Сълзите помагат: Момичето, разплакало се пред Меркел, остава в Германия

Палестинката с разрешение да остане за постоянно в страната
30 сеп 2017 12:00, Петя Славова
54
Сълзите помагат: Момичето, разплакало се пред Меркел, остава в Германия
Снимка: БТА

Палестинското момиче, което се разплака по време на среща с канцлера Ангела Меркел в Рощок през 2015 г. заради отношението към бежанците в Германия, е получило разрешение да остане в страната за постоянно, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Рийм Саухил влезе в новините през юли 2015 г., когато избухна в сълзи по време на среща в кметството с Меркел, след като разказа как се страхува, че тя или семейството й може да бъдат депортирани. Меркел беше критикувана, че не е показала съчувствие към момичето, 14-годишно по онова време.

На видеозапис се виждаше как Рийм казва на канцлера, че семейството й чака от четири години разрешение да остане в Германия, а Меркел й отговаря, че то е "изключително мило", но Германия не може да приюти всички мигранти и някои ще трябва да си отидат у дома, а правителството може само да обещае да ускори процедурата по решенията. След като момичето се разплаква, Меркел отива при него да го успокои, припомня БТА.

Кадрите бяха качени в интернет и заради тях Меркел беше разкритикувана като безчувствен лидер.

По-късно обаче самата Рийм каза, че оценява честността на Меркел. Впоследствие германските власти решиха, че Рийм и нейното семейство могат да останат в страната до 2017 г., защото са се интегрирали много добре в обществото.

Сега местните власти в Рощок, Северна Германия, съобщиха, че Рийм е получила разрешение да се установи за постоянно в Германия.

Решението означава, че тя и родителите й няма да бъдат депортирани и в крайна сметка ще могат да кандидатстват за германско гражданство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
милиони млади загорели добитъци влязоха в германия без проблем, че и пари им дадоха, какво значение има сега някакво момиченце ?и после меркел обвинява нормалните хора, че били крайно десни ПОПУЛИСТИ.а историята с това момиченце не е ли ПОЛУЛИЗЪМ ???
9
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Майко,почвам и аз да рива за една социална германска помощ от скромните 1000 евра.Меркел,помози молим.
8
4
 
24
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
Палестинка може щото са против Исраел!Да не забравяме че бежанците са подпомагани от Исраел както и световният тероризъм и сунитите!
7
1
 
36
 
! Отговори
Дупчо преди 6 години
сега като ще настане едно реванееееее
6
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целта е ислямизация на Европа, ясно е. И после кой ще произвежда мерцедес и бмв, камиларите? Не, после идва разруха безконечна борба за надмощие на племената. С две думи край на съвременната цивилизация
5
2
 
52
 
! Отговори
ревлю преди 6 години
Много е приятничко да отидеш някъде на готово!
4
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И сега к'во, за да останат в Германия камиларите ще плачат вкупом. Който повече плаче ще има по-голям шанс. Ехаааа, час по реване преди пътуването и след това силен рев! Меркелицата да се смилява и швабите да ги хранят доживот.
3
2
 
35
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Какооо дай някой уйро мааа.
2
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сълзите помагат само на мигрантите. Истинските германци и да се скъсат от рев, все тая.
1
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
то затова германците бягат от тази държавазаради новите германци