750 000 в Барселона: Свобода за лидерите на Каталуния!

Митингът е свикан от подкрепящи независимостта организации
11 ное 2017 22:45,
47
750 000 в Барселона: Свобода за лидерите на Каталуния!
Снимка: Reuters

Около 750 000 души участваха в протеста в Барселона в събота вечер. Хората настояваха за освобождаването на арестуваните членове на отстраненото каталунско правителство.

Митингът е организиран от неправителствени организации, подкрепящи независимостта на региона, съобщи AFP, цитирана от "Фокус".

По време на протеста се чуваха призиви "свобода за политическите затворници".

Осем души от регионалното каталунско правителство се намират в ареста. Срещу тях бяха повдигнати обвинения в организиране на бунт, отцепване и злоупотреба с обществени средства.

Други шест души бяха освободени след заплащане на гаранция.

Бившият председател на Женералитета Карлес Пучдемон се намира в Белгия, срещу него има издадена европейска заповед за арест.

Очаква се съда в Брюксел да реши дали да го предаде на властите в Испания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
4
 
! Отговори
пешо бирата преди 6 години
Косово цъфти. Мда сърбите им пречели. Всички косовари си седят у европа и не искат да се връщат, че за кво искахте държава бе ***. Каталунските *** от пренасищане и безпроблемност си търсят такиви. Те хранели испания, не бе света хранят
25
2
 
8
 
! Отговори
Морски преди 6 години
Свобода за Каталуня!!!Не на фашисткия Евросъюз.
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 41Ако е така това означава разделение на испанките народи разбирай народите от испанската земяземята на края на света от римски ,Народите винаги са живели на тази земя-в което се обединяват заедно и основат единна държава,поради това че мюсоманите имат апетит към тази земя, те и сега имат , тази земя е път към Европа от векове, Ако се разпадне Испания , това е добре дошло за Арабския свят.Т.е. каталуния може да разчита на финансиране от там, Важно е да намериш правилния спонсор.
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 41Да в Косово имаше въоръжен конфликт,Както казваш в Косово може.В Каталуния не може, още не са се въоръжили а само си развяват знамена, но все пак има време и в Косово не станаха нещата за един ден, има време да Вземат оръжията и да търсят реална независимост,Дали това че Косово са мюсюлмани и за това им е по-лесно да вземат оръжието да търсят независимост, възможно е да си прав а може би не .
22
9
 
1
 
! Отговори
браво преди 6 години
на каталунците сега когато европа е застрашена от мюсюлмзанските нашествия те разграждат една силна християнска държава и улесняват окупаторите колко пари плащат саудитците на Пучдемон явно не са малко
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече се обмисля промяна на конституцията. Пучдемон пусна бримка на испанския чорап и той започна да се разплита. духът е вън от бутилката и кастилците няма да могат да го върнат.
20
0
 
5
 
! Отговори
hdjxksnnxf преди 6 години
Такива работи без кръв не стават. Един избягал, пет арестувани и седем уплашени. Историята иска по-висока цена. По селските събори жертвите са повече. Няма да я бъде.
19
1
 
8
 
! Отговори
Идеалист преди 6 години
Еропейските ръководители са политически шизофреници. От една стрна искат региони в Европа от друга страна, когато някой реши да направи реаленю такъв икономически регион го арестуват. Най-доброто решение е да втоматично Каталуня да остне член на ЕС.
18
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 42Площада събира много повече хора ! А има и доста хора които са дошли не да подкрепят отцепването ,а да го критикуват ,както направи кметицата на Барселона и се изказа против отцепването !
17
1
 
4
 
! Отговори
42 преди 6 години
До 36А ти мислиш ли, че всички могат да дойдат на площада в Барселона.
16
15
 
5
 
! Отговори
да живее Испания преди 6 години
Само в Барселона живеят над 2 милиона души , а в цяла Каталуния живеят над 6 милиона души ! По броя на дошлите на този митинг разбираме ,че привържениците на отцепването са едва 1/10 от населениета на Каталуния ! А и вероятно повечето от дошлите не са дошли в подкрепа на отцепването , а в подкрепа на запазването на мира в страната !
15
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кво стана бе зорошчета.Нали уж бяха 8 000 човека.Плаши ли ви цифрата.
14
9
 
21
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
А, сега какво ще кажат бюрократите от Брюксел ?!Тези протестиращи хора съществуват ли или изобщо не съществуват според Брюксел ?Тяхната воля трябва ли да бъде чута ?Европейският съюз заедно със своите атлантически съюзници ни върнаха в мракобесните времена на политическите гонения, когато в затвора се вкарваха хора заради политическите им убеждения.Факт !
13
4
 
4
 
! Отговори
До 24 преди 6 години
Е на тебе кофти ли ти е, че баща ти те е изпльокал на сламата в обора, а *** те е събрала с лъжицата от там. Затова ли приличаш на теле?
12
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 26Госп'ин великия бълГЕЙрин дали знае, че цялото население на великия бълГЕЙрски бантустан е колкото два квартала на царския град, икономиката му е колкото годишния оборот на един средно-голям турски супермаркет и въорежените му сили са сравними само с местните ловджийски дружини?! Но ако настояваш да вдигнеш бълГЕЙрския триколорник в центъра на Истанбул, заповядай когато обратните парадират и си развявай байрака колкото си искаш.
11
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който е чел безпристрастно историческите факти,ще види,че грешно ,да се поставят Левски и Ботев заедно на един пиедестал.Левски и да има някой прегрешения,като всеки човек,все пак е отдал младините си ,да обикаля България и организира комитети за бъдещо въстание.Ботев,ако не е писал стихове ,въобще нямаше ,да е толкова известен.Можеби с това ,че начело на 200 човека ,за отрицателно време четата му е разбита,няма такъв случай в БГ чети през турско време.
10
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой от съвременниците на "апостола" не беше и чувал за т.нар. комитети. Повечето го знаеха като рекетьор и обирджия. Такива му бяха и аверите. По-късно възникна идеологическата нужда от "герои".
9
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 5 За Ботев си абсолютно прав,да добавим,че преди ,да се качи на кораба ,,Радецки",няма и 1ден хайдуклук,като изключим кръчмарските изцепки във Влашко.Има и един факт,който се премълчава,плана и организацията за минаване отатък Дунава с кораби е на П.Хитов,които ,след като разбира,че въстанието е пред провал отказва ,да поведе младежите на заколение,но Ботев и някой луди глави успяват да прелъжат повечето ,да тръгнат да освобождават България.Скоро след това се сблъскват с действителноста.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 5 анонименМнението на цветнокожи не е меродавно. Питай онази, която те роди.PS. И нали знаеш , може да съм татко ти , един от многото. Пич!
7
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 5Майко мила!Наистина ли има изтрещели нбългари,който мислят като този ***?