Вече и в Австрия: Без бурка и маски на обществени места

Забраняват се дори хирургическите маски извън болниците
1 окт 2017 09:20,
31
Вече и в Австрия: Без бурка и маски на обществени места
Снимка: архив Reuters

И Австрия забранява носенето на бурки и други дрехи и аксесоари, които скриват лицето . Новите правила влизат в сила от днес със специален закон.

Освен бурките  се забраняват и ски маски и парти маски на обществени места. Забраната важи и за хирургични маски извън болниците. Глобата за нарушителите ще бъде в размер на 150 евро.

Законът вероятно ще окаже влияние върху парламентарните избори на 15 октомври, на които се очаква антиимигрантските партии да победят и да формират коалиционно правителство.

Бурките са рядко срещани в Австрия, въпреки мигрантския наплив в Европа през 2015 г., но въпреки това подкрепата за закона е голяма, пише АП, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
31
 
! Отговори
Ал Капоне преди 6 години
До: номер 5 (черна котка)Ми прав си! Така де - аз защо трябва да си променям навиците заради пингвините?Защо да не ми дават да влизам в банката с хирургическа маска когато искам да изтегля пари?
1
4
 
49
 
! Отговори
черна котка преди 6 години
В Япония носенето на хирургическа маска е национален спорт. Често японските туристи носят такива маски и в чужбина. Не отричам, че е безумно, но защо всички трябва да си променят навиците заради пингвините??? Какво срамно и неприемливо има в това да бъдат забранени само черните чаршафи???