Барселона иска: Освобождаване на "политизатворниците"

Привърженици на независимостта на Каталуния пак на протест
8 ное 2017 20:26, Петя Славова
27
Барселона иска: Освобождаване на "политизатворниците"
Снимка: БТА

Около 8000 привърженици на независимостта на Каталуния се събраха днес на централния площад "Сантяго" (Свети Яков) в Барселона в знак на протест срещу ареста на министри от сваленото регионално правителство и активисти, предаде ТАСС, като се позова на агенция "Европа прес".

Още по темата

Основен призив на демонстрантите бе за "освобождаването на политически затворници". Проявата е част от днешната вълна от стачки и демонстрации в цяла Каталуния. Заради протестите в Барселона бе ограничен достъпът на туристи до катедралата "Саграда фамилия" (Светото семейство) - една от архитектурните забележителности на града, пише БТА.

Асошиейтед прес съобщи за неколкохилядна демонстрация пред сградата на регионалното правителство. Членът каталунското Национално събрание Агусти Алкоберо каза пред множеството, че арестите са "атака срещу демокрацията и унижение" за каталунския народ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами на площад Сантяго няма как да се съберат повече от 5-8 хиляди. Толкова му е капацитета.Това не ви е площада пред Ал.Невски, където зорошко-дедерастките медии на времето бяха написали че е имало 50 хиляди, което преизчислено означава че на 1 кв.м е имало по 85 човека.
23
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато не се вдигнат с оръжие в ръка срещу испанския агресор, никаква независимост няма да видят.
22
2
 
8
 
! Отговори
Б преди 6 години
еврейската върхушка, която управлява така наречения Европейски Съюз, все по-често и все по-брутално репресира политици и хора, който възстават срещу античовешките "ценности" и безнраствената и лицемерна политика провеждана от така наречената Европейска Комисия.Бруталната разправа срещу законно избраните лидери на Каталуня е само началото скоро ще видите истиското лице на световния лихварски еврейски заговор !
21
2
 
5
 
! Отговори
До Конституция Франк преди 6 години
Испанската конституция е приета след смъртта на Франко, недей да бълваш глу пости ! И тъкмо от Каталуния е получила най-голяма подкрепа в този си вид.
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Последните анкети дават на Пучдемоновата партия 14 -15 депутати в 135 местния парламент. Упадъкът й е за сметка на засилването на крайнолевите, на чегеваристите. Именно те ще му видят сметката на Пучи, заради недостатъчна революционност!Левите много обичат да се избиват едни други!
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КВА СТАНА ТЯ ? ДЕМОКРАЦИЯ И ПОЛИТЗАТВОРНИЦИ . НЕЩО ЯКО СЕ ОЦАПА . И ЗА СВЕДЕНИЕ В КОСОВО ИМАШЕ ,,АЛБАНСКИ ,,РЕФЕРЕНДУМ 1991 ГОДИНА .КРИЕХА СЕ И ГЛСУВАХА ПО КЪЩИ ,КРЪЧМИ И ПОЛИЦИЯТА ПОТУПВАШЕ ,АРЕСТУВАШЕ И ПОСЛЕ ГИ ПУСНАХА .ДАЖЕ И ОСЪДЕНИ НЯМАШЕ . НЕ КАТО В ДЕМОКРАТИЧНА ИСПАНИЯ, КЪДЕТО ПРЕБИХА И ОКЪРВАВИХА ХИЛЯДИ
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 800 000 първоначално протестиращи ,сега останаха 8 000 .Това е сериозно разпръскване на електората.Което говори че електората беше хванат импулсно на вълната.Но не е готов за борба.т.е борбата за независимост не е народната воля а волята на политиците които са уцелили момента.Но психологически народа не е готов да продължава тяхната кауза,за независимост винаги народа е давал много жертви, независимо на коя държава.Трябвало е поне да поманипулират месното населие от години за каузата, за да я
17
6
 
3
 
! Отговори
Конституция Франко преди 6 години
Конституцията е от времето на Франко и ЕС застава на страната на закона. При нас си беше Димитровската и Живковската конституция и за неспазването й поддръжниците на монархо-фашизма си изтърпяваха наказанията съвсем законно, то май така се получава! А сега реват, че са били репресирани, ама законно!
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой признал признал, кой не признал не признал.И нашето Съединение отначало не е признато от нито една европейска държава, пък ей го на още го има. А специално Путин ще си го премести.
15
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавите признали Крим за руски: Беларус, Киргизстан, Афганистан, Северна Корея, Никарагуа, Венецуела, Куба, Сирия. ;DБЯХ НАПЪЛНО УБЕДЕН, ЧЕ СЕВЕРНА КОРЕЯ Е ПРИЗНАЛА КРИМ :DНАКРАТКО НИКОЙ НЕ Е ПРИЗНАЛ КРИМ КАТО ЧАСТ ОТ РУСИЯ И ТОВА И ТАКА ЩЕ СИ ОСТАНЕ!
14
4
 
