750 000 в Барселона: Свобода за лидерите на Каталуния!

Митингът е свикан от подкрепящи независимостта организации
47
750 000 в Барселона: Свобода за лидерите на Каталуния!
Снимка: Reuters

Около 750 000 души участваха в протеста в Барселона в събота вечер. Хората настояваха за освобождаването на арестуваните членове на отстраненото каталунско правителство.

Митингът е организиран от неправителствени организации, подкрепящи независимостта на региона, съобщи AFP, цитирана от "Фокус".

По време на протеста се чуваха призиви "свобода за политическите затворници".

Осем души от регионалното каталунско правителство се намират в ареста. Срещу тях бяха повдигнати обвинения в организиране на бунт, отцепване и злоупотреба с обществени средства.

Други шест души бяха освободени след заплащане на гаранция.

Бившият председател на Женералитета Карлес Пучдемон се намира в Белгия, срещу него има издадена европейска заповед за арест.

Очаква се съда в Брюксел да реши дали да го предаде на властите в Испания.
 


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
4
 
! Отговори
пешо бирата преди 1 година
Косово цъфти. Мда сърбите им пречели. Всички косовари си седят у европа и не искат да се връщат, че за кво искахте държава бе кюмюри. Каталунските *** от пренасищане и безпроблемност си търсят такиви. Те хранели испания, не бе света хранят
31
2
 
8
 
! Отговори
Морски преди 1 година
Свобода за Каталуня!!!Не на фашисткия Евросъюз.
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 41
Ако е така това означава разделение на испанките народи разбирай народите от испанската земя–земята на края на света от римски ,Народите винаги са живели на тази земя-в което се обединяват заедно и основат единна държава,поради това че мюсоманите имат апетит към тази земя, те и сега имат , тази земя е път към Европа от векове, Ако се разпадне Испания , това е добре дошло за Арабския свят.Т.е. каталуния може да разчита на финансиране от там, Важно е да намериш правилния спонсор.
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 41

Да в Косово имаше въоръжен конфликт,Както казваш в Косово може.
В Каталуния не може, още не са се въоръжили а само си развяват знамена, но все пак има време и в Косово не станаха нещата за един ден, има време да Вземат оръжията и да търсят реална независимост,Дали това че Косово са мюсюлмани и за това им е по-лесно да вземат оръжието да търсят независимост, възможно е да си прав а може би не .
28
9
 
1
 
! Отговори
браво преди 1 година
на каталунците сега когато европа е застрашена от мюсюлмзанските нашествия те разграждат една силна християнска държава и улесняват окупаторите колко пари плащат саудитците на Пучдемон явно не са малко
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече се обмисля промяна на конституцията. Пучдемон пусна бримка на испанския чорап и той започна да се разплита. духът е вън от бутилката и кастилците няма да могат да го върнат.
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи за Косово може? А за Каталуния защо не може? Защото не са мюсюлмани?
25
0
 
5
 
! Отговори
hdjxksnnxf преди 1 година
Такива работи без кръв не стават. Един избягал, пет арестувани и седем уплашени. Историята иска по-висока цена. По селските събори жертвите са повече. Няма да я бъде.
24
1
 
8
 
! Отговори
Идеалист преди 1 година
Еропейските ръководители са политически шизофреници. От една стрна искат региони в Европа от друга страна, когато някой реши да направи реаленю такъв икономически регион го арестуват. Най-доброто решение е да втоматично Каталуня да остне член на ЕС.
23
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 42

Площада събира много повече хора ! А има и доста хора които са дошли не да подкрепят отцепването ,а да го критикуват ,както направи кметицата на Барселона и се изказа против отцепването !
22
1
 
4
 
! Отговори
42 преди 1 година
До 36
А ти мислиш ли, че всички могат да дойдат на площада в Барселона.
21
15
 
5
 
! Отговори
да живее Испания преди 1 година
Само в Барселона живеят над 2 милиона души , а в цяла Каталуния живеят над 6 милиона души ! По броя на дошлите на този митинг разбираме ,че привържениците на отцепването са едва 1/10 от населениета на Каталуния ! А и вероятно повечето от дошлите не са дошли в подкрепа на отцепването , а в подкрепа на запазването на мира в страната !
20
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво стана бе зорошчета.
Нали уж бяха 8 000 човека.
Плаши ли ви цифрата.
19
9
 
21
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 1 година
А, сега какво ще кажат бюрократите от Брюксел ?!
Тези протестиращи хора съществуват ли или изобщо не съществуват според Брюксел ?
Тяхната воля трябва ли да бъде чута ?
Европейският съюз заедно със своите атлантически съюзници ни върнаха в мракобесните времена на политическите гонения, когато в затвора се вкарваха хора заради политическите им убеждения.
Факт !
18
4
 
4
 
! Отговори
До 24 преди 1 година
Е на тебе кофти ли ти е, че баща ти те е изпльокал на сламата в обора, а майка ти те е събрала с лъжицата от там. Затова ли приличаш на теле?
17
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 26

Госп'ин великия бълГЕЙрин дали знае, че цялото население на великия бълГЕЙрски бантустан е колкото два квартала на царския град, икономиката му е колкото годишния оборот на един средно-голям турски супермаркет и въорежените му сили са сравними само с местните ловджийски дружини?! Но ако настояваш да вдигнеш бълГЕЙрския триколорник в центъра на Истанбул, заповядай когато обратните парадират и си развявай байрака колкото си искаш.
16
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 19

Ако днес някъде по света стане нещо подобно - малoyмни мъже да вдигната въстание срещу която и да е държава, и след това ползват жените и децата като човешки щит и се крият зад тях, не вярвам някой да ги обяви за герои! Напротив, такова деяние дори в африканските джунгли се счита за престъпление, но не и в балканския бантустан булГЕЙристан - там такива изрoди ги обявяват за герои!!
15
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 19

Ако днес някъде по света стане нещо подобно - *** мъже да вдигната въстание срещу която и да е държава, и след това ползват жените и децата като човешки щит и се крият зад тях, не вярвам някой да ги обяви за герои! Напротив, такова деяние дори в африканските джунгли се счита за престъпление, но не и в балканския бантустан булГЕЙристан - там такива изрoди ги обявяват за герои!!
14
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който е чел безпристрастно историческите факти,ще види,че грешно ,да се поставят Левски и Ботев заедно на един пиедестал.Левски и да има някой прегрешения,като всеки човек,все пак е отдал младините си ,да обикаля България и организира комитети за бъдещо въстание.Ботев,ако не е писал стихове ,въобще нямаше ,да е толкова известен.Можеби с това ,че начело на 200 човека ,за отрицателно време четата му е разбита,няма такъв случай в БГ чети през турско време.
13
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой от съвременниците на "апостола" не беше и чувал за т.нар. комитети. Повечето го знаеха като рекетьор и обирджия. Такива му бяха и аверите. По-късно възникна идеологическата нужда от "герои".