Сексуално насилие в Европарламента: Десетки жени и мъже проговарят

Асистентка: От историите, случили се в тази сграда, човек може да повърне
25 окт 2017 07:11,
125
Сексуално насилие в Европарламента: Десетки жени и мъже проговарят
Снимка: Reuters

Десетки мъже и жени са станали жертва на сексуално насилие от страна на служители на парламента и депутати. Те признават, че им е трудно да изнесат случаите си пред обществеността, както и че нямат доверие на европейските институции. Това пише белгийското издание Politico, цитирано от "Фокус".

В понеделник председателят на Европейския парламент Антонио Таяни заяви, че институцията има добре установени процедури за превенция на сексуалното насилие, включително и съвещателна комисия, която "не е получавала никакви формални оплаквания".

Въпреки това четири жени, които се представят като парламентарни служителки, разказват, че са подавали оплаквания към парламента, включително и за два случая на изнасилване от страна на колеги.

Оплаквания за повече от 30 изнасилвания, посегателства и други сексуални инциденти свързани с Европейския парламент, бяха направени миналата седмица, както от мъже, така и от жени. Нито едно от твърденията не е било проверено.

Предполагаемите жертви описват обстановката в Европейския парламент  като "култура на мълчанието".
Politico цитира жена, която разказва, че е подала оплакване пред високопоставени парламентарни служители.
Депутатска асистентка заявява, че е била изнасилена от представител на парламентарните служители, но нито тя, нито работодателят й знаят към кого да се обърнат.

"Ако има формални процедури, не знам какви са. Чувствам се напълно загубена", заяви жената.
"Дори след като получих някаква помощ, бях настоятелно помолена да не отивам в полицията", добави тя.

Според нея в Европейския парламент подобни неща се пазят в тайна. Тя заяви, че служители на институцията, както и поне петима евродепутати знаят за случая й, но не са направили нищо.

Говорителят на ЕП Марджъри ван ден Броеке заяви, че през изминалите години е имало подобни случаи, но са били взети "подходящите мерки", включително и уволнения.

Френският в. "Фигаро" пише, цитиран от "Монитор", че асистентка на депутат в европарламента притежава тетрадка със записки на сексистки изпълнения. Според 27-годишната Жан Понте, от историите, случили се в кулоарите на тази сграда, човек може да повърне. Понте е асистентка на един от евродепутатите, които настояват за външно разследване – Едуар Мартен.

Останалите са Мария Арена от Белгия, Ангелика Млинар от Австрия, Тери Райнтке от Германия, Малин Бьорк от Швеция. Те настояват за създаването на "специална комисия за сексуалното насилие" и "задължително обучение на всички служители и евродепутати" за справяне с него.

21 от инцидентите са се случили в европарламента, 15 – в Европейската комисия, останалите са в неправителствени организации, частния сектор и други европейски институции.

Информациите в "Таймс" са сериозни и включват евродепутат, мастурбиращ пред асистентка, както и друг, който е снимал жена без нейно знание и после й е изпратил кадрите. Politiko съобщава за случаи, в които млади жени са изпращани да правят секс с хора, които да осигурят законодателна услуга на някого, работни договори, давани в замяна на секс, тормозени мъже, които после са били изпращани в платен отпуск.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
16
 
! Отговори
Евро-Атлантик преди 6 години
Искам да ида в парламента ! - *** .....никога нема да имаш хемороидиии...
28
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че какво чудно има.Там е събрана изметтта на Европа.Само наркомани,алкохолици,педофили и всевъзможни пропаднали криминални типове,начело със самия Юнкер.
27
1
 
12
 
! Отговори
хх преди 6 години
Само бареков ги върши тези неща , хах а
26
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
после еднополовите бракове и безразборния секс !--------------------------------------------------------------Точно както след Великата Октомврийска Социалистическа Революция на Ленин 1917 , тя не е била само социална Революция но и сексуална .
25
6
 
22
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Някои верни поданици на ЕС си мислят че Евро-атлантическите ценности са далеч по важни неща ? Обърйкали са се ! Исляма е на първо място после еднополовите бракове и безразборния секс ! Но нищо ....давайте санкции на Русия че да не превземе Европа ! Нападала ни !
24
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А пък аз се чудех до сега за какво се е набутал там Съсела,а ето каква била работата,да го изнасилват.
23
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
22 Поне да беше прочел съседната статия за нарастващото богатство на българина ,ако пак се съмняваш просто следи ежедневните статии за изхвърлените през балкона хилядарки от пенсионери.
22
0
 
