750 000 в Барселона: Свобода за лидерите на Каталуния!

Митингът е свикан от подкрепящи независимостта организации
11 ное 2017 22:45,
47
750 000 в Барселона: Свобода за лидерите на Каталуния!
Снимка: Reuters

Около 750 000 души участваха в протеста в Барселона в събота вечер. Хората настояваха за освобождаването на арестуваните членове на отстраненото каталунско правителство.

Митингът е организиран от неправителствени организации, подкрепящи независимостта на региона, съобщи AFP, цитирана от "Фокус".

По време на протеста се чуваха призиви "свобода за политическите затворници".

Осем души от регионалното каталунско правителство се намират в ареста. Срещу тях бяха повдигнати обвинения в организиране на бунт, отцепване и злоупотреба с обществени средства.

Други шест души бяха освободени след заплащане на гаранция.

Бившият председател на Женералитета Карлес Пучдемон се намира в Белгия, срещу него има издадена европейска заповед за арест.

Очаква се съда в Брюксел да реши дали да го предаде на властите в Испания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 3 И по времето на Левски и Ботев ,Каталуния се е борела за независимост .Сегашни времена изключват подобни прояви.На изборите следващият месец ,каталунските жители имат прекрасна възможност ,да подкрепят партиите искащи отделяне или повече автономия на областа.Само ,да не стане ,като преди ,да спечелят с минимално мнозинство!
5
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 3Каталунците са цивилизовани хора за разлика от балканските диви ***, българите! Затова надали ще тръгнат да по следите на разбойник, ракетьор и детеубиец като Левски, мързелив пияница като Ботев, който е зарязал младата си жена и невръстното си дете и запрашил из влашко, защото чул че там виното е по евтино и от водата. Да не говорим за чисти разбойници като Караджата, Бенковски и пр. разбойници. Това ще е винаги разликата между цивилизования човек и балканския дивак българина.
4
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За Единна Испания!ПучДемон - в затвора!
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За тая работа трябват луди глави- Левски, Ботев, Бенковски, Караджата и всички подобни тям. Свободата иска кръв не само декларации- справка Щатите от Юга, а след това дълго време да те признаят, справка нашето Съединение
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми те един по един започнаха да се кълнат в испанската кунституция,нямат накъде да бягат след като председателката на парламента сама си каза,че било всичко на майтап зада отърве затвора.
1
2
 
9
 
! Отговори
цъцъ преди 6 години
Чиста проба седе растия! Ще си чукат главите после, а пък техния Гаргамел ще си направи фондация.... ..ааа и лаборатория"!