Твърде рано е да се говори за независимост на Каталуния

По всичко личи, че испанските власти ще я отнемат
26 окт 2017 21:13, Екип на Bloomberg
4
Твърде рано е да се говори за независимост на Каталуния
Снимка: Pixabay

Твърде рано е да се говори за независимост, въпросът е дали изобщо ще има автономия, тъй като испанските власти, по всичко личи, ще я отнемат. По важни са обаче уроците за това, как се стигна дотук.

Това коментира бившият вицепремиер по еврофондовете Зинаида Златанова в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

Причината – популизмът. „Някои наричат това национализъм, но като се замислите дълбоко, в зародиша на тези проблеми е популизмът – даването на лесни решения на трудните проблеми“, посочи тя.

По думите на госта в студиото вината не е на самите хора, а на политиците.

„Те са тези, които оглавяват тези движения, които насаждат вярванията, че с едно отиване до урните проблемите могат да бъдат решени“, каза Златанова. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
Шайката, начело с К.Пучдемон, въобще не помисли за последствията от тази ненормална стъпка. За тях самите - майната им ! Вероятно ще бъдат разнищени всички злоупотреби , които са сторили. И най-вероятно да им припишат и още грехове ! Но това едва ли ще върне "а ла минут" 1800 - те фирми, които напуснаха Каталуния, безработицата и мизерията остава за сметка на народа! Сега и СЕАТ - в Барцелона си стяга багажа, ако политическата обстановка се изостри!! Е - где Илия ? На кирия......
3
1
 
0
 
! Отговори
пак анонимен преди 6 години
До Анонимене сега даде нареден и има независима каталуния.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес всички, които не са съгласни с номенклатурата на ЕС им се слага етикет "популисти". Звяра не се дава лесно, цялата брюкселска бюрокрация на хранилка заедно с прилежащите й *** ще се борят до последния популист!
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква независимост може да се обяви без армия и без подкрепата на САЩ или Русия?Ако поне едното условие не е изпълнено, независимост НЯМА!Не случайно Пучдемон се оказа страхлив борсук, и не само че даде заден, ами и се чуди как да се измъкне от ситуацията в която сам се набута, като дори ще отстъпи пред много от исканията на Мадрид, само и само да не го сексат!