Белгия се произнесе: Свобода за Пучдемон и четиримата му министри!

Петимата не могат да напускат страната без разрешение на съдия
6 ное 2017 07:11,
35
Белгия се произнесе: Свобода за Пучдемон и четиримата му министри!
Снимка: Reuters

Белгия реши да пусне на свобода уволнения каталунски премиер Карлес Пучдемон и четирима от министрите му.

Петимата се предадоха на белгийската полиция вчера, малко след като Испания издаде европейски заповеди за задържането им.

Още по темата

Бившите представители на разпуснатото правителство на автономната област ще бъдат освободени при определени условия, съобщи прокуратурата в Брюксел, цитирана от световните агенции и БТА.

Петимата няма да могат да напускат Белгия без разрешение от съдия. Освен това те трябва да предоставят реален адрес и да се явяват лично на всички съдебни заседания, както и да се явяват, ако бъдат призовани от полицията или съда.

Петимата каталунски сепаратисти се явиха пред белгийски съдия следовател вчера следобед и разпитът им продължи до вечерта, припомня Асошиейтед прес.

Каталунските сепаратисти ще се явят на съдебно заседание, където ще бъдат разгледани основанията на Испания да поиска екстрадицията им. Решението може да бъде обжалвано.

Пучдемон и неговите министри съобщиха на пресконференция в Брюксел във вторник, че са пристигнали в града в търсене на срещи с европейските институции и заради опасения, че испанският съд няма да отсъди по делата им справедливо.

Бившият каталонски президент поиска лични гаранции от испанските власти за честен процес, но Мадрид не отговори на апела му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако турците решат да отделят самостоятелна република в района на Кърджали, дали западняците ще се намесят?Така действат лицемерите на Запад, ама ние българите сме наивници и не сме си научили историята.
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не пишете за неофашистите в Киев и за убитите от тях руски деца и жени?
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Белгийците и французите са в играта, искат слаба и разладаща се Испания.
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 27Голям юрист си: тепърва съда ще разглежда случая, пуснал ги е без право да напускат Белгия. И на какво основание да ги задържи, придържа се стриктно към закона
27
2
 
2
 
! Отговори
кака Лара преди 6 години
Този път Белгия отново доказа че не спада от групата на"банановите републики" в Европа като България и Румъния,изпълняващи безсприкословно всички заповеди на своитементори в САЩ и Западна Европа и води своя самостоятелна политика !
26
7
 
13
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Всичко започна с независимостта на Косово. Щом крадете територии от Сърбия, няма какво да се сърдите за Крим и Каталуния. Ако се спазваше принципа за териториална цялост и неделимост, да не бяхте разкъсвали Сърбия.Впрочем да се готви Близкия изток и най-вече Турция с независим Кюрдистан.
25
4
 
10
 
! Отговори
Одобрение преди 6 години
До Анонимен 11Още по-добре, че Пуикдемонт има отсрочка 60 дни.ф Дотогава ще дойдат изборите и ще бъде избран отново. Освен ако не ги изманипулират от Мадрид.
24
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РЕШЕНИЕТО НА БЕЛГИЙСКИЯ СЪД Е ОЩЕ ЕДИН ЗВУЧЕН ШАМАР В СУРАТА НА *** ГЛОБАЛИСТИ.
23
3
 
13
 
! Отговори
Юрист преди 6 години
бе много (разбирачи) тук бре...нека да ги светна поклонниците на Мадрид които плюят по премиерна на Каталуния Пучдемон,какво означава -Щом са освободени от съда без каквато и да е мярка -като задържане под стража,парична гаранция или подписка ,то значи белгийския съд смята Пучдемон и останалите му министри за Невинни.
22
7
 
6
 
! Отговори
До 19 преди 6 години
Ако Каталуня беше независима от Испания Пучдемон щеше да избяга в Каталуня вместо в Белгия.т.е. той приема, че няма независима Каталуня а има независима Белгия.
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подвеждащо заглавие, донякъде коригирано с подзаглавието. Ех тази трудна журналистика!
20
5
 
6
 
! Отговори
до 19 преди 6 години
Къде прочете че е Белгия го е обявила за невинен, единствено го освобождават на свободен режим докато тече делото по екстрадирането, а Испания иска екстрадирането поради това че не се е явил на изслушването т.е. предполага се че избягва сътрудничество с власта на Испания, заради това ,че опитва да скрие факти.т.е. на този етап дори Испания не го е обявила за престъпник, а като неявил се свидетел и евентуално предполагаем престъпник.Невинен до доказване на противното.Просто в етап на разследване
19
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА *** ДУПАРОУН СА ИЗВЪРШЕНИ В ИСПАНИЯ И САМО ИСПАНИЯ МОЖЕ ДА ГО СЪДИ ИЛИ СЪДА В ХАГА МЕЖДУНАРОДНИЯ!!!БЕЛГИЯ ОТГОВАРЯ САМО ЗА ЗАДЪРЖАНЕТО МУ И РЕШАВА ДАЛИ ДА Е В ПАНДЕЛАТА ИЛИ НА СВОБОДА ДОКАТО ТЕЧЕ ДЕЛОТО ЗА ЕКСТРАДАЦИЯ В ИСПАНИЯ!!!-------------ВЪПРОСЪТ С НЕЗАВИСИМОСТТА НА КАТУНИЯ Е ПРИКЛЮЧЕН :D СЕГА Е РЕД ТОЗИ И ОРТАЦИТЕ МУ ДА ГИ НАТИКАТ В ПАНДЕЛАТА!
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вера не става за журналист! А защо и очакваме да става, това не е журналистически сайт, а страничка, в която се пуска някакво съдържание, само и само балъчетата (сиреч ние) да им цъкат рекламите, които те затрупват отвсякъде
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо е актуално за нас Българите ли питат някои-защото мразиме фашистите и нашия включително,а ни предстои да поемем председателство на ЕС и тогава да видиме от Гроб какво ще избират.
16
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 19не, съдът не е признал нищо, просто Вера иска това да си мислиш.Делото по екстрадацията едва сега започва, просто докато тече са преценили да не го задържат в панделата.
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Верчето днес е в силата си :)Каква свобода?! Това беше очаквано, Белгия все още не е взеле решение за екстрадиране и до самото дело трябва да прецени къде да държи подсъдимите, дали да ги задържи под ключ или да ги пусне под домашен арест. избрали са второто, което беше очаквано! Пучдемон е политик, който няма къде да отиде. Каква е тая мания да правите от новните сензации и скандали?! Ти да не си работила във вестник ШОК до скоро?
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Царя фашист и неговите братовчеди франкисти в Мадрид -ряпа да ядат.Сега излезе и факта,че жената която работи в дома му в Барселона е българка и му върти бг.баници и мусака.Българите мразиме испанските франкисти както и нашия Цар фашист.
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-жа Вера К. Александрова престанете да ни крадете Новините от БТА , като не можете да пишете поне не нанясайте щети на други Медии.Главен секретарЕвелина АндрееваТел. 9262 252e_andreeva***bta.bg
12
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В СЪБОТА СЕ ВДИГНАХА И БАСКИТЕ В ПОДКРЕПА НА КАТАЛУНИЯ И СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ЗАЛЯХА ПЛОЩАДИТЕ В БИЛБАО В ПОДКРЕПА НА КАТАЛУНЦИТЕ И ЗА НЕЗАВИСИМОСТ ОТ МАДРИД.КОЛКОТО И ДА СЕ НАПЪВАТ ОТ МАДРИД РАБОТАТА Е ЯСНА ИСПАНИЯ В ТОЗИ И ВИД Е ПРИКЛЮЧЕНА.