Нови права: Гейовете в Германия - вече семейство с деца

Възможността влизат в сила от днес след решение на Бундестага
1 окт 2017 08:54,
183
Нови права: Гейовете в Германия - вече семейство с деца
Снимка: архив Reuters

Гейовете и лесбийките в Германия от днес могат да сключват бракове и да осиновяват деца. Това стана възможност след като Бундестагът реши това по-рано тази година, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

От 2001 г. еднополовите двойки в Германия могат да сключват граждански съюзи.

Различията между гражданския съюз и брака - например правата при наследяването, данъците, отдаването и вземането под наем - бяха заличени през годините, в повечето случаи след завеждане на съдебни дела, стигнали до върховния съд.

Останаха обаче някои пречки, най-голямата от които бе, че еднополовите двойки не можеха да осиновяват деца.

По данни от 2015 г. в Германия има 94 000 хомосексуални двойки, 43 000 от които са встъпили в граждански съюз.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бау-чо, само не споменавай думата "морал", че звучи грозно от твойта уста.
53
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хомосексуалистите, освен всичките други "екстри" на Запада са туморът на нашата цивилизация и един от признаците за края и.Содом и Гомор са били затроти поради същите причини.
52
13
 
6
 
! Отговори
Бау преди 6 години
До 54Т.е си напълно съгласен да има пълни с изоставени деца домове, но не и да се дават на хомосексуални двойки ? Да си седят изоставени, но не и да отиват при такива родители. Всяко дете заслужава да бъде обичано ... Спирам да споря т.к няма смисъл. Имаш си твой морал и не можеш да видиш извън него. Не се опитвам да наложа моя, просто е в пъти по-умно да спрем да се джафкаме и за това. Имаме купища по-важни проблеми.
51
1
 
20
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Докато белите хора в Европа си измислят "ценности"(или по-скоро извращения),мю*сли*тата правят деца по традиционния начин и завладяват Стария континент!С ге*й паради ли ще ги спрем или с млади здрави мъже,умеещи да боравят с оръжие???Само не казвайте,че от хо*мо "семейства" ще се пръкнат читави деца,щото е смешно!
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ALO GEITACITE SPRETE DA OBIJDATE NORMALNITE XORA NE SA SBYRKANQCI KATO VAS
49
1
 
7
 
! Отговори
до 53 преди 6 години
До Бау: Не става, защото няма такова дете. Детето е чуждо, какво сега, всички жени да стават сурогатни, да им народят детенца ли?Не е затворен кръг, а природа. Ако могат да си се оплодят взаимно и да си родят дете, нямам нищо против
48
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЛОШОТО Е, ЧЕ ЦЕЛИЯ ЕС СЕ ПОДЧИНЯВА НА ПОЛИТИКАТА НА ГЕРМАНИЯ ТЪЙ, ЧЕ ДО 10 ГОДИНИ ТОВА ЩЕ Е ФАКТ В ЦЯЛОТО ЕС!!!КРАЙНО НЕРЕДНО Е ДА СЕ ОСИНОВЯВАТ ДЕЦА ОТ ХОМОТА!! КАТО ИСКАТ ДЕЦА ДА СИ ИМАТ ОТ СУРОГАТНИ МАЙКИ ТЕХНИ СИ!!!
47
9
 
3
 
! Отговори
Бау преди 6 години
До 49Не виждаш ли затворения кръг? Хора са, искат семейства. Ще се борят да имат. Това е човешката природа. Колкото и да им забраняваш няма да спрат. Влизаме в порочен кръг и става това, което написах - делим се, мразим се. Никъде няма доказателство, че дете на еднополови родители става хомосексуалист или перверзник. Просто не работи така живота...
46
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
100% ГЕЙ СЪМ!! НО НЕ ПОДКРЕПЯМ ХОМО ДВОЙКИ ДА МОГАТ ДА ОСИНОВЯВАТ ДЕЦА!!ДЕЦАТА ЩЕ ИЗРАСТНАТ СБЪРКАНИ!!! ПРЕДСТАВЕТЕ СИ ЕДНА СВРЪХ ФЕМИНИЗИРАНА ГЕЙ ДВОЙКА ДА ВЪЗПИТАВА МОМЧЕНЦЕ :D
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркелица беше съгласна на всичко, само да се докопа пак до властта. Но и след като им разреши пак резултата от изборите не е добър.
44
0
 
3
 
! Отговори
Хм преди 6 години
До АнонименНе знам доколко Путин е ге*й,ама има 4 деца-две дъщери от законната съпруга и двама сина от Кабаева.Може пък да е бис*ексуален,кой знае?
43
5
 
6
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Колкото и да си заравяме главата в пясъка това е положението през 21 век. Хомосексуални има и са милиони. Крайно време е да се приеме от всички и да спре да е голям въпрос. Тогава ще спрат парадите и т.н. Не може да ги промените тези хора, разберете го. Така са се родили. Една огромна част от тях са много талантливи и умни. Друга част са пълно дъно. Но и при хетеросексуалните е така. Имаме достатъчно проблеми с мигранти,войни и религии. Защо не спираме да търсим начини да се делим? ...
42
1
 
0
 
! Отговори
do 43 преди 6 години
Е па твоя мозък да не е твърд като бетон, хахах
41
1
 
8
 
! Отговори
- преди 6 години
представяте ли си , след време, "бабата" и "майката" отиват да вземат детето от училище или детска градина,а това са всъщност двама брадясал к*озела
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БРАКОВЕ РАЗБИРАМ!!!!НО ДА ОСИНОВЯВАТ ДЕЦА МИ СЕ ВИЖДА НЕРЕДНО ЩОТО ДЕТЕТО ЩЕ ОСТАНЕ С ГРЕШНИ ПРЕДСТАВИ ЗА СВЕТА!!!!!БРАКОВЕ НА МНОГО МЕСТА СЕ СКЛЮЧВАТ ВКЛЮЧИТЕЛНО МЕЖДУ ХОРА И ЖИВОТНИ ЗАТОВА Е РАЗБИРАЕМО!!!НО ЕДНО ДЕТЕ ОСИНОВЕНО НЯМА ЛИ ДА СЕ ТРАВМИРА!!!
39
0
 
3
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Няма страшно-това абсурдно законодателство ще бъде отменено,когато Германия стане Халифат,ха-ха!Не е далеч това време...А арабухите са много добри в правенето на деца,не се лигавят с хо*мо дивотии!
38
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААААА на теб май мозъка ти е омекнал. Освен мъжкия атрибут.
37
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А гейовете в Русия стават президенти и министър председатели.
36
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бездетния бабишкер ще съсипе този велик народ чрез кастрация на възпроизводствените сили на народа, вероятно от тайна вътрешна злоба и завист.
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ами сега, и турция