Кметицата на Барселона: Пучдемон ни доведе до катастрофа

Голяма демонстрация поиска свобода за задържаните лидери
11 ное 2017 21:40,
44
Кметицата на Барселона: Пучдемон ни доведе до катастрофа
Снимка: Reuters

Кметицата на Барселона Ада Колау обвини сваленото каталунско правителство на Карлес Пучдемон, че е довело испанската автономна област до катастрофа. Колау беше категорична, че мнозинството каталунци са против обявяване на независимост, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

На заседание на партията си "Каталуния ен Кому" Ада Колау поиска обяснения от сепаратистките лидери, но и призова за освобождаване на онези, които са задържани от централните власти.

Още по темата

"Ние искаме затворниците да бъдат освободени, но искаме също едно безотговорно правителство, което доведе страната до катастрофа, да се изправи пред отговорностите си и да признае грешките си", заяви Колау, преди да отиде на голяма демонстрация в Барселона за освобождаване на арестуваните ръководители.

"Те предизвикаха напрежение в Каталуния и излязоха с едностранна декларация за независимост, която мнозинството не иска", каза още Колау.

По думите на Колау декларацията за независимост, приета на 27 октомври от 70 от 135-имата депутати в каталунския парламент, не е довела до провъзгласяване на републиката. Тя упрекна сваления каталунски лидер Карлес Пучдемон, че е заминал за Белгия, оставяйки Каталуния "сама пред несигурността".

"Те направиха декларацията и после си заминаха", заяви Колау. Тя разкритикува също реакцията на испанското правителство на консерватора Мариано Рахой, което задейства член 155 от Конституцията, за да постави областта под прякото управление на Мадрид.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
24
 
6
 
! Отговори
Морски преди 6 години
Свобода за Каталуня!!!НЕ на фашисткия Евросъюз.
36
7
 
1
 
! Отговори
сър Пичук преди 6 години
До ДодоА кметицата като се казва Ада от ада ли идва и дали да не я пратим направо по дяволите? Верно си голем Додо на испански.
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво раздуват толкова нали ще има избори,а дотогава да гледат фактури,а не цветове на брошури и приложения към тях с предложения щом искат независимост,с половин глас не се получава,с такъв глас може само за подгряване като на концерт.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
г`лу - пак означава.
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз да му кажа на човечеца. ДОДО на испански означава ***.
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Провери си сам бе.
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 35Какво означава "Додо" на испански?
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти пък ако знаеш какво значи Додо на испански съвсем няма да го приемеш и ще умрееш от срам че си си избрал този псевдоним.
29
5
 
5
 
! Отговори
Фроститутка преди 6 години
Кметицата сапунисва циццата. И задницата. Платена жена. Каквото и кажат това прави.
28
3
 
7
 
! Отговори
да де преди 6 години
Значи,38% участие,и от тях колко са за отцепване!?И това е "волята за свобода на Каталуния",така ли!И по-добре оставете Русия на мира,тя няма нищо общо,удара идва от другаде!
27
2
 
8
 
! Отговори
О преди 6 години
Каталунците ядоха ли бой заради тоя кълвач ааааа.Как си плю на петите и ду.на.
26
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кремъл няма да успее да разцепи Испания, а Пучдемон трябва да връща пари на др. Путин ...
25
27
 
15
 
! Отговори
Б преди 6 години
това е истинското лице на гнусния еврейски кибук наречен Европейски Съюз - лъжи, двоини и тройни стандарти и террор !едни народ - Каталунския се бори срещъ терора - къде са сега шенгенските гнусове, който подкрепяха Турските отчепници в Булгария !?защо "демократичния" Европейски Съюз вкарва в затвора лидерите на опозицията !?защо се оспорва правото на саоопределения на народа на Каталуня !?
24
6
 
18
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Пуч и Демон. Това са двете думички в името на този цаисатия! Супер гадно звучи! Та нещо май не мога да го приема!
23
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тука гледам на някои ментално увредени кратунковци им се привижда дълга ръка от Русия. Повече трябва да се притеснявате от дългите *** ... на "бежанците" идващи от към Босфора. Но контингента на проф.Христов, по дефиниция не знае на какво да се радва и от какво да се плаши.
22
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 25Много си се объркал, а като гледам плюсовете, то явно доста хора тук коментират и гласуват според емоционалното си състояние, а не според знания по темата.Първо, левите бойкотираха референдума, както и гласуването на декларацията за независимост.Второ, очевидно е, че превес в Каталуния имат тези които искат независимост, не другите както твърди кметицата. Всеки може да си твърди каквото си иска, обаче е факт, че на референдума гласуваха независимост и в парламента също са мнозинство.
21
32
 
6
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
До АнонименРано или късно ще има гражданска война и ще бъде пролята кръв което е добре за Русия сиреч за нас.Защото от шайката западни ефрейчета добро не сме видели.Още щяхме да кибичим като кюрдите в рамките на империята на ердоган!
20
18
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повече от катастрофа!Каталуния загуби автономията си. Сега трябва да се бори за нещо, което имаше доскоро. Банда от леви екстремисти направи белята и след това офейка в Брюксел. Но рано или късно Пучдемон и шайката му ще търкат килиите в някой испански затвор.След като бъдат наказани главатарите на сепартистите Испания ще върне автономията на Каталуния.
19
8
 
8
 
! Отговори
Неутрален преди 6 години
Добре, първата стъпка към лечението е налице, разпознахте се и реагирахте с минусче, има надежда. Но за всеки случай не пренебрегвайте жените си защото Путин дебне отвсякъде
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тааа па, кво разбираш ти от ривелюция!