7
 
! Отговори
пепи преди 6 години
8000 човека ли.Че те на тренировка на б отбора на барса ходят повече бре.
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БЕЙ! ПУТИН МОЖЕ ДА ЗАВЛАДЕЕ КОЙТО СИ ПОИСКА БЕЗ УКРАЙНА И АЗ ЩЕ ГО ОДОБРЯ!!!!ПРОСТО УКРАЙНА НЕ МОЖЕ ДА Я ЗАВЛАДЕЕ ЩОТО ИМА ПОДПИСАН ДОГОВОР , ЧЕ НЯМА ДА КРАДЕ ОТ ЗЕМЯТА НА УКРАЙНА 1994-ТА ГОДИНА!!!УКРАЙНЦИТЕ ИЗГОРИХА 20 ХИЛЯДИ КУЧИЩА ЖИВИ В ПОДВИЖНИ КРЕМАТОРИУМИ ЗАРАДИ ЕВРОПЕЙСКОТО ПО ФУТБОЛ ТЪЙ, ЧЕ ТЕ СИ ПЛАЩАТ ЗА ГРЕШКИТЕ :D
12
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОСОВО ОБЯВИ ВОЙНА НА СЪРБИЯ!!! ТАКА СЕ ПРАВИ АКО ИСКАШ ДА СЕ ОТДЕЛИШ!!А НЕ С ГОЛИ ПРОТЕСТИ КАТО КАТУНЦИТЕ !!!ИЗОБЩО НЕ ИМ ДРЕМЕ НА КАТУНЦИТЕ ЗА НЕЗАВИСИМОСТТА ЩОМ 80 ГОДИНИ НЕ СА ПОВДИГНАЛИ ВЪПРОСА ИЗОБЩО!
11
4
 
7
 
! Отговори
Б преди 6 години
еврейския ви световен ред се разпада !скоро и вие гнусни лихвари ще си получите заслуженото !
10
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За Чечня не може,там глави се рязаха ,ама за Каталуня можеее,там за два шамара скандал стана,що бе путинистка ииизззмет
9
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БКОСОВО НЕ Е ОТВОЮВАНО ОТ СЪРБИЯ !! КОСОВО Е ПОДАРЕНО НА СЪРБИЯ СЛЕД РАЗПАДА НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ ТАКА КАКТО И МАКЕДОНИЯ БЕШЕ ПОДАРЕНА НА СЪРБИЯ!!!КОСОВО Е В ПЪЛНОТО СИ ПРАВО ДА СЕ ОТДЕЛИ ЩОМ СЕ Е ПРИСЪЕДИНИЛО КЪМ СЪРБИЯ ДОБРОВОЛНО БЕЗ ВОЙНА!!!!КАТУНСКА КРАТУНИЯ Е ЗАВЛАДЯНА И С РЕФЕРЕНДУМИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТДЕЛИ!! АКО ИСКАТ ОТДЕЛЯНЕ ДА ОБЯВЯТ ВОЙНА!И ОНОВА ЖИВОТНО ПРЕДИ МЕНЕ ДА НЕ ПИШЕ ГЛУПОСТИ !!!КОСОВО НИКОГА НЕ Е ПРОВЕЖДАЛО РЕФЕРЕНДУМ ЗА НЕЗАВИСИМОСТ!
8
7
 
13
 
! Отговори
Б преди 6 години
наглост, лицемерие и двойни и тройни стандарти !защо референдума в Косово, проведен под дулата на Американския агресор, да е законен а референдума в Каталуня - не ?ако Испанския сатрап има право чрез сила да пречи на Каталуня да стане независима държава, то тогава защо Путин да няма право да окупира бившите републики !?
7
5
 
14
 
! Отговори
Аха преди 6 години
Барселона 8000 жители ли има, мислех че са повече.
6
11
 
9
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Ако бяха политически затворници, щяха да са ги затворили още преди години, и не само тях ! В момента просто ще отговарят за престъпване на законите и конституцията. Испания е демократична и законова държава, всички опити да се твърди обратното са жалък фарс !
5
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КРИМ МОЖЕ ДА Е НЕЗАВИСИМА ЧАСТ ОТ УКРАЙНА!!! НО КРИМ НЕ МОЖЕ ДА Е ЧАСТ ОТ РУСИЯ!!!РУСИЯ Е ПОДПИСАЛА, ЧЕ НЯМА ДА КРАДЕ ОТ ЗЕМЯТА НА УКРАЙНА ПРЕЗ 1994-ТА ГОДИНА!!! В ЗАМЯНА Е ПОЛУЧИЛА ЦЯЛОТО ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ НА УКРАЙНА!РУСИЯ Е ПРЕСТЪПНИК И МАСОВ УБИЕЦ НА ХРИСТИЯНИ И ТАКЪВА ЩЕ СИ ОСТАНЕ ЗАВИНАГИ!!!