Барселона иска: Освобождаване на "политизатворниците"

Привърженици на независимостта на Каталуния пак на протест
8 ное 2017 20:26, Петя Славова
27
Барселона иска: Освобождаване на "политизатворниците"
Снимка: БТА

Около 8000 привърженици на независимостта на Каталуния се събраха днес на централния площад "Сантяго" (Свети Яков) в Барселона в знак на протест срещу ареста на министри от сваленото регионално правителство и активисти, предаде ТАСС, като се позова на агенция "Европа прес".

Още по темата

Основен призив на демонстрантите бе за "освобождаването на политически затворници". Проявата е част от днешната вълна от стачки и демонстрации в цяла Каталуния. Заради протестите в Барселона бе ограничен достъпът на туристи до катедралата "Саграда фамилия" (Светото семейство) - една от архитектурните забележителности на града, пише БТА.

Асошиейтед прес съобщи за неколкохилядна демонстрация пред сградата на регионалното правителство. Членът каталунското Национално събрание Агусти Алкоберо каза пред множеството, че арестите са "атака срещу демокрацията и унижение" за каталунския народ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
8
 
11
 
! Отговори
БАЙ КРАТУН преди 6 години
СВОБОДА ЗА КРАТУНИЯ ! СВОБОДА ЗА КРАТУНИЯ!!!ВСЕКИ КРАТУНСКИ КАТУН ПО СВЕТА ТРЯБВА ДА СЕ ОТДЕЛИ И ДА СИ НАПРАВИ СОБСТВЕНА ДЪРЖАВА КАТО ОТКРАДНЕ ЗЕМЯ ОТ ДЪРЖАВАТА В КОЯТО Е :DСВОБОДА ЗА КАТУНКРАТУНИЯ!!!
3
16
 
12
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Видяхте ли я евроатлантическата "демокрация" !?Бой на бременни жени и старци, само защото искат да гласуват на референдум.Политически арести на инакомислещите ...Евала, господа евроатлантически "демократи" !
2
12
 
6
 
! Отговори
в."НЕЗАВИСИМОСТ преди 6 години
СВОБОДА ЗА "НЕЗАВИСИМАТА РАЗГРАДСКО-КЪРДЖАЛИЙСКА РЕПУБЛИКА"!!!!
1
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сепаратистите издишат. Пучи избяга, а Рахой примката затяга!Независимост с референдуми не се прави. Трябва бой, кръв, пот и сълзи.И да го няма член 155 от конституцията.