Сълзите помагат: Момичето, разплакало се пред Меркел, остава в Германия

Палестинката с разрешение да остане за постоянно в страната
30 сеп 2017 12:00, Петя Славова
54
Сълзите помагат: Момичето, разплакало се пред Меркел, остава в Германия
Снимка: БТА

Палестинското момиче, което се разплака по време на среща с канцлера Ангела Меркел в Рощок през 2015 г. заради отношението към бежанците в Германия, е получило разрешение да остане в страната за постоянно, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Рийм Саухил влезе в новините през юли 2015 г., когато избухна в сълзи по време на среща в кметството с Меркел, след като разказа как се страхува, че тя или семейството й може да бъдат депортирани. Меркел беше критикувана, че не е показала съчувствие към момичето, 14-годишно по онова време.

На видеозапис се виждаше как Рийм казва на канцлера, че семейството й чака от четири години разрешение да остане в Германия, а Меркел й отговаря, че то е "изключително мило", но Германия не може да приюти всички мигранти и някои ще трябва да си отидат у дома, а правителството може само да обещае да ускори процедурата по решенията. След като момичето се разплаква, Меркел отива при него да го успокои, припомня БТА.

Кадрите бяха качени в интернет и заради тях Меркел беше разкритикувана като безчувствен лидер.

По-късно обаче самата Рийм каза, че оценява честността на Меркел. Впоследствие германските власти решиха, че Рийм и нейното семейство могат да останат в страната до 2017 г., защото са се интегрирали много добре в обществото.

Сега местните власти в Рощок, Северна Германия, съобщиха, че Рийм е получила разрешение да се установи за постоянно в Германия.

Решението означава, че тя и родителите й няма да бъдат депортирани и в крайна сметка ще могат да кандидатстват за германско гражданство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сълзите помагат: Момичето, разплакало се пред Меркел, остава в Германия---------Мго е важно да знаеш кога да пуснеш "сълзата"!!!!Трябва да я приемат в театрален колеж с този "талант"....
29
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рийм Саухил,семейството и такива ''бежанци" като тях са основоположниците на държавата Германистан.Бог да прости германците, но на Меркел никога.
28
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде първото *** да го кръсти Ангела
27
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 19"Хората" се избиваха не защото американците ги караха. Кланетата в Близкия Изток са особености на местното "културно многообразие". Когато американците не се месят, ги обвиняват в безчувственост, когато се намесят, ги обвиняват, че се месят навсякъде. Това двуличие е проблемът. Западният свят трябваше да приеме, че хора ще умират в конфликти и нищо не може да се направи. Тъжно е, но е така. Не може да спасиш всички. Сега милосърдието е на път да разруши собствените им държави и население.
26
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Деева платените ПР акции... Никой не се хваща вече.
25
6
 
13
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До PILOTНе американците а Ефреите!
24
6
 
13
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До АнонименЕфреите са виновни за всичко трябва да получат възмездие.
23
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Швабите един път синьо забиха с тур,,чулята, е последно време с камиларите. Ще разберат един ден, че Танте е била долен продажник но ислямизирането ще е напреднали. Може би тогава ще се появи нов Щикелгрубер който ще възстанови баланса.
22
2
 
26
 
! Отговори
Пламен преди 6 години
Сещам се за случая. Тогава Меркел ги покани за добре дошли! Момиченцето е "Троянския" кон" да!
21
2
 
38
 
! Отговори
1234 преди 6 години
Сега Райм като народи 10 малки Раймчета и едни помощи като потекат....също като наште *** .........
20
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Решението означава, че тя и родителите й няма да бъдат депортирани и в крайна сметка ще могат да кандидатстват за германско гражданство."Първо ни обясняваха, че са бежанци, после, че шели да останат временно, докато свърши войната, а накрая че ще стават граждани на Европа и никога няма да си тръгнат. Ето как империята на злото (ЕС) извършва измама и предателство към гражданите си.
19
18
 
19
 
! Отговори
PILOT преди 6 години
Проблема не е Меркел и това момиче , а американците ,които разрушиха страните на хората !!!
18
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имаме една много добра приказка: "Не е луд тоя който яде баницата, а тоя който я дава" Меркел ще си отиде скоро, наясно ли е тя какво тежко носледство за Европа остава зад гърба си
17
2
 
29
 
! Отговори
бла,бла преди 6 години
Това семейство няма право да остава в Германия. Право имат само млади мъже, между 16-25 години, които бягат от войната. Цели семейства с деца и момиченца, ги връщат обратно.
16
2
 
62
 
! Отговори
Victimized преди 6 години
А помните ли преди да влезем в съюза как всеки българин който се опита да отиде там да работи, го връщаха като мръсно куче. Нямаше такива месеци за чакане на решения, директно го качваха на автобуса. Това показва приоритетите на лидерите им...
15
1
 
44
 
! Отговори
ох че се радвам преди 6 години
Не издържам, отивам да си купя плюшено мече.Някой иска ли да купя и за него ?
14
1
 
38
 
! Отговори
Иска ми се преди 6 години
И нашенските шведи да пореват пред Бундестага! Немците, колкото и да вземат за да ги интегрират - все ще ни е от полза.
13
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европа не я чака нищо хубаво, гражданската война *** на вратата, жалко че съсипаха толко красиви и подредени държави
12
2
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Основната новина днес в България е момичето което се резплакало предМеркел.Благодаря ви за ценната новина г-да журналисти.А това,че от президентството опровегават внушения на ГЕРБ ЗА пуснатите кьорфичеци от Цветанов това не е новина.Оплюването на президента продължава -БЛАГОДАРЯ ВИ!!!!!!!!
11
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми да пускат само млади момичета !! До 25 години !!!Без деца !!!