18
 
! Отговори
АБВ преди 6 години
Айде още една тъпппа статия. Значи нямат си представа към кого да се обърнат, ако са изнасилени!? Към полицията бе хора, към полицията. Това го знае и най- пррростия швед. Има и още един начин- кажи на съпруга си и той ще направи така, че изнасилвача да не може повече да го вдига.
21
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
22 Написал си пълни глупости нямащи нищо общо с действителността. Не знам само как съумявате да измислите толкова глупости . Западните Балкани са значително по зле от нас , всичките имат по нисък индекс , статистиката е категорична . Нашият се е вдигнал с 13 пункта за тези 10 години , вярно можеше да е повече , но с тези управляващи толкова. Ако бяха другите от днешния парламент още по-малко.
20
0
 
17
 
! Отговори
Lan преди 6 години
И какво - проговарят, когато вече е абсурд да има някакви доказателства! Само думи...думи, които може и да не са истина и невинни хора да бъдат осъдени само поради световната "вълна"! Защо всички тези хора са си мълчали досега?!
19
9
 
19
 
! Отговори
до 17 преди 6 години
Не бях голчо преди влизането ни в ЕС, сега вече - да, може да се каже , но като гледам това е общовалидно за целия народ .Истината - ЕС ни ограби, внасяме ежегодно повече , отколкото ни отпускат.Ако приемат Западните Балкани и те ще станат голтаци , като нас.Целта е в хазната на ЕС да влизат повече пари, иначе на никого не трябват македонци , албанци и пр.
18
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сексуално насилие в Европарламента: Десетки жени и мъже проговарят. Агати бардака и в който сме набутани и ние.
17
17
 
2
 
! Отговори
до13 преди 6 години
До кой ни управлявапундинска ***
16
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България. - вън от ЕС !===================13 Къде си ръгнал бе голчо . Що ще чиниш после
15
21
 
11
 
! Отговори
Пич преди 6 години
До кой ни управлява"Фрапантното е, че у нас тези" европейски ценности" се дават за пример . Моралът в ЕС не е по-добър от българския,"Ами сигурно е така, да, руски ***. Отивай в Масква да поживееш, където любовниците на висшия съвет на партията се назначават за прокурори. Хайде млъквай и се скрий в някой ъгъл. Червен ***.
14
3
 
33
 
! Отговори
Пич преди 6 години
Така като познавам правилата по европейските институции за "сексуално посегателство", сигурни ли сте, че не става въпрос просто за комплименти от сорта - "страхотна пола си облякла днес" или "много си красива днес". Това се счита за сексуално посегателство в тази наша объркана Европа. Другият вариант е това да е бунтът на "асистентките", които както всички знаем са там, за да лапат салама, но ако не се издигнат бързо и веднага започват да пускат компромати. Колко съм се нагледал на такива ...
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие се молете, заради сексуалното насилие на брюкселските зелки, да не проговорим ние...ясно?
12
11
 
16
 
! Отговори
кой ни управлява преди 6 години
Фрапантното е, че у нас тези" европейски ценности" се дават за пример . Моралът в ЕС не е по-добър от българския, напротив, ние сме го запазили до известна степен.Извратени хора диктуват битието ни.България. - вън от ЕС !
11
0
 
3
 
! Отговори
До Верчето преди 6 години
Politico или Politiko ?
10
4
 
16
 
! Отговори
Мунчо преди 6 години
Хора, моля ви, запазете малко здрав разум. Кажете не на пълното видиотяване.Някакъв бил снимал някоя и и пратил снимка. Ама тя не знаела. Е, вече знае.И къде точно е насилието. МОже би я е намирал за много грозна, пък тя се е мислила за голяма хубавица и човекът е искал да и разсее заблуждението.Но *** беше счупен от последното изречение: " ...тормозени мъже, които после са били изпращани в платен отпуск" Оха. Ей така искам да ме тормозят и мене, в платен отпуск. Но къде е секса питам?