Референдумът: Три четвърти от секциите в Каталуния работят

Медиите в Испания пишат за още насилие и ранени гласоподаватели
1 окт 2017 12:58,
35
Референдумът: Три четвърти от секциите в Каталуния работят
Снимка: Reuters

Близо три четвърти от избирателните секции, открити за  референдума за независимост на Каталуния, работят. Това обяви на пресконференция говорителят на каталунското правителство Жорди Турул, цитиран от ДПА и БТА.

Турул призова каталунците масово да участват в неразрешеното народното допитване и да запазят спокойствие.

Междувременно испанските медии не спират да пишат за полицейско насилие и сблъсъци по време на гласуването.

Още по темата

"Правоохранителните органи на Испания са били принудени да използват днес в Барселона гумени куршуми", съобщи в. "Периодико". Според данни на изданието при сблъсък на улица "Сардения" леки травми са получили най-малко 13 души.

Каталунските власти поискаха незабавната оставката на представителя на испанското правителство в района Енрик Мильо, който според тях е виновен за репресиите.

Можем само да искаме оставката му, защото той носи пряката отговорност за държавните репресии (срещу Каталуния), заяви Турул, цитиран от ТАСС.

"Това не е вътрешен проблем на Испания, това вече е проблем на Евросъюза", каза още говорителят на каталунското правителство. Той призова международната общност да обърне много сериозно внимание на случващото се в района на фона на референдума за независимост.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименA KARDGAAALI E BLIZOOOO DO TURZIAAAAABOIKO SHTE IZPRASHTA LI ARMIATA DA STRELYA S ISTINSKIIII KORSHUUUU MI KATO TODOR GIIIIVKOVVVV?
26
0
 
2
 
! Отговори
Тоталитар преди 6 години
До пенко 15Личи си че за теб насилието и репресията е на първо място приятел!
25
0
 
1
 
! Отговори
армагедон преди 6 години
ич не мязат нас българите
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С какво е виновна Русия за вътрешните проблеми на Испания или на Англия?Живяха на кредит 35 години,на аванта,приказката свърши,а при капитализма всеки се лори против всеки,така че постоянните конфликти и разломи са неизбежн
23
0
 
8
 
! Отговори
Западна тъпотия преди 6 години
3 января 2008Лавров: Независимость Косово создаст прецедент для 200 государств мира
22
2
 
5
 
! Отговори
пенко преди 6 години
"ПРОВОКАТОРЕ АНОНИМУС- 23" -КОИ ЗА ТЕБ СА БЕЛИ И ЧЕСТНИ /НЕКРАДЛИВИ/-НАЙ- НА СВЕТА ! АКО СА ТЕЗИ"ЯКИЧКИ" ОТ ЛЮКСЕНБУРГ,ГЕРМАНИЯ И ФРАНКО /МАЛКО ФРАНСЕ/ ТИ СИ ПРАВ ЗА СЕБЕ СИ ...И АС УВАЖАВАМ ТОВА !
21
2
 
7
 
! Отговори
пенко преди 6 години
НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА КЪДЕ И ЗА КОГО Е "ПРОБЛЕМА "В ИСПАНИЯ /И КАКТО ПИШАТ ЗА ЕС!/!! НАЛИ ТОВА Е ЦЕЛТА НА ДЕМОКРАЦИЯТА- ХА-ХА : ХОРАТА ДА ИМАТ СВОБОДНА ВОЛЯ, ДА СЕ ОБЕДИНЯВАТ КАКТО ИСКАТ, ДА СА НЕЗАВИСИМИ ОТ ТОЗИ И ТОВА- ОТ КОЕТО НЕ ИСКАТ!!! ЗНАЕТЕ ЛИ ,ЧЕ И В *** ДУМАТА КАПИТАЛИЗЪМ Е ЗАМЕНЕНА С ДУМАТА "ДЕМОКРАЦИЯ" ! Спомнете си ,че" демоскратос "е народоуправление /от гръчки /!
20
10
 
2
 
! Отговори
До 12 преди 6 години
Кърджали?
19
3
 
7
 
! Отговори
Бдинец преди 6 години
До 19,20 Хората в Казан, дали знаят, че искат независимост?
18
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 12 забрави и Казан бе руска ватенке
17
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свобода за Казан руснаците да си варят в блатото на московия
16
7
 
4
 
! Отговори
пенко преди 6 години
За мен е странно това , че една МОНАРХИЯ няма отношение по въпроса !!! Испания е монархия по конситуция ! Какво казва " КРАЛЬО ПОРТАЛЬО " по въпроса ??? 1936 г.-интербригадисти и германска армия срещу " работническо -селския " бунт ! Днес ,каква е разликата между Рахой и Франко ?!?! Но каталунците са си виновни !: ТЕ ТРЯБВА ДА ДАДАТ НЕЗАВИСИМОСТ НА ИСПАНИЯ ОТ ТЯХНО ГОСПОДСТВО , А НЕ ОБРАТНОТО !!!
15
3
 
14
 
! Отговори
Питаща преди 6 години
А попитали ли са евреинът-американец от унгарски произход какво мисли по темата с референдума? Може би оттам трябваше да започнат?!
14
10
 
29
 
! Отговори
ррр преди 6 години
Испанското правителство е срам за Европа.
13
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия са ненормални. Като не искат референдум и виждат, че вътрешните органи не се съобразяват, какво чакат? Да обявяват извънредно/военно положение и да вкарват армията да видим как ще се *** като видят танковете на Франко, които бързо забравиха.
12
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Испанските власти окървсвиха мирния Референдум за независимост на Каталуня.
11
6
 
8
 
! Отговори
ГАсете фаровете преди 6 години
Иска се Краля на Испания да обясни кое налага увреждането на Испания и Европа с включени скенери и фарове ДЕНЕМ..Подава миризмата на урината на жертви на наркомани на власт в Мадрид.Има риск от КОЛАПС НА БИОСФЕРАТА Вкл в ЛОНдон и по разломи отделящи Алпо хималайския масив
10
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Косово, Крим, Каталуния, Кюрдистан.
9
4
 
8
 
! Отговори
Проблеми с климата преди 6 години
Очаква т се ЖЕСТОКИ ТРАГЕДИИ подава специфично тъмно строго увреждане на телата на снимани вкл от гр.Варна БЪлгария. ИМа отделяне на високо токсични газове по разломни зони.. вкл по Балчишкия разлом..Подобни се отделяли и в КАталуния според снимани жертви на нагли наркомани на власт в Брюксел.
8
7
 
2
 
! Отговори
Проблеми с климата преди 6 години
ИМа специфични трайни увреждания на КЛИМАТА подава Барцелона.Уврежданията са от нагло вредна техника внедрявана ударно чрез наркомани на власт..Визират огромна аномалия южно от МАдрид причинена от бели високо вредни скенери монтирани на автомобили вместо доказано безвредни жълти фарове..Десетки милиони автомобили ни режат атмосферния океан подава ЖАЛНО ИСПАНИЯ