Белгия гони топ имам, радикализирал се

Абделхади Сеуиф бил "един от идеолозите на уахабизма"
4 окт 2017 20:47, Екип на Dnes.bg
27
Белгия гони топ имам, радикализирал се
Снимка: архив, Reuters

Секретарят по миграцията на Белгия Тео Франкен обяви, че няма да продължи правото на престой в страната на главния имам на Голямата джамия в Брюксел, тъй като го смята за опасен за сигурността на страната.

Свещеникът, който е египтянин по националност, живее в Белгия от 13 години и служи в най-важния мюсюлмански храм в страната. Голямата джамия е единствената в Брюксел, която има минаре.

Франкен заяви, че имамът е “твърде радикализиран, салафит, силно консервативен и опасен за нашето общество и националната сигурност”.

Той смята, че Абделхади Сеуиф е "един от главните идеолози на уахабизма в Европа".

Решението на държавния секретар не предрешава присъдата на апелативния съд, който ще гледа в края на месеца жалбата на Сеуиф за отказа на миграционните власти да продължат картата му за престой.

Визата на Сеуиф е изтекла през март и според правилата той е трябвало да напусне страната през юни. Въпреки това по данни на властите имамът продължава да се намира в Брюксел в очакване на съдебното слушане.

Пред обществената телевизия Сеуиф заяви, че той проповядва умерен ислям и че не разбира обвиненията на министъра.

Според местните медии през февруари е извикан от парламентарната анкетна комисия, разследваща атентатите в Брюксел на 22 март 2016 г., да свидетелства.

Наскоро правосъдният министър Коен Геен съобщи, че се подготвя нова процедура за признаване на мюсюлманските свещеници и молитвени храмове в страната, която предвижда по-голямо участие на специалните служби в проучването на кандидатите и източниците за финансирането на молитвените места.
 


27
Още по темата: Белгияимам
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе кво гонене бре ? Директно смъртна присъда за терористична дейност .
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Топ имам" :D Това да не е модно ревю?
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тотално грешно решение!Бил се радикализирал уж и хайде да го изгоним от Белгия.И като го изгонят какво ще постигнат?Ако наистина е радикализиран,той ще спре да облъчва другите ли?А ако не е,нима няма да се радикализира и ще продължи да обича християните изгонили го от дома му?Туморът се унищожава,а не се *** наляво-надясно.Докажете,че е радикален(службите знаят как) и ако е го премахнете тихичко(службите и това знаят),а ако не е,оставете човечеца на мира и само го наблюдавайте незабелязано.
20
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разкапаната държава Белгия започна да се усеща, че изгориш ли гнездото исляма, змиите изчезват. Всички имами трябва да се изритат, също и у нас.
19
2
 
14
 
! Отговори
рижав преди 1 година
да го върнат в ислямските държави, няма място в Европа.
18
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво значи "здрави семейства"?
В здравото семейство хората се уважават и си помагат. Според корана ако в мюсюлманско семейство мъжът каже три пъти на жена си" махай се" тя е длъжна да си отиде само с дрехата на гърба. По-голям геноцид към жените никъде го няма. Тя няма право вече дори да си вижда децата. Това е такава диващина, няма нищо общо със здраво семейство.
17
2
 
15
 
! Отговори
До Осман преди 1 година
"...Тя се е доказала като философия за живот. Здрави семейства и възпитани деца, знаещи смисъла на земния живот-служба на Аллах и призив към Исляма."

Добре, вярвайте в каквото искате, но защо драпате всички мюсюлмани към богатите християнски европейски страни?
Ако искате да служите на Аллах, не може ли да му служите от Катар, Оман, СА , Индонезия? Аллах по-близо ли е като сте в Германия?

Не трябва да идвате при нас. Нищо добро не чака нито вас, нито нас. Различни сме.
16
1
 
20
 
! Отговори
Киро преди 1 година
Защо направо не го затворят, а ще го гонят?
15
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мюсюлманите драпат за Европа, защото в СА и другите богати мюсюлмански държави не ги искат. Ако ги хванат ги натирват обратно. Никой не им дава помощи ако не са саудитци. Общо казано отношението към тях е доста отрицателно. Докато глупаците в Ес ги посрещат с цветя и мечета, а като започнат да правят атентати крещят "нас не ни е страх" и продължават да ги приемат.
14
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 10
Защо им е на мюсюлманите да ходят в недемократичната Западна Европа, САЩ, Канада, Австралия, а не в най-богатите държави в света - Катар, Саудитска Арабия, ОАЕ, Кувейт, Оман? Никой няма да им пречи да си изповядват религията там. Това, за което говориш, се случва точно в мюсюлманските държави - нискоинтелигентно мързеливо местно население, внос на работна ръка с парите от петрола и тормоз на чуждестранните работници, жените и малцинствата. Елементарните човешки права там са фантастика.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
„топ имам„!№!!
Майн девла......
12
11
 
3
 
! Отговори
Ссс преди 1 година
Статията е абсолютно подвеждаща,няма никаква и информация относно обвинението.Всеки може да наклевети,но нека се извадят фактите.
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега къде ще защитят човешките му права, след като Саудитска Арабия напълно и завинаги се демократизира, позволявайки на жените да шофират? Възмутително. Човекът си е умерен главорез, пардон "борец за свобода и демокрация", набеден е. Поредната жертва на ислямофоби, расисти и неполиткоректни злодеи. Сега белгийските данъкоплатци ще платят разноските за съдебен процес и накрая ще си остане при тях ...
10
29
 
6
 
! Отговори
Osman преди 1 година
Значи за работа може да викат мюсюлмани, но да не изповядват свободно религията си? Лицемерието на западняка. Каквото и да направят няма да ограничат възхода на правата вяра. Тя се е доказала като философия за живот. Здрави семейства и възпитани деца, знаещи смисъла на земния живот-служба на Аллах и призив към Исляма.
9
2
 
15
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 1 година
Откога радикалното може да се радикализира.
8
3
 
14
 
! Отговори
Бг Тулераз преди 1 година
Нищо де, те нека го изгонят, Падрето в Белене ще го прибере! Така де, няма да ни мислят за расисти я! И пари за минаре ще му съберат даже!
7
2
 
17
 
! Отговори
Толерин преди 1 година
"Голямата джамия е единствената в Брюксел, която има минаре."

Е ЗАЩО? ЗАЩО НЕ СТЕ РАЗРЕШИЛИ НА МОХАМЕДАНИТЕ ДА СИ ПОСТРОЯТ МИНАРЕТА НА ВСИЧКИ ДРУГИ ДЖАМИИ, ЗА ДА СЕ НАСЛАЖДАВАТ ХОРАТА В ОКОЛИЯТА НА СРЕДНОЩНИТЕ ПРИЗИВИ ЗА МОЛИТВА НА МЮЕЗИНИТЕ?! РАСИСТИ И ИСЛЯМОФОБИ ЖИВЕЯТ В БЕЛГИЯ, ЗАТОВА ЩЕ ДА Е!
6
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имамът се бил радикализирал.
Те 90% са същите. Той само имама иска да гони.
5
1
 
18
 
! Отговори
Рашо преди 1 година
И като го изгонят кво? Петима други чакат, още повече радикализирани. Трябва целата маала на кораба, и оттатък Средиземно море.
4
8
 
4
 
! Отговори
1 преди 1 година
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ..