Сексуално насилие в Европарламента: Десетки жени и мъже проговарят

Асистентка: От историите, случили се в тази сграда, човек може да повърне
25 окт 2017 07:11,
125
Сексуално насилие в Европарламента: Десетки жени и мъже проговарят
Снимка: Reuters

Десетки мъже и жени са станали жертва на сексуално насилие от страна на служители на парламента и депутати. Те признават, че им е трудно да изнесат случаите си пред обществеността, както и че нямат доверие на европейските институции. Това пише белгийското издание Politico, цитирано от "Фокус".

В понеделник председателят на Европейския парламент Антонио Таяни заяви, че институцията има добре установени процедури за превенция на сексуалното насилие, включително и съвещателна комисия, която "не е получавала никакви формални оплаквания".

Въпреки това четири жени, които се представят като парламентарни служителки, разказват, че са подавали оплаквания към парламента, включително и за два случая на изнасилване от страна на колеги.

Оплаквания за повече от 30 изнасилвания, посегателства и други сексуални инциденти свързани с Европейския парламент, бяха направени миналата седмица, както от мъже, така и от жени. Нито едно от твърденията не е било проверено.

Предполагаемите жертви описват обстановката в Европейския парламент  като "култура на мълчанието".
Politico цитира жена, която разказва, че е подала оплакване пред високопоставени парламентарни служители.
Депутатска асистентка заявява, че е била изнасилена от представител на парламентарните служители, но нито тя, нито работодателят й знаят към кого да се обърнат.

"Ако има формални процедури, не знам какви са. Чувствам се напълно загубена", заяви жената.
"Дори след като получих някаква помощ, бях настоятелно помолена да не отивам в полицията", добави тя.

Според нея в Европейския парламент подобни неща се пазят в тайна. Тя заяви, че служители на институцията, както и поне петима евродепутати знаят за случая й, но не са направили нищо.

Говорителят на ЕП Марджъри ван ден Броеке заяви, че през изминалите години е имало подобни случаи, но са били взети "подходящите мерки", включително и уволнения.

Френският в. "Фигаро" пише, цитиран от "Монитор", че асистентка на депутат в европарламента притежава тетрадка със записки на сексистки изпълнения. Според 27-годишната Жан Понте, от историите, случили се в кулоарите на тази сграда, човек може да повърне. Понте е асистентка на един от евродепутатите, които настояват за външно разследване – Едуар Мартен.

Останалите са Мария Арена от Белгия, Ангелика Млинар от Австрия, Тери Райнтке от Германия, Малин Бьорк от Швеция. Те настояват за създаването на "специална комисия за сексуалното насилие" и "задължително обучение на всички служители и евродепутати" за справяне с него.

21 от инцидентите са се случили в европарламента, 15 – в Европейската комисия, останалите са в неправителствени организации, частния сектор и други европейски институции.

Информациите в "Таймс" са сериозни и включват евродепутат, мастурбиращ пред асистентка, както и друг, който е снимал жена без нейно знание и после й е изпратил кадрите. Politiko съобщава за случаи, в които млади жени са изпращани да правят секс с хора, които да осигурят законодателна услуга на някого, работни договори, давани в замяна на секс, тормозени мъже, които после са били изпращани в платен отпуск.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
2
 
1
 
! Отговори
?До по предишния преди 6 години
Съществуват 100 я се гръмни и в училище не се учи за видове сексуалности !!!Може би в твоето се учи ! Кое е то ? ;))))))
88
2
 
1
 
! Отговори
? До предишния преди 6 години
Има 32вида сексуалности не са само гейове и би ало малко на училище
87
3
 
1
 
! Отговори
ManMan преди 6 години
Не е нужно да са гейове !Съществуват и БИ сексуални ,ало малко култура!!!
86
3
 
6
 
! Отговори
славянин преди 6 години
Всеки знае че по атлантическите земи живеят закоравели сексуални ***!
85
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех тоя български народ разгонен бе ...туй ме се чете и коментира за секс ....все...
84
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако има изнасилване или сексуално посегателство, оплакването се подава в полицията, не до европарламента. :-) Събират се доказателства, дават се показания и се води наказателно дело. Всичко друго е жалък либерастки плач.
83
0
 
