Сексуално насилие в Европарламента: Десетки жени и мъже проговарят

Асистентка: От историите, случили се в тази сграда, човек може да повърне
25 окт 2017 07:11,
125
Сексуално насилие в Европарламента: Десетки жени и мъже проговарят
Снимка: Reuters

Десетки мъже и жени са станали жертва на сексуално насилие от страна на служители на парламента и депутати. Те признават, че им е трудно да изнесат случаите си пред обществеността, както и че нямат доверие на европейските институции. Това пише белгийското издание Politico, цитирано от "Фокус".

В понеделник председателят на Европейския парламент Антонио Таяни заяви, че институцията има добре установени процедури за превенция на сексуалното насилие, включително и съвещателна комисия, която "не е получавала никакви формални оплаквания".

Въпреки това четири жени, които се представят като парламентарни служителки, разказват, че са подавали оплаквания към парламента, включително и за два случая на изнасилване от страна на колеги.

Оплаквания за повече от 30 изнасилвания, посегателства и други сексуални инциденти свързани с Европейския парламент, бяха направени миналата седмица, както от мъже, така и от жени. Нито едно от твърденията не е било проверено.

Предполагаемите жертви описват обстановката в Европейския парламент  като "култура на мълчанието".
Politico цитира жена, която разказва, че е подала оплакване пред високопоставени парламентарни служители.
Депутатска асистентка заявява, че е била изнасилена от представител на парламентарните служители, но нито тя, нито работодателят й знаят към кого да се обърнат.

"Ако има формални процедури, не знам какви са. Чувствам се напълно загубена", заяви жената.
"Дори след като получих някаква помощ, бях настоятелно помолена да не отивам в полицията", добави тя.

Според нея в Европейския парламент подобни неща се пазят в тайна. Тя заяви, че служители на институцията, както и поне петима евродепутати знаят за случая й, но не са направили нищо.

Говорителят на ЕП Марджъри ван ден Броеке заяви, че през изминалите години е имало подобни случаи, но са били взети "подходящите мерки", включително и уволнения.

Френският в. "Фигаро" пише, цитиран от "Монитор", че асистентка на депутат в европарламента притежава тетрадка със записки на сексистки изпълнения. Според 27-годишната Жан Понте, от историите, случили се в кулоарите на тази сграда, човек може да повърне. Понте е асистентка на един от евродепутатите, които настояват за външно разследване – Едуар Мартен.

Останалите са Мария Арена от Белгия, Ангелика Млинар от Австрия, Тери Райнтке от Германия, Малин Бьорк от Швеция. Те настояват за създаването на "специална комисия за сексуалното насилие" и "задължително обучение на всички служители и евродепутати" за справяне с него.

21 от инцидентите са се случили в европарламента, 15 – в Европейската комисия, останалите са в неправителствени организации, частния сектор и други европейски институции.

Информациите в "Таймс" са сериозни и включват евродепутат, мастурбиращ пред асистентка, както и друг, който е снимал жена без нейно знание и после й е изпратил кадрите. Politiko съобщава за случаи, в които млади жени са изпращани да правят секс с хора, които да осигурят законодателна услуга на някого, работни договори, давани в замяна на секс, тормозени мъже, които после са били изпращани в платен отпуск.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
2
 
! Отговори
Изрут преди 6 години
За европарламента и терзанията на служителите в него, болежките им и съдбата им - НЕ МЕ БРИГА...
68
0
 
7
 
! Отговори
Snorky преди 6 години
И какво се оказва сега? Защитниците на европейските ценности са се чаластрили безогледно...
67
4
 
