Случващото се в Каталуния: Най-голямата глупост след Brexit!

Асен Агов оприличи Карлес Пучдемон на Слави Трифонов
30 окт 2017 09:11, Петя Славова
81

Случва се втората голяма глупост в Европа след Brexit. По този начин журналистът Асен Агов определи в "България сутрин" едностранното обявяване на независимост на Каталуния.

"Това че подведоха хората да гласуват за независимост, говори още един път, че референдумите са оръжието на безотговорните политици, които не казват цялата истина. Карлес Пучдемон е техният Слави Трифонов", коментира Агов.

"Къде са българските власти, колко хиляди българи работят в Каталуния? Никаква реакция от България", възмутен е журналистът.

Гостът на Bulgaria ON AIR е убеден, че няма никакъв шанс Каталуния да влезе в ЕС, ако официално бъде обявена за независима. Асен Агов подчерта, че работата на политиците е да избягват кризите, но това не се случва нито във Великобритания, нито в Испания.

Още по темата

Журналистът Момчил Инджов отбеляза, че Карлес Пучдемон се приближава към своя политически край и няма бъдеще като политик. Той призна, че не е очаквал да се стигне до декларация за независимост.

"Каквито и мерки да предприеме Пучдемон с него е свършено. 300 хиляди излязоха по улиците в Барселона за оставане в Испания", каза още той.

Инджов припомни, че след приетата от Каталуния конституция Народната партия на Мариано Рахой я е оспорила и се е стигнало до отмяната на 14 точки - включително тази, в която Каталуния се обявява за нация. В същото време конституцията на баските не е оспорена и остава впечатлението, че централната власт се заяжда с каталунците.

Междувременно след многохилядния протест вчера обстановката остава несигурна. Всички си задават въпроса дали служителите от доскорошното правителство ще дойдат на работа. Отнемането на автономията трябва да влезе в сила днес, предаде пратеникът на Bulgaria ON AIR в Барселона Цветана Балабанова.

Никой не знае дали хора от Мадрид ще дойдат на място, за да поемат контрола над местните институции. Никой не знае и как ще реагират местните служители. Пучдемон призова за мирна и демократична съпротива, но на дневен ред е евенатуалният му арест.

Възможно е да му бъде повдигнато обвинение за подтикване на бунт срещу държавата. Вчера влатсите в Мадрид заявиха, че нямат против Пучдемон да се яви на предсрочните избори в Каталуния на 21 декември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
1
 
! Отговори
niki преди 6 години
Това не е борба за свобода, ами за пари. Парите ще ги вземат П*тюдемон и подобни, а обикновенните хора ще си останат излъгани и когато стане икономическия крах на Каталуня (при напускане), хората изведнъж ще се сетят, че ЕС е за предпочитане, пред това, което ги чака, но ще е късно.
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВСИЧКИ СТРАНИ СА СИ ИЗВОЮВАЛИ НЕЗАВИСИМОСТТА С ВОЙНА : САЩ, Южна Америка, Мексико, Северна Ита.лия, Югославските държави, България и още десетки примери.
68
0
 
2
 
! Отговори
От 70 до 69 преди 6 години
А не съм запознат с други начини да се основава държава някои.Ако имаш информация какъв е другия начин сподели ,коя държава как .За Сингапур която в един момент се оказва ничия земя в един момент.Знаем всички, но това е изключение.Там няма претендиращи.
67
5
 
3
 
! Отговори
Емигрант преди 6 години
Испанците и Франко според теб са глупави щото не позволиха на червената чума да ги прегази.Днес в Испания се живее де пута мадре и всичко,което е Каталуния го дължи на Испания.Така,че няма никаква нужда от всичките простотии,които спретнаха коминтерновците в Североисточна Испания!
66
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 69Случаите които изреждаш има реално успешно отделяне на страни,а и се върни така векове назад в историята на света.Т.е. за успешна самостоятелност ти трябва подкрепата на трети държави или мощни собствени военни ресурси .Но ако си бил зависим преди това няма как да имаш собствени военни ресурси така че търсиш подкрепа на трета държава.Както България е искала подкрепа от Русия при освобождението.При следващата ни война с Турция вече сме си използвали собствената армия.
65
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А случилото се в бивша Югославия как ще го наречете? А в Украйна? А в Сирия? Кой упълномощава някой да решава съдбата на трети държави и да предприема военни действия или вътрешно да сваля правителства?
64
8
 
7
 
! Отговори
чичо Мано преди 6 години
Просто каталунците не желаят да са поданици и то не от днес! За разлика от глупавите испанци боготворящи Франко каталунците се бориха и се борят за свободата си!
63
4
 
0
 
! Отговори
Warning от вулкани преди 6 години
Управляващите в Брюксел да забранят веднага движението с включени фарове през деня и да блокират всички автомобили с бели висо корадиаоктивни скенери инсталирани вместо безвредни жълти фарове.Подава КАнала между Англия и Белгия..От ксомоса се виждат огромни обеми тежки повредени от движещи се автомобили с инсталирани бели скенери вместо фарове.Управляващите в Мадрид веднага да забранят опасните автомобили.."Няма да има спасение подава проверка ще ви ликвидираме ..Хората станахте много рискови"
62
1
 
