Индустриалните държави – пример за екология, иска Меркел

2000 протестираха в Бон за промяна в политиката за климата
12
Индустриалните държави – пример за екология, иска Меркел
Снимка: Reuters

Промишлено развитите страни трябва бъдат модели за подражание в областта на климатичните промени, като насърчават политики, защитаващи работните места.

Това заяви обяви делегатите на международна конференция за климата германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от ДПА и БТА.

Не печелим нищо дори ако всички стоманодобивни заводи, алуминиеви фабрики и медни топилни напуснат страната ни и отидат някъде, където екологичните разпоредби не са толкова строги, каза Меркел във видеообръщение към конференцията за климатичните промени на ООН в Бон.

Канцлерката добави, че целта от 2015 година покачването на световните температури да бъде сведено под 2 градуса по Целзий няма да бъде изпълнена, ако сегашната тенденция продължи.

Отговорността за стъпки към промяна е в ръцете на индустриалните държави, които трябва да въвеждат иновации, каза Меркел.

Около 2000 протестиращи в Бон, някои облечени в костюми на фона на началото на карнавалния сезон, настояха за промяна на политиката за климата.

"Меркел не постигна целта за опазване на климата", гласеше един от плакатите на демонстрантите.

Конференцията за климата, с 25 000 участници от близо 200 страни, не може да постигне никакъв напредък, каза една от протестиращите. По думите й категорично е нужен натиск от улицата.
 


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
И.Б. преди 1 година
През декември тази година изтича договорът за употребяване на пестицида и геноцида "глифозат" в селското стопанство, унищожил повече от 50% жив природен материал и разболял деца в утробата на майките им. Концернът Монсанто обаче иска да даде под съд Европа, ако европейският парламент не удължи срока за употребата на тази отрова. Г-жа Меркел е за удължаването на срока!
10
1
 
7
 
! Отговори
Топ-експерт преди 1 година
Меркел е пример за умствено изостанала старица, която не е отгледала и една котка сама, защото е умствено изостанала. Ние пък искаме нормален канцлер, който да не мъти водата в целия ЕС
9
0
 
7
 
! Отговори
Физик преди 1 година
Аз пък искам примерът и мерната единица за идиотия и наглост да е Меркел. Един Меркел е много голяма величина. Нашите политици се измерват с мили и микроМеркели.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
AMI OPITVA SE DA PROMENI GENOVONDA NA EVROPA NALI SI E S EVRESKA JILKA OTKAM MAIKA SI POLSKA EVREIKA NALI ZATOVA JA SLOJIHA GLOBALISTITE ZIONISTI DAJE V EDIN KLIP JA SLUSHAH DA GOVORI MALKO EVRIT DALI GO E NAIZUSTILA ILI ZNA NE ZNAM
7
1
 
9
 
! Отговори
Нелогично поведение преди 1 година
Тази се опитва да промени генофонда на Европа, пък седнала да приказва за екология!
6
0
 
3
 
! Отговори
муспи преди 1 година
Тази сополива баба е потресена от тялото на Бойко Борисоффф, а след като е видяла суджуците от цялото Политбюро, стене и пъшка. Особено й импонира Соломон Паси, гол, намазан обилно със свинска мас!
5
1
 
7
 
! Отговори
Yes! преди 1 година
Усещам неистово съревнование и напън на Ганю Со роски, да преизпълни плана предсрочно! Ще затвори и последните фабрички в Бг-то... ..за да вземе грантата...
4
0
 
11
 
! Отговори
Циник преди 1 година
Меркел е смешна - на фона на отказването на САЩ от договора за намаляване на вредните емисии!
Презокеанските и господари я сритаха, като талигарска маcтия - каквато всъщност Е!
3
0
 
3
 
! Отговори
ЕКОЛОГИЯ преди 1 година
ОТ НАС НЕ СЕ ИСКА, ЗАЩОТО НИЕ НЕ СМЕ ИНДУСТРИАЛНА ДЪРЖАВА.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами много крадоха и сега да плащат много, много, много. Да си сменят колите на 6 месеца и задължително тапи за г.ъ.з.а. щото много Плюскат *** и Пърдят . Екологични тапи- емигрантски афроевропейски и азиатски.
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Печелят чиста природа в Европа и замърсяване някъде в Китай, Африка, Виетнам, Лаос, Камбоджа.