2
 
! Отговори
не е от днес, преди 6 години
не е само в САЩ или Ес.По време на "социализма' беше НЕЩО, за което НЕ СЕ ГОВОРИ; на кого ще кажеш? На ОДНА ПАРТИЯ БКП??? Знаеше се, че "бройките са запазени за протежета или членове на БКП или лщбовниците им.ЗАЩО сега се правят на "ощипани"??Кой сега в Русия или федеративните републики ще каже, че шефът иска да спи с нея( него)? Никой.Пак добре, че демокрацията позволява.Но това беше "НЕГЛАСНА ОБЩЕСТВЕНА ТАЙНА" 45 години и а си казал, а са те уволнили или ИЗЧЕЗНАЛ.
66
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
юдео-масоните сатанисти и глобалисти измислиха това недоносче ЕС,постриоха сградата на Европасрламента във формата на недостроената вавилонска кула използвайки за модел картината на масона художник и сатанист Питър Брьогел -Вавилонска кула ,същите масончета взеха ,че изтипосаха пред вратите на европалрамента и бронзов монумент на вавилонската блудница(жена) яхнала телеца.След всичко това защо се учудвате,че там царяло поквара ,содомия и разврат,нали това е целта на масоните сатанисти
65
0
 
1
 
! Отговори
АМАН От следене преди 6 години
ПОлицейската мафия уврежда исключително тежко живота на земята с нагло вредна техника ударно внедрявана последните години.Всички притежатели на лични и банкови карти с а включени на постоянно следене . Следят се и се увреждат трайно.В много источни и западни страни са блокирани ежедневните семейни полови контакти които даваха ясна незаменима информация на природата с цел диагностика и корекции вкл лечение на климата.Стотици милиони мъж еи жени са тежко повредени от обемно маркирани презервативи
64
2
 
19
 
! Отговори
ЕВРОС*ЕКС преди 6 години
Съжалявам, че трябва да го кажа, ама то е първото, което ми дойде:КАКВАТО ИМ Е КАТОЛИЧЕСКАТА ЦЪРКВА, ТАКЪВ ИМ Е И ЕВРОПАРЛАМЕНТА. Не, че у нас това не се случва де..
63
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
добре, а нашата еврокомисарка не е ли омъжена за друг еврочиновник и къде са се намерили? И като са се намерили как са се ухажвали, кой към кого правил любовни и/или сексуални намеци и ако ухажвания не му е допадал ухажора, то това сексуален тормоз ли би било или ..? Т.е. нормално е да има ухажване, но правилник за това къде е границата никога не е била ясна.
62
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някоя българска евродепутатка да се е оплакала?Нееее!Или не са харесвани,или доброволно се съешават с когото трябва.Сещам се за една,много активна и тук и там,която ходеше под ръка с високопоставен брюкселски чиновник.Изводите си направете сами.
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И там ли,бе?
60
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Га ядаха кифтетата ни риваха - ся ревът....
59
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това с измисления имунитет на такива места създава чувството за безотговорност. Никой не трябва да има имунитет за да е отговорен за действията си.
58
1
 
3
 
! Отговори
123 преди 6 години
Направо ми става хубаво, като знам, че до 10-тина години населението на земята ще намалее с едни 95-96%. Особенно след такива статии.
57
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жените сами си навират вибраторите във в.агините. По този начин няма ни да усетят ни да вкусят истински к.у.р
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
63, Това е само защото европейските мъже са по-смели да споделят какво се случва дефакто.
55
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За Харви Уайнстийн ще пишат в "наръчниците на модерните жени", че е последният хетеро герой. Жените ще кътат списания с неговия лик и ще въздишат думайки "ех, да имаше един Харви да ме оправи сега:((("...
54
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха, таймс да вземат първо да публикуват извращенията в британският парламент да видите за какво става въпрос. Това в ЕК и ЕП бледнее пред постиженията на розовобузите...
53
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Защо само няколко български,не е ли това един от популярните начини за намиране на добра работа,след роднинството и плащането,разбира се.
52
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом като е в еропарламента съм сигурен, че сексуално насилените мъже са много повече от жените. Ценности, какво да ги правиш...
51
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Там се недосегаеми, те сами си определят правилата, сами се назначават, ни само трябва да им плащаме големите заплати.
50
1
 
19
 
! Отговори
666 преди 6 години
Има стара латинска поговорка - кариера чрез вагината! Така израстват повечето служителки, вкл. официално знаем за няколко български.