11
 
! Отговори
Е, щом и там опипват преди 6 години
пускат си ръце, че и нещо друго правят, тогава какво да кажем ние - хората, които не работим в светая светих на Европейския съюз, съюзът, който ни гарантира свобода и неприкосновени права на личността?Защо са настояли изнасилената жена да не се обръща към полицията? Значи извършителят си е тръгнал по живо, по здраво, само с едно уволнение се е отървал и си живее с мисълта, че е недосегаем също като нашите шведи? Нали непрекъснато се пише и говори, че за сексуален тормоз не бива да се мълчи?
82
0
 
4
 
! Отговори
Китаеца преди 6 години
Няма нищо случайно на света всичко има някаква цел. Аз предполагам, че до една година, ще бъдат въведени тези Американските 33 вида сексуалности. Вие какво мислите?
81
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някъде да сте чували за изнасилен гей аз не съм и защо? защото това искат без значение дали, ще го охажваш или изнасилиш все му е едно само и само да му е вътре. Не съм чул някой гей да се жалва някъде по света. А вие да сте чували?
80
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм ту-па коко=шка и искам да работя в европарламента. Ами подай си документите. Подадох ги но ме отрязаха, няма ли друг начин. Има, лап=ай. След няколко години - ама той ме насили. Е като не си учила и сполучила в училище и искаш да се развиваш кариоерно - ще прилагаш това в което си експерт и няма да се оплакваш, че някой ти е дал шанс защото ти си му доставила удоволствие. Човек винаги има избор. Или със знание и можене или с уста и ва=гина.
79
2
 
12
 
! Отговори
Китаеца преди 6 години
Спомняте ли си, че преди години жената на Майк Тайсън го осъди за над 600 изнасилвания. Е това не мога да си го обясня собствената ми жена да ме осъди за изнасилвания. Естествено, че не винаги съм я искал сексуално както и тя не винаги ме е искала но сме го правили въпреки волята ни. Е никога не сме се съдили.
78
0
 
8
 
! Отговори
тнт преди 6 години
Значи Европарламента работи,все пак! Каква по-убедителна евроинтеграция от секса може да има?! Дано и нашите евродепутати вземат активно участие, не трябва да изоставаме!
77
0
 
3
 
! Отговори
Китаеца преди 6 години
В текста по горе пише, че има доста изнасилвания а не сексуални мераци.
76
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 6 години
Секс скандалите рядко имат нещо общо със секс.
75
0
 
9
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Като нямат работа и се таковат ... Смятай колко не се оплакват :)
74
0
 
7
 
! Отговори
Китаеца преди 6 години
Очевидно е, че съдебната система в европейския парламент е както в България а именно няма такава. Ето това са европейските ценности. От друга страна имах един експеримент с бившата ми приятелка тя ми каза, че ако не иска да се джиткаме няма да направя нищо дори и да съм доста груб пак няма да проникна в нея и познайте? Беше права нищо не направих.
73
0
 
13
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
A уж бяха гейове, пък тя каква излезе......
72
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Където има власт и пари идва и насилственият секс !Който не иска да не го насилват да не ходи по високите етажи . В САЩ наприемер кво стана ? Излезе че ев. рейна Уайнстийн 30 гопдини , 30 цели години си е по е . бвал актриси и като го записала със СРС една и всички които са били ДОБРОВОЛНО е .бвани и станали големи актриси и са знаели казват в един хор "*** ние сме шокирани ,НИЕ НЕ ЗНАЕХМЕ " . КЪДЕТО ИМА ВЛАСТ И ПАРИ МОРАЛА ИЗЧЕЗВА И МОЖЕШ СИ ПРАВИШ С КОЙТО ИСКАШ КАКВОТО СИ ИСКАШ
71
0
 
20
 
! Отговори
чудо ненувано преди 6 години
Европейският парламент не беше ли същото място, където разни пресни мамита си кърмеха чедата пред очите на останалите парламентаристи, че разни безполезни *** изпадаха в див либерастки екстаз! А после... Двойни стандарти дори и в самия ЕП!!!
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
имунитета трябва да е ограничен и да не обхваща криминални престъпления,безнаказанността ,властта и парите променят характера на човека и то не към по-добро,точно към власт имащите наказанията трябва да са по-строги,те дават примера