ЕС няма да забрави, че Каталуния пренебрегна конституцията!

Антонио Таяни заяви, че никой няма да признае независимостта
28 окт 2017 15:14,
87
ЕС няма да забрави, че Каталуния пренебрегна конституцията!
Снимка: Reuters

Никой няма да признае независимостта на Каталуния, заяви председателят на Европейския парламент Антонио Таяни в интервю за вестник Il Giornale, цитирано от "Фокус".

"Европа няма да забрави факта, че в Каталуния бе нарушено конституционното устройство на Испания, която на свой ред е част от Европейския съюз. Затова отделянето от Испания е и отделяне от Европа. Жителите на Каталуния са в еднаква степен европейци и испанци", каза председателят на ЕП и добави: "Никой няма да признае независимостта на Каталуния".

Още по темата

"Никога не сме се отнасяли към този въпрос неутрално. Европейските институции от самото начало ясно дадоха да се разбере, че това е вътрешен въпрос за Испания и че наш събеседник в решаването му е (премиерът на Испания Мариано) Рахой", посочи Таяни и отбеляза, че Испания е демократична страна със свободни избори.

За възстановяването на конституционния ред Рахой назначи провеждането на избори в Каталуния, което е правилен и демократичен избор, подчерта европейският политик.

"Европа не може да се състои от малки държави. Подкрепям административната автономия, но ценностите, които ни обединяват, трябва да останат неприкосновени. В противен случай вредата ще бъде толкова огромна, колкото в Каталуния", подчерта Таяни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 66Товариш путински пpoстак, преди да беше сравнявал Косово и Каталуния да беше преброил колко хиляди косовари бяха убити от Милошевич и тогава да правиш тези глyпави умозаключения.
67
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТАЯНИ ДА СИ ГЛЕДА ИТАЛИЯТА, ЧЕ И ТАМ НЕЩО ЗАМИРИСА НА РАЗПАД.ЯВНО БОГАТИЯТ БЯЛ СЕВЕР НЕ ИСКА ПОВЕЧЕ ДА ХРАНИ БЕДНИЯТ РОМЕЙСКИ ЮГ.
66
5
 
2
 
! Отговори
месара преди 6 години
измисления ес се разпада, а това на брюкселските милионери не им харесва!
65
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ,явно отдавна ЕС "забрави" че Косово,подкокоросвано от ФАЩ и подкрепяно от ЕС,пренебрегна конституцията на Сърбия и в подкрепа на това пренебрегване,Сърбия беше бомбардирана от демократизаторите САЩ и НАТО,благодарение на което се появи "независимата и демократична,най-голяма американска военна база в Света,Косово"!
64
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
духьт на франко излезе от бутилката такова мятане на хората в 21 век не бяхси представяла в уж демокр страна от ес
63
2
 
9
 
! Отговори
до Андрешко преди 6 години
Така разделена Европа е добре дошло за нова ислямска инвазия.Случвало се е преди векове, Испания и България имат опит от това.
62
20
 
22
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Ето най-после клубът на старите колониални държави наречен ЕС изказа своето становище за Каталуния,вие сте наши роби и неможете да се отделяте от нас,но забравят за тъй наречената от тях демокрация...Пучдемон е избран от народа чрез избори,а не назначен от Рахой и само той/народът/ може да го отстрани чрез импийчмънт,а от Мадрид могат да си лаят,колкото искат.
61
17
 
14
 
! Отговори
Тъй ли? преди 6 години
А в Конституцията на Испания пише ли,че трябва да се бият жени и деца,да се пролива кръвта на мислещите различно и искащите независимост? Пише ли,как се наказват неофашистките прояви,натиск и терор ? Я, стига!!!!
60
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 57 мандраджия каква революция те гони ...
59
4
 
6
 
! Отговори
от 58 преди 6 години
А момента какво направиха ,просто едно криминално престъпление, както и да го погледнеш, е такова .Революцията трябва да принуди някой да погледне на тебе като реална сила,която може да противодействува , а не криминален случай които някой хора изпитват съжаление към престъпника и го превръщат в мъченик.
58
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
русия да прави като вятъра на никой не му дреме за мизерна държава като нея
57
2
 
2
 
! Отговори
до 57 преди 6 години
Само се предполага какво евентуално искат, по скоро импровизират, защото видимо че действат емоционално отколкото рационално.По принцип съм съгласен че ако действуваха рационално и организирано в борбата си за независимост, можеха много по ефективно да направят революцията.
56
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 56Това, че последица от евентуалното отцепване на Каталуния ще е временното й излизане от ЕС, не означава, че каталунците искат отцепване от ЕС. Непостижима истина за едноклетъчните викачи на политкоректни лозунги.
55
3
 
13
 
! Отговори
До 51 преди 6 години
Няма как да рацепиш една държава на две държави , и да очакваш международните договорености на първата държава да важат и за двете държави.Простата логика показва че това е зависимост, тогава за каква независимост говориме.Всяка държава има право да си определя сама външната политика.Това че България е била част от Турция не означава че след освобождението , ние сме се изпълнявали външните задължение на Турция, не ние сме си създали нови договори които нямат нищо общо с предишната държава-
54
5
 
4
 
! Отговори
до 51 преди 6 години
Че те и събия и македония искат в ЕС ,Но си има процедура по приемане.Да Каталуня понеже е била в държава ,която е отговаряла на ЕС.Вероятно ще кандидатства за влизане в ЕС- и се надява много бързо да бъде приета защото бързо ще покрие изикванията , Естесвено при условия че ЕС и Испания първо я признаят за не тяхна територия.
53
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Случая по скоро напомня на Крим отколкото на Косово. Зад Крим застана руската армия , направиха едно символично референдумче и заявиха тази територия е наша, ако искате може да проведем война и ще ви докажем че е наша, Така русия убеди света че територия е тяхна , разбира се света каза вие имате по силни оръжия ,но нашето оръжие е икономиката нека войната е икономическа.Тука случая е обратен област която е силна икономически се опитва да се отдели,но малко се стресира от въоръжението на врага.
52
3
 
10
 
! Отговори
Gernika и Lleida преди 6 години
Антонио Таяни е наредил на баба Ангела да подготви легион Кондор за бомбардировки на Каталуния. Особено ударение Кондор да направи на Gernika и Lleida! Тези демократични бомбардировки, в пълен унисон с европейските ценности, ще бъдат демократичната атлантическа солидарност на ЕС към демократичното правителство в Мадрид.
51
10
 
16
 
! Отговори
б преди 6 години
всички евреиски *** са мобилизирани да торлявят срещу Каталуня !Каталуня ще буде свободна и това е само началото !Ние хората ще се освободиме от гнусната ви лихваска тирания и ще ви въздадем заслуженото !
50
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 36Още един с паметови проблеми: Каталуния не иска отцепване от ЕС, цепи се от Испания.Други халюцинации имате ли?
49
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако 700 000 хиляди протестираща вземат оръжието и почнат да защитават независима Каталуния , тогава вече може да говорим за борба и желание за независимост, в момента какво имаме някъкъв политик казва искам да ми дадете тази част от вашата държава, и очаквам с радост да ми я подарите ,