От Барселона: Каталуния победи в борбата за суверинет!

Лидерът на регионалното правителство говори пред хиляди
30 сеп 2017 08:56, Петя Славова
131
От Барселона: Каталуния победи в борбата за суверинет!
Снимка: БТА

Жителите на Каталуния вече са победили в борбата си за самоопределение, суверенитет и достойнство и от понеделник ще започнат пътя към нов живот, заяви лидерът на регионалното правителство Карлес Пучдемон снощи на многохиляден митинг в Барселона.

"Ние вече победихме, надвихме страха, лъжата и заплахите, преодоляхме натиска на държавата, която не искаше да стигнем толкова далеч", каза Пучдемон, цитиран от ТАСС. Той призова всички каталунци да излязат и да гласуват в неделя.

Митингът край Магическия фонтан на хълма Монтжуик в завърши агитационната кампания за референдума, който ще се състои на 1 октомври. По оценка на организаторите в него са участвали близо 100 000 души. Днес в Каталуния е "ден за размисъл", когато агитацията преди плебисцита се прекратява. Сред участниците имаше представители на всички поколения.

Мнозина бяха облечени във фланелки или наметнати с флагове с думата "Si" " - Да" на каталунски, лозунг на кампанията за независимост. Площадът беше залят от стотици жълто-червени каталунски знамена. Митингът имаше празничен характер - над два часа продължи музикален концерт на местни звезди.

Завърши го известният Луис Ляк с песента си "Естака" /Стълб/, написана през 1968 година и станала един от символите на съпротивата срещу диктатурата на Франко.

Преди това на голям екран беше пуснат видеозапис на откъс от негов концерт в Барселона през 1976 година, когато той изпълнява същата песен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 29Ти понеже не разбираш от клане за това днес си без Македония , без Беломорието и без цяла Добруджа. Това е разликата между големите и малките.
26
1
 
1
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Адаш,голям г*лфон си:-)))
25
7
 
11
 
! Отговори
До28 преди 6 години
Запознай се с историята на Испания.. там освен от клане от друго не разбират. Разбиранията им са много сходни с тези на гърците. Самочувствието е правопропорационално на мързела с разликата че испанците са много по глупави от хитрите гърци
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каталуня - една малка Македония :))
23
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не забравяме , преди 300 години Каталония се съюзява с Англия , Франция и Австрия срещу своя крал Барбуна. Следствие на което биват разбивани , а предателите убити.Явно тея винаги са предали короната , но същевременно печелят от популярноста на Испания ! Аз не съм чул за барселонски крал или откривател :)
22
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнгелТова са си техни, вътрешни отношения, в които никой не бива да се меси, освен ако не започнат да се колят.
21
2
 
15
 
! Отговори
Рачо преди 6 години
До Анонимен 21Ти пък - кръв ще има, ще ги избиваме. И защо ? Ок, да речем, че ги избият. Барселона - срината, икономикйата на държавата - опустошена, сегашните управници - тирани. Жертвите - стотици хиляди, вероятно милиони, с последвалата криза.И какво ще спечелят всички ? Още век на конфликти и тероризъм.
20
17
 
11
 
! Отговори
До Анонимен преди 6 години
Вампирите които вещаят кръв и зрелища, може и да останат разочаровани, освен ако в конфликта се намеси товарищ путин и приложи пряко или косвено, своя кремълски сценарий .... !!!
19
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
" Жителите на Каталуния вече са победили в борбата си за самоопределение, суверенитет и достойнство и от понеделник ще започнат пътя към нов живот"Ние вече победихме, надвихме страха, лъжата и заплахите, преодоляхме натиска на държавата, която не искаше да стигнем толкова далеч"Много хубава статия . Съпреживях емоциите на каталунците .Бог да е с този смел народ.
18
16
 
11
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Тея колкото и да искат няма да успеят.Цяла Европа ще подкрепи Испания.Територията на областта е 32 хил кв/км(колкото София област) със 7 млн население.Много бързо ще бъдат обуздани от армията.Испанците искат мирно да решат проблема но не си и помисляйте че ще се дадат без бой!
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В поне 5 новинарски сойто го намерих написано СУВЕРИНЕТ. Пише се СУВЕРЕНИТЕТ.
16
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При всички положения е късно за дипломация. Утре, ще има много кръв по улиците на Барселона. Пише че хиляди платени анархисти от Италия , Гърция и други държави патували към Барселона. Очевидно се наливат и чужди пари за изкарване на Испания от строя. Мадрид трябва да скупчи освен полицията и армията ! Трябва да е ясно на всеки продажник, какви са последствията.
15
20
 
16
 
! Отговори
Нестор преди 6 години
Алоууу, нидейти знай много, чи и в БГ може да има рифирендуми ! Каталония в Еспаня е все едно Мизия, Тракия или Шопия в БГ, рабрахте ли абдали ?
14
13
 
28
 
! Отговори
Венсеремос преди 6 години
И ние ще победим фашисткия режим на генерал Бойко Гарсия Пипонес де ла Санта Филия с Мас!
13
32
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма значение не бива да им дават да гласуват и точка. Който се опъва куршума и другите ще траят. Мръсни каталунци
12
33
 
19
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Алоооо Европата?!?! Кви са тея Каталунци ?! Това ще е страшна грешка ако го допуснете! Ми ако Кърджали в България си поискат независимост , Бавария в Германия .Знаете ли колко Области в Европа могат да станат държави.Влизайте с Армията и им изтребете Лидерите.Разпнете ги на кръст!!! Да са пример за всички които искат да се отделят!!!Тоя Демон Пуч направо го разстреляйте!
11
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой тук повтарят , като папагали , как била най богатата област . Да защото има туризъм . Но питайте испанци ...Всеки ще ви каже , че каталунците са най мързеливата и надута *** в Испания.
10
26
 
14
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
До Анонимен .. Референдума в Крим, няма нищо общо с референдумите които се провеждат в Европа. Референдумите в Европа не се провеждат със зелени човечета. Дори и да се наложи намесата на полиция, която да овладее евентуални граждански вълнения, тя не би поставила под съмнение вота на гласоподавателите. Да не говорим, че в Крим, ако трябваше да се намесят силови структури, за овладяване на общественото напрежение, тази намеса трябваше да бъде от страна на Украйна, чиято суверенна територия е Крим
9
3
 
7
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Ромландия липсва долу
8
9
 
6
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Предлагам референдум за отцепване на България от Чалгария и *** и Червенотиквария!