева за телевизия малко лиса та клопат не си изравняват сигнала и т.н ами сигорно е че си имам помощник да е жив и здрав тоя маниак няма да е задълго ще си го дам на сем и кзп това е строго нарушение никъде нее казано и нечестит празник на тоя деец на музикалната култура тои е срам а на останалите приятели честит празник на всички истински дисководещи музикални и театрални езиковеди честит празник
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И оня в булс живее в дигитялизация *** чия интересно мие на кои сее продал за шише ракия
8
3
 
4
 
! Отговори
Да бе! преди 6 години
Този чичко Пинокио живее в някаква паралелна система и май още не е разбрал, че "глобализацията" за която бълнува неумолимо изтича в канала на историята! Само такива тотално промити мозъци като тоя могат да вярват че подобна утопия е възможно да се осъществи на практика.
7
0
 
4
 
! Отговори
Мунчо преди 6 години
Цар НОС
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То всичко иде оттова вървим в прогрес но тия хора няма да го разберат живеики в измислен свят на демокрация зарад такива се тоя град нормалните отдавна избягаха и кои къде може се спасява а на тия ще им търпим злобата зависта лицемерието и ще казват че са истински истинсли друг път.
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото до разделение попитаите булсатком какво правят на трети приемник и като го свържеш с втори честно казано смех не съм виждал подобно 10 години се занимавам да изучавам това ако не са и повече както другото не си обеснявам на дъжд спира а в лондон спира ли в германия в мюнхен спира ли в ловеч е постоянно защо защото едни са едни други са други е това е докато има това човек не трябва да се поддава това щее аман
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затова ли набихме пари на тия декодери шест канала за 50 лева а останалите де са
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Светър се мЪдернизира и се движи към своето върновно състояние,Глобално Ташакизиране!
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
NARODYT NE ISKA CIFROVIZACIQ A LEB SALAM I SIRENE
1
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Светът се модернезира а аз се чудя що за приятели имам да актуални и неактулни ами така да е здрави да са на всичките берекет и успешна година на тия които ме мразят завиждат берекет и господ на всичките като почна от планетния та свърша с великия берекет вам братя весело изкарване пиите си уискито и да вие попътно