Случващото се в Каталуния: Най-голямата глупост след Brexit!

Асен Агов оприличи Карлес Пучдемон на Слави Трифонов
30 окт 2017 09:11, Петя Славова
81

Случва се втората голяма глупост в Европа след Brexit. По този начин журналистът Асен Агов определи в "България сутрин" едностранното обявяване на независимост на Каталуния.

"Това че подведоха хората да гласуват за независимост, говори още един път, че референдумите са оръжието на безотговорните политици, които не казват цялата истина. Карлес Пучдемон е техният Слави Трифонов", коментира Агов.

"Къде са българските власти, колко хиляди българи работят в Каталуния? Никаква реакция от България", възмутен е журналистът.

Гостът на Bulgaria ON AIR е убеден, че няма никакъв шанс Каталуния да влезе в ЕС, ако официално бъде обявена за независима. Асен Агов подчерта, че работата на политиците е да избягват кризите, но това не се случва нито във Великобритания, нито в Испания.

Още по темата

Журналистът Момчил Инджов отбеляза, че Карлес Пучдемон се приближава към своя политически край и няма бъдеще като политик. Той призна, че не е очаквал да се стигне до декларация за независимост.

"Каквито и мерки да предприеме Пучдемон с него е свършено. 300 хиляди излязоха по улиците в Барселона за оставане в Испания", каза още той.

Инджов припомни, че след приетата от Каталуния конституция Народната партия на Мариано Рахой я е оспорила и се е стигнало до отмяната на 14 точки - включително тази, в която Каталуния се обявява за нация. В същото време конституцията на баските не е оспорена и остава впечатлението, че централната власт се заяжда с каталунците.

Междувременно след многохилядния протест вчера обстановката остава несигурна. Всички си задават въпроса дали служителите от доскорошното правителство ще дойдат на работа. Отнемането на автономията трябва да влезе в сила днес, предаде пратеникът на Bulgaria ON AIR в Барселона Цветана Балабанова.

Никой не знае дали хора от Мадрид ще дойдат на място, за да поемат контрола над местните институции. Никой не знае и как ще реагират местните служители. Пучдемон призова за мирна и демократична съпротива, но на дневен ред е евенатуалният му арест.

Възможно е да му бъде повдигнато обвинение за подтикване на бунт срещу държавата. Вчера влатсите в Мадрид заявиха, че нямат против Пучдемон да се яви на предсрочните избори в Каталуния на 21 декември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
5
 
! Отговори
... преди 6 години
На знам за Пъчдемон *** тоя рахоя бая глупости направи! И продължава да ги прави! НЕ знам *** дано да не се стане както при баските! Щото си мисля, че кърменето ще е по-голямо и повече в тая област каталуня! Инак беше много глупаво това искане за отцепление и прочие, но и пучдемон и рахой явно не стават за политици при кризисни ситуации и според мен едния малко повече не става от другия! За съжаление точно от този пък зависи нещата да не стигнат до взривове и гърмежи!
29
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БългаринМного ясно. Искаш референдум в Кърджали ли? Граници не се променят с референдум. За друго - ДА.
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хасане ,Хасане добре че е бай Шорош да ви направи богати че иначе кой знае в кое софийско предградие щеше да просиш за залък хляб,Хасанеее....
27
1
 
5
 
! Отговори
До 27 преди 6 години
Свободната енергия е ключа към равенството между хората!
26
4
 
6
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Според този кавал трябва референдумите да се забранят ли не мога да разбера?
25
2
 
8
 
! Отговори
Просто човек преди 6 години
Така е, вместо да обединяват народите, т.нар. лидери (с помоща на техните пионки - политиците) се опитват да ни разделят. Винаги е било така и ще продължава, докато хората не се осъзнаят. Трябва да разберем, че във вените на всеки един от нас тече просто кръв.
24
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Русия и САЩИ Обединеното Кралство, и Китай, и Индия, и Южна Корея...
23
4
 
