Случващото се в Каталуния: Най-голямата глупост след Brexit!

Асен Агов оприличи Карлес Пучдемон на Слави Трифонов
30 окт 2017 09:11, Петя Славова
81

Случва се втората голяма глупост в Европа след Brexit. По този начин журналистът Асен Агов определи в "България сутрин" едностранното обявяване на независимост на Каталуния.

"Това че подведоха хората да гласуват за независимост, говори още един път, че референдумите са оръжието на безотговорните политици, които не казват цялата истина. Карлес Пучдемон е техният Слави Трифонов", коментира Агов.

"Къде са българските власти, колко хиляди българи работят в Каталуния? Никаква реакция от България", възмутен е журналистът.

Гостът на Bulgaria ON AIR е убеден, че няма никакъв шанс Каталуния да влезе в ЕС, ако официално бъде обявена за независима. Асен Агов подчерта, че работата на политиците е да избягват кризите, но това не се случва нито във Великобритания, нито в Испания.

Още по темата

Журналистът Момчил Инджов отбеляза, че Карлес Пучдемон се приближава към своя политически край и няма бъдеще като политик. Той призна, че не е очаквал да се стигне до декларация за независимост.

"Каквито и мерки да предприеме Пучдемон с него е свършено. 300 хиляди излязоха по улиците в Барселона за оставане в Испания", каза още той.

Инджов припомни, че след приетата от Каталуния конституция Народната партия на Мариано Рахой я е оспорила и се е стигнало до отмяната на 14 точки - включително тази, в която Каталуния се обявява за нация. В същото време конституцията на баските не е оспорена и остава впечатлението, че централната власт се заяжда с каталунците.

Междувременно след многохилядния протест вчера обстановката остава несигурна. Всички си задават въпроса дали служителите от доскорошното правителство ще дойдат на работа. Отнемането на автономията трябва да влезе в сила днес, предаде пратеникът на Bulgaria ON AIR в Барселона Цветана Балабанова.

Никой не знае дали хора от Мадрид ще дойдат на място, за да поемат контрола над местните институции. Никой не знае и как ще реагират местните служители. Пучдемон призова за мирна и демократична съпротива, но на дневен ред е евенатуалният му арест.

Възможно е да му бъде повдигнато обвинение за подтикване на бунт срещу държавата. Вчера влатсите в Мадрид заявиха, че нямат против Пучдемон да се яви на предсрочните избори в Каталуния на 21 декември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес се наблюдава голяма активация на тиквено-прасешките зорошоидни *** по всички форуми.Оплюват порива за свобода на Каталунците, та се късат.Обиждат, присмиват се. Разбираемо - те са се родили роби, с робско съзнание, а след това са станали почитатели единствено на финикийските знаци, раздавани от гнусния смрадлив унгарски евреин.Няма как да разберат нормални свободомислещи хора, като Каталунците.
9
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По цяла Европа има платени клоуни.
8
6
 
17
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Брекзит и каталунската истерия са коренно различни неща,но имат и нещо общо-предизвикани са от едни и същи хора-Богоизбраните,които дърпат конците на световната история!Брекзитът бе задействан по две причини:първо,евр*еите управляващи де факто UK няма как да се подчиняват на бюрократите в Брюксел и второ,с ЕС ще се случат много лоши неща(предизвикани от същите тия),а Британия ще остане незасегната!Събития като тези в Испания ще са част от лошото,което ще сполети ЕС!Против Европа се води война!
7
5
 
31
 
! Отговори
Ха ха преди 6 години
Хайде сега дайте "мнението" и на Инджев и Плевнелиев по въпроса! Че да сте по- убедителни в пр0пагандата!
6
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Неадекватна и компрометирана личност като Асен Агов не бива да дава мнение за неща, които просто не са му по мярка. Да си гледа старините и да си пие редовно хапчетата, друго да не прави. С кой акъл са го поканили в телевизия, като какъв? Персона без значение, точно той ли ще дава мнение???
5
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1Пич, ти въобще ходил ли си в имперската столица Мадрид?Барселона е красив и модерен град, но Мадрид е стара европейска столица и един от най-красивите градове в света, не говори глупости. Да, сградите на Гауди са красиви за някои хора, лично на мен са ми твърде заоблени и футуристични, но няма да ги критикувам. Не може така, Слънце!
4
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Агов, ал.ко.хо.лик такъв, големи проблясъци имаш, ама на Славчо не можеш да стъпиш и на малкия пръст.
3
0
 
21
 
! Отговори
2 преди 6 години
ПОНЕ ИМАТЕ ТЕМА ЗА ПРИКАЗКИ ОТ ВАС НЕ ЗАВИСИ НИЩО
2
12
 
5
 
! Отговори
БГзит преди 6 години
Каталунчетата или са като палестинчетата - 80% под 18 год възраст, или има много гладни малди и красиви и по испанските земи. Като ги даваха по 24/7 от родните медии, ми направи впечатление, че са им раздали същите ранички като във Венецуела.
1
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Асе Агов е г.л.у.п.а.к и не му е работа да коментира случващото се в Испания да си гледа неговите си проблеми и да коментира случващото се в БГ по - добре но не може да коментира защото има цензура.