1
 
! Отговори
Испания е увредена преди 6 години
Да напомня че вчера имаше няколко яки земетресения около Северния полюс.Франц Йосиф регион/Подадоха тревога че нагли извънземни престъпници чрез американски сателити убиват ледниците и увреждат тежко земята и въздушния океан с включени скенери и холограмни оръжия инсталирани на милиони автомобили. В испания скенерите вкл halogen,xenon,led i lazer са активирали черен тежък пси активатор
61
4
 
3
 
! Отговори
до 64 преди 6 години
На кого пречи отделната от Испаня Каталуня?Отговора е ***, на Испания и на ЕС.По добър би бил , въпроса "Кой има полза от отделянето Каталуния",Т.е кой би бил съюзник на евентуално новата държава Каталуния,Но май и на този въпрос ,имаме отговор вече.Никоя държава , изключение на Белгия с половин уста и после променено мнение.
60
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да видим до къде ще стигне" демокрацията по европейски"....първо бой,после непризнаване на желанието на хората, после система "Ердоган" може би?! Нали всички бяха с равни права,с право на глас с право на движение на хора ,стоки и капитали?! На кого пречи отделната от Испаня Каталуня?! А може би зад ъгъла наднича Франко и компания в ново амплоа?
59
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Задайте си въпроса, допускат ли конституциите легално отцепване или се опитват да запазят статуквото. И 100% от каталунците да са за самостоятелна държава Испания няма да го позволи. А ако още бяхме под турско, дали турската конституция би го позволила... е, гледаме кюрдите в другия край и отговорът е НЕ. Франция е много солидарна с Испания. Веднага френският президент застъпи официалната мадритска позиция, на изявление от остров, колониално владение на Франция. Символика може би
58
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО 60Не знам откъде си я извлякъл тази дума, Но при такива съмнения можеш да питаш Чичо Google.Той добре се справя, дори и да има някакво разминаване в това да е набран грешен клавиш или подменени букви (бкуви), което се случва при нередактирано писане.Също се справя.Надявам се да съм ти бил полезен.П.П.Разбираш защо писателите са длъжни, после да имат редактори.
57
1
 
3
 
! Отговори
До 0.5% преди 6 години
До 0,5%Да, трябва да се направи по конституция да НЕ МОЖЕ. Да няма после: "Аз гласувах за Брекзит, ама не искам да излизаме от ЕС."
56
0
 
8
 
! Отговори
х преди 6 години
Когато бяха изборите преди време в Каталония ,то всички медии мълчаха и всички или почти всички коментиращи викаха "УРАа, Да живее Каталония" ,а сега когато всички медии са против Каталония ,то почти всички или всички викат "Урааа , Да живее единна Испания " ! Хм ,дали медиите имат влияние върху масите ,а , какво МИСЛИТЕ колеги по въпроса ?)
55
5
 
7
 
! Отговори
ЗАТВОР ЗА ПРЕДАТЕЛЯ преди 6 години
ЧОВЕК--КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА ОЦЕНИ СВОБОДАТА И ИНТЕРЕСИТЕ НА СОБСТВЕНИЯ СИ ЕВРОПЕЙСКИ ДОМ, СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА И ИСКОННИТЕ И СЪКРОВЕННИ ЦЕННОСТИ НА НАРОДА И ЕВРОПА --ПОДЛЕЖИ НА ЗАТВОР И ДЪЛГИ ГОДИНИ ПРИНУДИТЕЛЕН ТРУД , ЗАЩОТО САМО ТРУДА ТЕ ПРАВИ СВОБОДЕН И СПОСОБЕН ДА ОЦЕНИШ , СВОБОДАТА И БЛАГАТА НА СЪВРЕМЕННИТЕ ДОСТИЖЕНИЯ НА ЕВРОПЕЙСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ!
54
8
 
4
 
! Отговори
българин от Барса.. преди 6 години
Те ...всички партии в Испания са корумпирани, а партията на Пучи .....мани, мани...Съдят една др. фамилия за 3 млд. евро с укрити парици в малката държавица Андора-близо до Каталуния.Така, че четете четете повече другари комунисти, ама четете.....Не само да коментирате ,,,Една жена ми каза" Моля ви четете!!!!!!!!!!!!!!!!
53
3
 
8
 
! Отговори
75% от гласовете преди 6 години
Според мен всякакви подобни референдуми за отцепване като Квебек от Канада, Британия от ЕС, Каталуния от Испания трябва да бъдат взети предвид само, ако за това са гласували не по-малко от 75% от имащите право на глас. Не може четвърт или половин процент от гласувалите да определят бъдещето на цяла нация.
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За разлика от Брекзита те си искат независимост в рамките на ЕС и съюза не може да им го представи понеже представление си нямат как да я осъществят тази независимост що за тях що за себе си,мокар че са като от соцблока по организация,но не могат да се решат сякаш им е по сладко всички да са в сбор,да им припяват като едно време и след това когато бе СНГ в по-малък формат,и както на срещи по цените се обявява,ако нещете на таз цена ще плащате като другите от съседния съюз,защо питали-за отговор.
51
2
 
3
 
! Отговори
от 52 преди 6 години
И интерес на истина има логика, Пучдемон прави редица недообмислени решения без ясен изход,А ако допуснем че е платен от Мадрид се оказва ,че са много добре обмислени нещата .Докато погледите на испанците бъдат насочени към тази зона Мадрид си се занимава с личния бизнес на политиците без наблюдение, от което разбира се Пучдемон си получава своя дял.Малко невероятно звучи теорията ти но признавам че има логика.