15
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Подкрепям правото на самоопределение на народите и тяхното желание за независимост и самостоятелност. НО, поне аз, не прочетох за обявена стратегия и план от страна на лидерите на Каталуня, при обявяване на независимост какво следва. Или и самите те не са вярвали, че ще се стигне до там?! Винаги трябва да имаш план "Б". Обявиха независимост и сега какво следва? А сега накъде?
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАТУНЦИТЕ ДА ВЪРНАТ ВСИЧКИ ИСПАНСКИ ПАСПОРТИ!!!СЛЕД МЕРКЕЛ ТЕЗИ СА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРИВЪРЖЕНИК НА НЕЛЕГАЛНИТЕ ЕМИГРАНТИ!!!
21
0
 
6
 
! Отговори
Русия и САЩ преди 6 години
са единствените държави в света които имат ядрена триада. Море, земя, въздух!
20
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Друг въпрос е, че и двете събития Брекзит и Каталуния едва ли са случайни и много вероятно са троянския кон на Вова да разбие ЕС на пух и прах заради санкциите, които му наложиха, хибридна атака срещу Запада
19
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обаче вчера селското отборче Жерона от покрайнините на Каталуня как жестоко се подигра с мадридския гранд Реал Мадрид.
18
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Агов дърт си вече и не очаквах такова изказване от тебе или си платен или наистина не разбираш какво става в европа европа лъга всички за да се обедини уж за по добър живот а беше да спасява капитализма явно комунистите са познали отзавна края му пътя е към социалното общество който така упорито чорбаджиите не искат да се случи не виждаш ли че някои държави правят опити търсят пътища как да се случи най вече скандинавските никой не пита народа като брексита и каталуния ще стават все по вече и
17
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Верно е . Пълни *** са. До тук никой от поддръжниците на каталуния , не изброи защо ще са по-добре сами. Опозицията изброи - излизане от ЕС , изтегляне на фирми , изтегляне на банки , намаляне на туризма, огромни средства за създаване на държава и бюрокрация и др. Тука чуваме пак само - сорроос, еврей, европейцииите ...И подобни изказвания на 6то класници. Както винаги няма факти.
16
9
 
13
 
! Отговори
Пуч трол преди 6 години
Най-голямата глупост е десет години подред да избирате Бойко Борисов за премиер. Каталунците са умни, цивилизовани хора и знаят какво правят, за разлика от вас.
15
5
 
8
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До АнонименКаталунската криза е предизвикана от ев*реите,така както и ислямското нашествие в Европа!На тях им е необходим слаб ЕС,който лесно да бъде подчинен,което е и крайната цел.Излязоха материали как Израел отдавна е планирал тея събития,а израелската централна банка има готовност да поеме финансите на Каталуня(и да не ги пусне никога,хи-хи).Така че за никакъв порив за свобода не може да става въпрос,а за огромна манипулация,подобна на украинската.
14
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Платеният шут Агов си го спомням още от войната на НАТО срещу Сърбия. България още не беше член на НАТО, но имахме статут на наблюдател, а представител ни беше точно Агов. Той тогава направи луд скандал с представителя на Гърция в алианса - как можело страна членка на НАТО, да не подкрепя ударите срещу съседна Сърбия? - това беше аговото добре платено от някои задокеански "партньори", възмущение.Този е типичен успял демократ, говори където, каквото му кажат.
13
2
 
22
 
! Отговори
Бареков преди 6 години
И от кога Асан Ага се смята за капацитет по външнополитическите въпроси? ***...
12
1
 
14
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До Анонимен 11 Свободомислещ и беден. Най щастливата комбинация.
11
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всички евреиски *** са мобилизирани да торлявят срещу Каталуня !Каталуня ще буде свободна и това е само началото !Гнусната ви античовешка идея да заробите целия свят, така наречения "нов световен ред" умира така като умре предишната евреиска лъжа - комунизмаНие хората ще се освободиме от гнусната ви лихваска тирания и ще ви въздадем заслуженото !