Юнкер не иска Каталуния да стане независима

Това би насърчило и други региони да направят същото
13 окт 2017 22:36, Елка Василева
44
Юнкер не иска Каталуния да стане независима
Жан-Клод Юнкер. Снимка: архив, Reuters

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че не иска Каталуния да става независима, защото това би насърчило и други региони да направят същото и ще направи управлението на ЕС прекалено сложно, предаде Ройтерс.

"Ако позволим на Каталуния - а това не е наша работа - да се отдели, и други ще направят същото. Не искам това", каза Юнкер в реч в Люксембургския университет.

Още по темата

По думите му той е "силно обезпокоен" от сепаратистките тенденции в Европа и е призовал испанския премиер Мариано Рахой да направи така, че ситуацията да се върне под контрол.

Имайки предвид каталунските апели за посредническа роля на ЕС, той посочи, че комисията не би могла да посредничи, ако само едната от страните иска това.

ЕС вече е изразявал доверие в Рахой, че ще уреди въпроса, и определи ситуацията около Каталуния като вътрешна работа за Испания.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
10
 
2
 
! Отговори
Абе свинянино...... преди 6 години
*** ги приема ,бе...ха,ха,хаааааааааааа....ТАМ Е КОМУНИЗЪМ!/...водката е без пари..ха,ха,хаааа...от нафта../
15
11
 
7
 
! Отговори
Абе , Славянино... преди 6 години
Ти що още стоиш у тоя "Евро-концлагер"...а , не ходиш при Путин??!Ше хванеш рак от злоба ,бе.....ходи пий една водка при Пу.тИ.
14
10
 
10
 
! Отговори
Да ,бе....ха,ха,хааа преди 6 години
"КОНЦЛАГЕР"---ама БОГАТ и С ПАРИ!НЕ КАТО "СЪВЕЦКИЯ -ОГРАДЕН С ТЕЛ ТОК И КУЧЕТА"...където за кафе и чифт найлонови чорапи , жена ти се чу.ка.ше с Парторга на Завода!
13
11
 
14
 
! Отговори
ИСТОРИЯ преди 6 години
ЕС в момента прилича на Разпада на СССР .Историята оценява успехите и благополучието на една Нация , това е Семейство .Днес оценяваме успехите на Соца и Бай Тошо - всички Престъпници от СДС казваха че той е опитал да направи България 16-та Република на СССР .Днес сме 16-та Провинция на ЕС .И какво - Децата ни избягаха по света , Родителите ни умират от Рак , нас ни чака същото .След 15 години БГ ще се населява от Роми и Араби .
12
19
 
12
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
То кой ли подкрепя Каталония.НИКОЙ .Само нашия Стоичков който между другото го изхвърлиха от втората му родина Испания.ХАХАХАХ Кеф!!! Не още!! Кефа ще ми е пълен ако обесят онова Каталонско *** Пучдемон!!!
11
4
 
5
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 6 години
Като пенсионират Юнкера ....ше дойде Генерала, баке...ха,ха,хааааааа....А , Ти ще си си все същия въшкар , мераклия за Евро и Долари...ама кльоцкащ на компа за биричка и сандвич цел ден и нощ!
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ха,ха,хаааааааа...аре изчезвай, чупката.
9
1
 
15
 
! Отговори
НЕ ГО СЛУША ГЛАВАТА преди 6 години
Този е за Пенсия , Юнкер .Днес изтече Доклад от ЕК , в него пише че в България са много високи заплатите , даже новината беше подписана от Домувчииски .
8
10
 
3
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 6 години
Кой ти каза ,че ......ТИ СИ "НАРОДА" БЕ ,ВЪШКАР....ха,ха,ха,хааааааааа...КОЙ ТЕ ЛЪЖЕ ТАКА...??!
7
5
 
17
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
A народа иска Юнкер да се обеси!
6
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
двойни стандарти пак, друго от ЕС няма да видим
5
5
 
19
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
Светът заплува в масонски ла й на...
4
9
 
4
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 6 години
"ПОТЪВА ЕВРОПА" ...АМА ТИ СИ СТОИШ ТУКА ...И НЕ ЗАМИНАВАШ ЗА ЕВРАЗИЯТА,НЕЩО...??!ЩО, ТАКА ...ХА,ХА,ХАААААААААААААА.....НЕ ИСКАШ ЛИ ...ЩО ЛИ...??!!!!
3
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как пееше Слави:Няма не искам, няма недей! Европа потъва катоТитаник, с одата на Радостта
2
14
 
4
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 6 години
...и кво ше стане , като е ..."НЕЗАВИСИМА"..ха,ха,хааааааааааа...??!!!!НА КОГО.... ШЕ "ВИСИ" НА ВРАТА ....ЗА ПАНИЦА БОБ...???!!!!!
1
7
 
19
 
! Отговори
Циганин преди 6 години
Преди месец този същият Юнкер бе казал .че подкрепя отделянето на Каталония от Испания и ще я приемат в ЕС ,но не веднага след отделянето ,а по-нататък.