ЕК със съболезнования за жертвите на водния ад край Бургас

Готови са да помогнат, ако българските власти поискат това
Обновена: 26 окт 2017 21:34 | 26 окт 2017 20:54, Елка Василева
10
ЕК със съболезнования за жертвите на водния ад край Бургас
Снимка: БТА

Европейската комисия изрази съболезнования на семействата и близките на жертвите от наводненията край Бургас.

Наблюдаваме обстановката отблизо. Готови сме да помогнем, ако съдействието ни бъде поискано от българските власти, заяви говорител на комисията.

Още по темата

По механизма за гражданска защита ЕС осигурява спасители и техника, а от фонда си за солидарност отпуска средства на пострадали от бедствие държави.

През юли 2015 г. година ЕК отпусна 6,3 млн. евро на България за частично покриване на разходите за възстановяване след бедствията от началото на същата година. Средствата бяха предназначени за инфраструктура и за разходите за спешни и спасителни дейности, както и за почистване в засегнатите области.

Финансовата помощ от фонд "Солидарност" на ЕС се изчислява въз основа на общата стойност на преките щети от бедствие. Тази помощ може да бъде използвана само за основни неотложни и възстановителни действия.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Shark преди 6 години
Тези демагози от ЕК да не се правят на загрижени. Защо преди да влезем в ЕС не се случваха такива неща, тогава дъждове не валяха ли. Разсипаха ни държавата, с участието на нашите продажни политици разбира се, сега загрижени ще го раздават. Я да вървят на м..ната си че ми се повдига вече само като чуя за Европейски съюзи и Европейски комисии.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-голямо бедствие за България от гербавата шайка няма.
7
5
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Гади ми се от ЕС/ЕС и ГЕРБерасти.
6
0
 
16
 
! Отговори
Ааауууу, преди 6 години
Мнооого благодарим на ЕК за съболезнованията,но нямаме нужда от тях.Обещават по 320 лв еднократна помощ,с която хората не могат да си купят дори един матрак,на който да легнат....... Проклети да са всички виновници за поредните невинни човешки жертви!!!!
5
0
 
4
 
! Отговори
Сори Сорисоидов преди 6 години
Когато Кристалина Иванова Георгиева,стана комисар-Международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи, БГ бе опиянена. За БГ тя направи ПР, за Сърбия напротив-много(не всеки е пророк в собствения си ареал).През юли 2015 г. година ЕК отпусна 6,3 млн. евро на България за частично покриване на разходите за възстановяване след бедствията от началото на същата година.Т.е. всеки пострадал щеше да се изнесе при децата,барабар с 100 хил.EUR-няма дете,което да върне на село такъв родител!
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Седем язовира са се продънили и нашите безхаберни българоубийци обвиняват дъжда. Не съд, не разстрел. Не гилотина! Бавно и мъчително трябва да е отпътуването на престъпниците на оня свят.Проклети да са до десето коляно виновниците и наследниците им.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свобода за Суджуците !Те никога не са виновни !
2
1
 
11
 
! Отговори
евроде пу тат преди 6 години
мн ооого сори
1
2
 
15
 
! Отговори
Толкоз преди 6 години
В Б-я няма виновни и т'ва е