Британски министър - заплашен с уволнение!

Положението на Тереза Мей - трудно след сексуалния тормоз и Brexit
8 ное 2017 22:00, Петя Славова
12
Британски министър - заплашен с уволнение!
Снимка: БТА

Още един министър от британското правителство е заплашен от уволнение заради тайни срещи с израелски лидери, предаде Франс прес.

Агенцията отбелязва, че това усложнява допълнително положението на премиерката Тереза Мей, която вече има сериозни проблеми със скандала за сексуален тормоз и Brexit.

Министърката за международното развитие Прити Пател беше извикана при Мей, за да даде обяснения. Това наложи тя да прекъсне обиколката си в Африка, която започна едва вчера, и да се върне в Лондон.

Ако Пател подаде оставка, тя ще е вторият напуснал британски министър за една седмица след този на отбраната Майкъл Фалън, който се оттегли на 1 ноември заради замесването си в скандала за сексуален тормоз, разтърсващ политическата класа, посочва Франс прес.

В понеделник британската министърка за международното развитие се извини за срещите си с израелски лидери, сред които и премиерът Бенямин Нетаняху, по време на почивка през август. Британското правителство не било уведомено предварително за срещите и на тях не са присъствали други негови представители. Пател е била придружавана от Стюарт Полак, почетен председател на произраелската лобистка група "Консервативни приятели на Израел".

След като беше подложена на натиск, в понеделник британската министърка за международното развитие заяви пред премиерката, че е говорила за възможността за финансиране на хуманитарната помощ, оказвана на ранени сирийци на Голанските възвишения, чиято окупация от Израел не е призната от Великобритания. Пател само бе порицана от Мей, пише БТА.

Британски медии обаче твърдят, че министърката е укрила някои факти, което може да принуди премиерката да я уволни. Смята се, че в признанията си Пател не е обяснила, че тази помощ предвижда финансиране на израелската армия, която вече позволи евакуирането на над 3100 ранени към израелски болници.

Британската министърка за международното развитие не е признала и за среща с израелския министър на вътрешната сигурност Гилад Ердан, състояла се през септември. Ердан обаче публикува в Туитър своя снимка с Пател в Лондон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са войници от ИДИЛ, Израел ги приема да ги лекува.Умерени бунтовници-само те убиват, без да ти режат главата са те.Сега разбрахте ли кой има интерес от ИДИЛ?
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
прити пател :):) 100% първа брат'чедка на кралицата, ама от ония, по-тъмничките :)
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"израелската армия позволи евакуирането на над 3100 ранени към израелски болници."===========================Ранените откровени джихадисти ли са, умерени терористи ли са? На кого позволи евакуирането на ранени от сирийска територия? На Асад ли?
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В сайта на ВВС пише, че е подала оставка и се цитира писмото за напускане, а тука още го чакат. На кого да вярва човек?
7
5
 
16
 
! Отговори
,,гнездо на змии,, преди 6 години
смрад от Англия на хомоскандали проституция и ,,чадъри на злото,, ,,змиарник,, е англия
6
5
 
6
 
! Отговори
,,чадъри,, ,,глобал, преди 6 години
,,с бежанците от нигер,, като се връща от африка ,,да не е замесена,, ,,бежанска вълна,, ,,канална проституция,,
5
2
 
3
 
! Отговори
нормално преди 6 години
всичко се знае
4
1
 
8
 
! Отговори
секс афери преди 6 години
много похотливи се разхождат в британските институции
3
5
 
14
 
! Отговори
Sv преди 6 години
Хората подават оставки за дреболии, а у нас за плюене по народа се правят на луди.
2
1
 
10
 
! Отговори
Smalling ba преди 6 години
Британите мноого взеха си МИРИШАТ напослено! Ама ВОНЯТ!!!
1
1
 
7
 
! Отговори
аз преди 6 години
Вече си подаде оставката.