И все пак Пучдемон остави Каталуния, в Брюксел е

Той е придружаван от други бивши управници
Обновена: 30 окт 2017 17:04 | 30 окт 2017 17:03, Вера К. Александрова
62
И все пак Пучдемон остави Каталуния, в Брюксел е
Снимка: Reuters

Отстраненият от длъжност Карлес Пучдемон е на посещение в Брюксел и не се намира в Каталуния, както се мислеше по-рано. Това заяви за AFP източник от централното правителство в Мадрид, цитиран от "Фокус".

Каталунският лидер, който бе свален от власт в петък след едностранното обявяване на независимост на региона, "е в Брюксел". По данни на местни медии, Пучдемон е придружаван от други бивши представители на властите в Барселона.

Още по темата

Отношението на Белгия към Пучдемон предизвика напрежение в Брюксел. Още вчера белгийският държавен секретар по убежището и миграцията Тео Франкен обяви, че сваленият каталунски лидер може да поиска политическо убежище в Белгия, а тя да му го даде.

Днес белгийският премиер Шарл Мишел обаче обвини Франкен, че налива масло в огъня. Той допълни, че предоставянето на убежище на Пучдемон "изобщо не стои на дневен ред" и повтори предишния си призив за диалог между Барселона и Испания.

Каталунският лидер бе предупреден след като обяви независимостта на областта, че може да бъде арестуван за организиране на бунт - престъпление, което се наказва с до 30 години лишаване от свобода.


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пучдемон, стана най-търсения покемон в Испания!
57
0
 
0
 
! Отговори
ЕВРОРЕГИОН КАТАЛУНИЯ преди 1 година
СЛЕД НЕГО ИДВА ЕВРОРЕГИОН "ТРАКИЯ" с административен център ОДРИН!

ПРЕДВИДЕНО Е ЕВРОПА ДА СЕ РАЗДЕЛИ НА 250 НЕЗАВИСИМИ ЕВРОРЕГИОНА С ЦЕНТРАЛА БРЮКСЕЛ.

ВЪРВИ СЕ КЪМ ФЕДЕРАЛИЗАЦИ.
56
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каталуня няма нищо общо с Испания! тя е окупирана от Испания. Четете оригинална история! Все едно България да е част от Турция
55
3
 
9
 
! Отговори
Мила преди 1 година
От 7.5млн каталунци, с право на глас са около 5млн, и от 2 млн. са тези които искат независимост. Малцинство са!!! Пучдемон си поигра с правото им на самоопределяне, погъделичка си егото и се изниза ни лук ял ни мирисал в Белгия да търси убежище. Жалък, долен *** с биполярно разстройство.
Обещаваше им несметни богатства и благини, обещаваше че ще останат в ЕС, обещаваше че нито една фирма няма да напусне Каталуния. Лъжеше, че Испания краде и репресира Каталуния.
54
1
 
6
 
! Отговори
Х преди 1 година
ПУЧДЕМОНА МИ ПРИЛИЧА НА ВАСКО КОЛАРОВ И ГОГО ДИМИТРОВ ПРЕЗ 1923 ГОДИНА.НАСЪСКАХА НАРОДА ПРОТИВ ВЛАСТТА И КАТО ВИДЯХА ДЕБЕЛИЯ ВЪЗ В МОСКВА ТА ДО 40 И 50-ТЕ ГОДИНИ НА МИНАЛИЯ ВЕК!!! ТОВА МОРАЛ ЛИ Е...?
53
0
 
7
 
! Отговори
Х ДО № 52 преди 1 година
ВЕ Е ЦЯЛАТА И ТАМ Е РАБОТАТА.ОТ 5.2 МИЛИОНА ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ СА ГЛАСУВАЛИ ОКОЛО 2 МИЛИОНА ПРИ АКТИВНОСТ 42%.НАЛИ ПОМНИТЕ??! ТАКА ЧЕ...А ОСТАНАЛИТЕ 52%???
52
0
 
5
 
! Отговори
x преди 1 година
КАТО КТБ ГЕРОЯ Ц.ВАСИЛЕВ-КАТО ВИДЯ ДЕБЕЛИЯ И ВЪЗ...ТОВА МОРАЛ ЛИ Е...НЯМАТ ДУПЕ И ДВАМАТА!!!БАЛАМОСАХА СУМА ТИ НАРОД,ВСЕКИ В СФЕРАТА СИ И ВЪЗ...НАРОДЕ????И НАШИЯТ СТОИЧКОВ МУ СЕ ВЪРЗА НА ПУЧА... И СЕ НААКА,ЕСТЕСТВЕНО...
51
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важното е че цяла Каталуня боготвори Пучдемон.
Той е обичан дори повече от краля на кастило-мавританските мелезаци.
50
2
 
2
 
! Отговори
Мемо преди 1 година
Каталунец, пардон...
49
3
 
6
 
! Отговори
Мемо преди 1 година
Правото на народите на самоопределение е безспорно, но 40 % от населението на Каталуния не може да диктува бъдещето на останалите 60%. Отделно е спорен въпроса колко са на брой каталунците (самоопределящия се народ) в Барселона. Да напомня, че Христо Стоичков се самопределя и като калунец..само като пример.
48
9
 
5
 
! Отговори
кака Лара преди 1 година
Смятам че Пучдемон е възможно добре да изиграе картите си в международен план и
да "бръкне в задника" на окупационните власти в родината си в лицето на бившите конвистадори, е да организира и създаде правителство на Каталуния в изгнание.
47
1
 
0
 
! Отговори
Турчина преди 1 година
А дали ще се върне, и дали няма да потърси политическо убежище в Белгия?
46
7
 
11
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 1 година
а може би е там за да убеди Европейския Съюз да признае Каталуния...
45
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 40

Може ли да бъдеш по-конкретен?
44
5
 
3
 
! Отговори
До 40 преди 1 година
Четеш историята, както дявола Евангелието.
Като типично комунде.
43
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
след като "освободи" Каталуния сега е тръгнал да помага на братска Фландрия да обяви независимост от Белгия, после към Бавария мислел да намине...
42
6
 
18
 
! Отговори
Педро Сантиляна преди 1 година
Плъховете първи напускат потъващия кораб!
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нови феодали
40
1
 
8
 
! Отговори
Райчо преди 1 година
Демона ще направи пуч,"""""
39
26
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние, българите, би трябвало да съчувстваме на каталонците, кюрдите и на всички народи, борещи се за собствена държава. Точно ние. Защото и ние сме се борили за собствена държава, и нас са ни избивали и потискали. И срещу нас много пъти е заставала т. нар. "международна общност". Възмутително е, че в този форум има толкова много хора, възхваляващи испанските репресии срещу един народ, борещ се за независимостта си.