Пучдемон - между чука и наковалнята

След отлагането на независимостта, поддръжниците замлъкнаха
11 окт 2017 08:56, Петя Славова
36

След речта на Карлес Пучдемон, който отложи обявяването на независимостта, поддръжниците замлъкнаха.

В студиото на "България сутрин" журналистите Момчил Инджов и Къдринка Къдринова коментираха случващото се в Испания.

Още по темата

Къдринова заяви пред Bulgaria ON AIR, че Пучдемон сега се намира между "чука и наковалнята", а Инджов се съгласи с думите й, като предвеща:

"Няма да има независимост. Кой е луд да изведе страната си от Европейския съюз? Сега Пучдемон е разбрал какво става и прави един отчаян опит да спаси себе си, но няма да успее. Това е началото на края на Карлес Пучдемон като политик", убеден от журналистът.

По думите му Каталуния, която е един от най-богатите региони в Европа, го е постигнала благодарение на ЕС. Самата Испания дори е придобила небивал разцвет, твърди Инджов, след като е влязла в Общността.

"Без ЕС Испания нямаше да съществува в този си вид, в който е сега. Същото се отнася и за България", посочи Инджов.

Къдринка Къдринова вижда сложното положение, в което Пучдемон е поставен и заради думите на вицепремиера на Испания Сорая Саенс де Сантамария, която малко преди полунощ ясно е заявила как Мадрид няма да преговаря с човек, който не знае къде е и накъде отива, както и, че испанското правителство би преговаряло само с демократи, които зачитат закона.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
1
 
! Отговори
EMIGRANT преди 6 години
4ERVENITE TROLOVE LA9T LI LA9T!
26
0
 
3
 
! Отговори
Някой преди 6 години
До АнонименТова че при нас е мизерия че има корупция че нещата не са наред Европейския съюз ли е виновен или самите ние.Хайде не прехвърляме вина и да не говорим глупости,защото не си спомням от Европейския съюз да си ни заповядали да да прави глупости.Напротив ЕС непрекъснато ни повтаря че трябва да си оправим правосъдието,че трябва да намалим корупцията, дава ни толкова много пари които ние не можем да усвоим и да ги виним за нещо ми се струва просто жалко от наша страна.
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Кой е луд да изведе страната си от Европейския съюз?" - Момчил Инджов. "Златен цитат" за Уикипедия и за архива на журналистическата глупост. Великобритания и Тереза Мей са "лудите".
24
0
 
4
 
! Отговори
славянин преди 6 години
"Няма да има независимост. Кой е луд да изведе страната си от Европейския съюз?''''Лудият'' Ингилистан не излизаше ли от ЕС, журналистче!?
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чакат да дойдат испанските войски и бронетехника. Поне да затворят пътищата с трактори срещу окупация.
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още повече, стана ясно и че има и сериозно количество хора в самата Каталуния, които изобщо не искат независимост от Испания. Така че ако бяха обявили независимост, щяха да бъдат изправени пред огромна маса много сърдити хора. Да не говорим, че според мен администрацията просто няма готовност да я обяви - хайде, полицията да кажем ще се съгласи, училищата и без това са автономни. Но какво правим с банките и защитата на депозитите, с пенсиите и с помощите, с болниците и парите за лекарства?
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Противопоставянето на Европа е пагубно"?! Аз ли съм се объркала или ЕС поне официално е СЪЮЗ не диктатура или империя? Тия хора съвсем са се побъркали с манията си да се подчиняват. В случая ЕС има много малко общо - Пучдемон даде назад не заради ЕС, а защото банки и големи компании си преместиха много бързо седалищата в други част на Испания, а други излязоха с изявления как при евентуална декларация за независимост директно ще се изнесат от Каталуния. А без пари, няма държава.
20
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Испания нямало да бъде същата без ЕС, и това се отнасяло и за България!! Това ме разби!! Каква е България според господин експерта днес като е в ЕС?? Мизерията, корупцията, престъпността, разбитата икономика, промишленост,земеделие итн. са факт! Испания може би нямаше да е същата, но България е еднакво и може би по зле от както е в ЕС. Никога няма да имаме същите привилегии нито облаги като Испания нито която и да е страна от ЕС. На светлинни години сме от тях. Да гледаме да настигнем Румъния
19
8
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Каква наглост! Испанското правителство след всичко което се случи на 1.10 все още претендира за демократично! Поне да си мълчат или да наблягат на целостта на Испания отколкото да се правят на демократи.
18
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
остана само футболиста Стойчков да подкрепя независимоста
17
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Без ЕС Испания нямаше да съществува в този си вид, в който е сега. Същото се отнася и за България", посочи Инджов. И кое се отнася до България, Инджов? Значи като почнат да говорят безмислици, не се усещат.
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пучдемон да покани на официално държавно посещение испанския крал :D
15
0
 
6
 
! Отговори
един преди 6 години
Къдринка Къдринова... ей на това му се вика наказание..
14
9
 
9
 
! Отговори
До 8 преди 6 години
Аз няма,но Ицо е пътник!Испания не прощава!
13
13
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Живеем в историческо време.Ражда се Европа на нациите. Според мен е естествен процес. Националните държави западат, а за съюзи като ЕС ще бъде абсурдно да продължат да съществуват.
12
3
 
11
 
! Отговори
до 10 преди 6 години
Хайде да оставим настрани историята! Та тогава реално погледнато виж къде са турците и къде сме ние! Сравни чуждите инвестиции, инфраструктурата, прилагането на законите, авторитета и подготовката на полиция и армия, нива на корупция, външна политика, и пак говори за Анадола и членката на ЕС България!
11
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Македония има , Каталуния няма!Тва е !Впрочем колкото македонският не е български толкова и каталунския не е испански!Правим от диалектите езици и после се отделят територии! Варненеца не обича софиянеца,хайде да се отделят!А Стоичков е ***!
10
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еми ходи в Анадола, щом това ти е модела за хубав живот. Турция не искала в ЕС! Гроздето е кисело...
9
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ицо *** няма да види вече Испания!Тоя агент на комунистите Сащ ще го свитнат !
8
5
 
5
 
! Отговори
до 6 преди 6 години
Ще пукнеш от завист, бе човек!