Цифровите умения - важни. А само 37% в Европа ги имат

Мария Габриел представи приоритетите на ЕК в дигиталната икономика
10 ное 2017 17:33,
35
Цифровите умения - важни. А само 37% в Европа ги имат
Мария Габриел. Снимка: БТА

Само 37% от активното население на Европа имат основни цифрови умения. Това коментира еврокомисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел в Народното събрание след среща с парламентарните комисии.

На нея тя представи основните приоритети и решения, които ще се взимат от ЕК за цифровата икономика.

"43 са инициативите на ЕК в областта на цифровата икономика и общество. 24 от тях са законодателни, само 6 обаче са с приключили преговори. С нашето европредседателство имаме уникален шанс част от тези 18 инициативи да бъдат с ускорен ритъм", обясни Мария Габриел.

Тя обясни, че след месец стартира нова инициатива за трансграничен стаж с продължителност 4-5 месеца в областта на цифровите технологии за около 5-6 хиляди европейски студенти.

"Искаме да привлечем не IT специалисти, а студенти от областта на хуманитарните и социалните науки, за да им дадем възможност за добавена стойност в тяхната автобиография", обясни еврокомисарят.

Мария Габриел каза и че по време на европредседателството ще развива идеята си за безплатен безжичен интернет и на територията на Западните Балкани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
iunker преди 6 години
ox na dqda diteto boc
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва дежурно да си искамеоставката на герберския началникзащото е безумно да бъдетърпян. Юнкер му казал чеискали жена за комисарка иБойко веднага я намира.А дали е правилно по пол да сеназначават еврокомисари?Но Бойко е изпълнителен не екато Орбан или Шидло, коитосе грижат респ. за Унгария и Полша.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
CHUDQ SE TOVA SYSCHTESTVO NOVIQT NI ES SEKS KOMISAR DALI SCHTE SVYRSCHI ZA 5 STOTINKI POLZA ZA BYLGARIQ PEZ CQLATA SI SLUJBA?
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
NA KOI MU DREME ZA CIFROVITE BYLNUVANIQ NA EDNA KALINKA LIUBIMKA NA DEDKOVCITE PEDOFILI OT BRUIKSLE
25
1
 
1
 
! Отговори
хасан преди 6 години
Щъркел
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дигитална икономика, а обществените поръчки - на хартия, за да могат да подменят документите...
23
1
 
6
 
! Отговори
eurogay преди 6 години
отвратително същество
22
1
 
12
 
! Отговори
1 преди 6 години
Извинявам се, че го пиша, но тази за мен е безкрайно не -умна !!Измисля г.лупост след г.лупост. Ето първите две в списъка ми:1. Ще определя коя новина е фалшива или не. Т.е. ще прави министерство на истината.2. Ще раздава ваучери за интернет. Уникум !
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе,там в брюкселската клоака,все тъпомерни извращения ли се изпращат?!Как може тази "кудкудякаща" ***,така обилно да ръси простотии и ние всички,дето ревем,че не сме ***,приемаме покорно това?!Тази *** не може да различи боравене с цифри( от 0 до 9),с умение да се усвоява боравене и прилагане на дигитални технологии,основани на работа и даже създаване на софтуер!!!И за цялото това малоумие,плодовете от което ни се натрисат,гъ-гъ-жата получава хиляди евро!Е,не сме ли ***????!!!!
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КУМИЦАТА НА ЮНКЕР МНОГО ГИ РАЗБИРА ТЕЗИ РАБОТИ
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"След месец стартира нова инициатива за трансграничен стаж с продължителност 4-5 месеца в областта на цифровите технологии за около 5-6 хиляди европейски студенти."Е, па, нали се цифровизираме. Направете го ON LINE. Ама нали трябва да се изхарчат едни пари...
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цифровите умения не могат да компенсират човешките качества. Те са най-важни и най дефицитни. Разбра ли, тетке?
17
1
 
12
 
! Отговори
тълковен речник преди 6 години
Цифрови умения - да изписваш цифри с език .Една тълкувателка броди из ЕС ...
16
4
 
4
 
! Отговори
Спасявайте децата преди 6 години
За обсебването ползват освен нагло престъпни НЕЗАКОННИ камери внедрени от корумпирани престъпници вкл от МОН и екрани облъчващи децата в закусвални и другаде.вижте в Плевен в Сторгозия до математическата гимназия закусвалня с черен високовреден облъчващ телевизор..Две секунди стигат за повреждане на всяка жертва влизаща в закусвалнята вкл на *** и червеи в телата на деца и възрастни..
15
1
 
5
 
! Отговори
Затворет е училищата преди 6 години
Ако огледате милиони деца от ясли,градини и училища тежко повредени от нагло престъпна педофилска видео терор техника ще видите групи момчета обсебени обемно с искривени погледи..педофили с е опитват д а ги направят пясивни гейове с дигитално обсебване..
14
1
 
5
 
! Отговори
Не на ДИГИТАЛИЗАЦИЯ преди 6 години
АмАн от нагли наркомани на власт подава несъзнателно дамата на снимката..ТН дигитализация позволява на нагли престъпници да увреждат милиарди хора едновременно вкл с обемно обсебващи или зомбиращо блокиращи всякаква съпротива на нагло престъпни решения клипове по телевизиите.
13
2
 
12
 
! Отговори
Ами, преди 6 години
Женицата просто си намира работа. Хилядарките трябва да се оправдаят. Иначе....разтяга локуми. Абе......то се е видяло...
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
,,Торнадото'' беше класи над това същество :-)
11
0
 
17
 
! Отговори
Иван преди 6 години
А защо не чапла с гъби!
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За тая може да се напишат само три думи: Орел с ориз!