Таяни: Никой в ЕС няма да подкрепи независима Каталуния!

Каталунските лидери ще бъдат изолирани, предупреди той
Обновена: 19 окт 2017 22:13 | 19 окт 2017 21:42, Елка Василева
19
Таяни: Никой в ЕС няма да подкрепи независима Каталуния!
Антонио Таяни. Снимка: архив, Reuters

Ако каталунските власти обявят независимост от Испания, никой в Европейския съюз няма да ги подкрепи, предупреди председателят на Европейския парламент Антонио Таяни, цитиран от ДПА.

"Ние се обявяваме за диалог, но никой в Европа няма да приеме независимостта на Каталуния", каза той в интервю за испанското консервативно радио КОПЕ.

Ако все пак каталунските лидери изпълнят заканата си, "те ще бъдат изолирани, никой няма да помогне на правителството на Каталуния по този път", предупреди Таяни.

Още по темата

Председателят на испанското правителство Мариано Рахой ще обсъди довечера въпроса с френския президент Еманюел Макрон, съобщи испанската агенция Еуропа прес, цитирана от ТАСС.

Двамата лидери ще се срещнат в Брюксел, където днес започва двудневно заседание на Европейския съвет.

Служители на гражданската гвардия на Испания влязоха тази сутрин в участък на каталунската полиция Мосос д'Ескуадра, за да потърсят информация, свързана с референдума за независимост на 1 октомври, съобщи в. "Вейнте минутос".

По негова информация представителите на правоохранителните органи на кралството действат по съдебна заповед, разследвайки действията на каталунската полиция в деня на допитването. Тогава им бе наредено да закрият всички избирателни участъци, но в някои случаи полицейските сили не се справиха с тази задача.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
@ преди 6 години
До Анонимен 13Неуместно сравнение.Във Варна говорят български. Каталонците си имат свой език, различен от испанския. И те като нас са били 500 години част от империя и си искат независимостта.
16
1
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Тоя господин бил за диалог ама го започва със заплахи и от позиция на силата. Демократичен диалог!
15
2
 
5
 
! Отговори
Не се чудете преди 6 години
ЕС е мафия на високо ниво и затова поддържа само мафиотски държави: Украйна, Албания ит.н.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Никой" са Франция и Германия.
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей хора не бъркайте ситуациите -Kaталуния е изцяло нов ,испански и европейски проект.Тя е перлата на Испания ,и проблемът малко заблуждава няма нищо демокатично в това Варненска област нашата перла да поиска автономия...не КЪрджали те са по умни,.Барселона се финансира сега от Европа но ако се отцепи ще западне и ще се превърне по неволя в храна за китайци-като Шанхай,Сингапур,разбира се че затова и Русия брани Донецк.Каталунците може би ще поумнеят ,ние да си уважаваме нашата България.
12
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Косово се управлява от няколко клана на албанската мафия-най-опасната мафия в Европа-наркотици, трафик на органи, оръжие, там има американска военна база, Хашим Тачи е главата на един от клановете.Ама може да бъде подкрепян от западните лицемери, нали???Затова - свобода за Каталуния!
11
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МЪРЛЬОВЦИ!!!КОСОВО НЕ Е ЧАСТ ОТ СЪРБИЯ И СЪРБИЯ НЕ Е ЗАВЛАДЯЛА КОСОВО СЪС ВОЙНА!МЪРЛЬОВЦИ НЕПОЗНАВАЩИ ИСТОРИЯТА!!! СЪРБИЯ СИ ПРИПИСВА И МАКЕДОНИЯ КЪМ НЕЙНАТА ТЕРИТОРИЯ КАКТО И КОСОВО СЛЕД РАЗПАДА НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ!!! НИТО МАКЕДОНИЯ НИТО КОСОВО СА СРЪБСКА ТЕРИТОРИЯ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ БЕРЛИНСКИЯ МИРЕН ДОГОВОР!!!СЪРБИЯ СЕ РАЗБИРА С ВЕЛИКИТЕ СИЛИ СЛЕД РАЗПАДА НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ И ТЕ И ГИ ДАВАТ!МАКЕДОНИЯ И КОСОВО СА ЕДНО И СЪЩО НЕЩО МЪРЛЬОВЦИ КОМУНИСТИЧЕСКИ :D
10
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този по-добре да не говори от името на всички.
9
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Испанската полиция би беззащитни жени, затова каталунците имат право да се отделят от Испания!!!
8
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само на Балканите ли могат да се жепят държавите, западни лицемери???Югославия я пръснахте на 10 държавици,Косово-независими, дайте сега малко да се поразпадне Испания, няма лошо, ако хората искат!!!Нали това е демокрацията???
7
5
 
16
 
! Отговори
двойни стандарти преди 6 години
Косово стана независимо, албанската мафия взе част от Сърбия, един доказан престъпник - мафиот- наркотрафикант и шеф на терористичната организация "Армия за освобождение на Косово " Хашим Тачи стана президент на Косово-под диктовката на САЩ.Защо Каталуния не може да стане независима , кажете,господа западни лицемери!
6
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като му гледам ъзоликата мутра, не мога да си представя, че ще каже нещо честно, освен да подкрепя едно явно мракобесие. ПРАВ БЕШЕ СТОИЧКОВ, нищо че не ми е любимец, заради авджилъка, но е честно и истински демократично момче. Не търпи неправди и посегателства. Затова и срита оня нахален папарак. Не трябваше да се извинява, прав беше. И стига са извъртали. Народът иска - край! А те арестуват!!! Позор! Франкшизъм!
5
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците в Донецк и Луганск и каталунците са терористи и сепаратисти, а албанците в Косово да борци за свобода, нали???Голям смях !!!Западно лицемерие и двойни стандарти!!!
4
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Достътъчно е Путин и Русия да подкрепят независима Каталуния и да я финансират малко!!!Може и малко оръжие да им пратят!!!
3
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами как подкрепихте независимо Косово???За да угодите на албанската мафия по нареждане на САЩ, нали?Прекалихте вече , западни лицемери!!!Или на Балканите ние сме диваци, нали???
2
4
 
21
 
! Отговори
NICK преди 6 години
Но пък единодушно подкрепихте Косово. Поне обяснете мотивите си! Другото се нарича "лицемерие"!
1
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БЛАГОДАРЯ ***, ЧЕ ПУСКАШ ТЕМА ЗА КЪПУТЪЛУНЦИТЕ!!!ТАМЪН СЕ ЧУДЕХ КЪДЕ ДА ГИ ОБИЖДАМ И ДНЕС :D--------------ДНЕС КЪПУТЪЛУНЦИТЕ СА ОБЯВИЛИ, ЧЕ НЯМА ДА СЕ ОТДЕЛЯТ ОТ ИСПАНИЯ ЩОТО ТОВА БИЛО ИКОНОМИСЕЧКИ НЕИЗГОДНО ЗА ТЯХ СЛЕД КАТО ЕС ЩЯЛО ДА ГИ ИЗХВЪРЛИ И ДА ИМ СЕ СКАПЕ ТЪРГОВИЯТА!