Признание от Германия: Гърция излезе от кошмара на кризата

Мразеният от гърците Шойбле обяви, че ситуацията се подобрява
25 окт 2017 07:32,
16
Признание от Германия: Гърция излезе от кошмара на кризата
Снимка: архив Reuters

Гърция излезе от кошмара на кризата след реформи. Това обяви германският финансов министър Волфганг Шойбле в интервю за гръцката телевизия "Skai". Той призна и че не би искал да налага подобни реформи на германците, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

Интервюто на Шойбле бе последното му на поста, напомнят световните агенции.

Той обясни, че плановете за възстановяване, които страната приложи, са й позволили да излезе от ситуацията, която гръцкият водещ нарече "кошмар".

"Приключи се, цифрите показват, че през 2017 г. ситуацията се подобрява", заяви Шойбле. "Смятаме, че Гърция ще се възстанови без вземането на нови мерки и ще си върне достъпа до пазарите" през август 2018 г., както е предвидено. Поради това няма да се наложи допълнително облекчаване на външния дълг", добави той.

Според Шойбле проблемът на Гърция през следващото десетилетие няма да е в дълга, а в продължаването на реформите.. Той предупреди страната да внимава да не се върне назад.

"Гърция трябва да спре да обвинява други за финансовите си проблеми и да се фокусира върху придържането към реформите", подчерта финансовият министър, мразен от мнозина гърци.

Той призова Атина да поеме отговорността за финансовите си затруднения и да работи по проблема. "Когато молите другите за заеми, не можете да ги обиждате за това, че са ви ги отпуснали. Няма никакъв смисъл", заяви Шойбле, цитиран от Ройтерс. "Проблемите на Гърция са проблеми на Гърция", подчерта влиятелният германски политик.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Азазел преди 6 години
Гърците никога не казват - Ние имаме да връщаме 400 милиарда . Гърците казват - Ние имаме да вземаме още 32 милиарда до края на годината.
14
3
 
8
 
! Отговори
кофко преди 6 години
Да се сравнява Гърция и България е неуместно.Гърция,само от туризам печели,колкото България от всичко което произвежда.Второ,корупцията в България е сто пъти по висока във всяко едно звено на държавата.Трето,в Гърция се работи по качествено.Мита за работливия българин е смешен.Гърците се оплакват,протестират,стачкуват,но в същото време се извършват реформи и се гради бъдеще,като за гърците е ясно че ЕС е най доброто за тях,щото там са парите.
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как Гърция успя да излезе от кошмара на кризата при 300 милиарда евро дълг,а ние все повече затъваме в нея,като дълга ни бавно,но сигурно расте и вече е 26 милиарда???????
12
4
 
13
 
! Отговори
Край преди 6 години
Германци пишат за "кошмара" на гръцката криза. Ххххааа ха. Средния грък има по-хубава къща и живее в пъти по-добре от средния германец при това без да си дава зор. Стреса му е само като падне на табла в кафенето или като му се скъса броеницата.
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гърция може да е излязла от кризата, но ние все по-дълбоко нагазваме!!!!
10
0
 
8
 
! Отговори
Гърците преди 6 години
винаги са били по-добре от нас,така и ще продължи.Запознатите знаят,че ДДС беше символичен в сравнение с нашия. За отпускане на субсидии от еврофондове за земеделие,гъркът показва фактура,че е закупил трактор и никой не го гледа и проверява под лупа като тук.Достатъчен е подпис на кмета на населеното място!Така с години.Вади се разрешително за строеж на 4 ет къща.Вдигат се 2,обявява че няма пари за довършване на строежа и се освобождава от данък.Жилища на така наречената 3-та линия също. Кеф!
9
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кошмара за Гърция изобщо не е свършил. Фискалния ефект доведе след себе си много други- емиграцията на младите им висшисти е по-голяма и от нашата! Освен това, хитрите гърци само чакат да им отпуснат хватката и си почват постарому.
8
0
 
4
 
! Отговори
До 7 преди 6 години
ДБ прави всичко това, заради новите регулации. Вече прескочиха трапа
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този "нов" заем от 1млрд е за рефинансиране на падежиращ дълг, той няма да се харчи. Така прави всяка една страна по света- рефинанаира кредитите си, докато ги обезцени. Информирай се по-добре, преди да започнеш да тролиш, некадърник!
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той да каже нещо за немските банки и спестовни каси, че са пред фалит. Най-силната икономика в света с най-фалиралите банки. "Спасиха" гърция, за да не рухнат и дори така Дойче банк не може да свари да уволнява персонал, да продава банковите подразделения , които има в чужбина, прави увеличение на капитал, дълг, продава всичка което може с обяснението че ще се съсредоточава в банковото дело.
5
1
 
19
 
! Отговори
ББ & ЦвЦв преди 6 години
Гърция върви напред, защото не се управлява от организирана престъпна група, приложила модела "Мултигруп" към държавата като цяло.
4
6
 
22
 
! Отговори
Морски преди 6 години
За Гърция кошмара свърши,за България сега започва.ГЕРБ ще теглят НОВ,пореден заем от1 млрд.Не спряха да крадат.
3
4
 
14
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Сакатулвика искал да приложи същите мерки на немците!!! Така....така...кравата трябва да се издои до смърт! Милиони африканци...афганци...и шебеци с неясен произход са зейнали, и чакат!400 000 000 000 подарени на маляките - които никога няма да върнатКьорсофра!!!
2
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да сте видели грък да плаща данъци,всичките им къщи за гости пълни от Великден до Димитров ден,за гърка криза няма,там има море и климат и господ ги храни!
1
3
 
20
 
! Отговори
dmx преди 6 години
Просто пенсионерите трябва да платят дълговете на олигархията и всичко наред, каза Шойбле. Готови сте да взимате нови кредити.